Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Steam level?

194 pregleda · 5 odgovora · otvorena 23.08.2014. u 14:38

Pozdrav, eto koliko godina nisam usao na steam i ajde udjem na svoj profil i vidim neki kao level u mene je 2 sad mene zanima sta je to?   
Murloc je napisao/la:
mogo si na nas kad se vec pravis pametan
cabalariel je napisao/la:
mogo si na nas kad se vec pravis pametan
Mogao si naučit engleski, 21. je vijek  
to ti je aktivnost na steamu da tako reknem,od achvimenta iz igre zaradjuje XP a od XP lvl 
To ti je otprilike isto kao da igras neku RPG igru i levelujes lika.
Za prvih deset levela treba ti po 100 XP da predjes na sljedeci, nakon 10 ti treba po 200 XP da levelujes i tako dalje.

XP dobijas kad craftas bedzeve ili ih dobijas od steam-a.
-Imas badge game kolektor koji ti dodjeljuje XP na osnovu broja igara koje posjedujes.
-Imas badge za bavljenjem trade-om kad su ovi popusti.
-Badge za godine provedene na steam-u
-Za ucestvovanje u nekim beta testiranjima.
--- I badge koji dobijes "spajanjem" trade-ing karti na steam-u.Svaka novija igra ,a i vecina starijih ima vezano za sebe trading karte.Svaki badge ima 5 levela i da bi badge podigao na visi level trebas skupiti jedan set tih trade karata.
Igranjem same igre nikad ne dobijes kompletan set vec samo odredjen broj karata ,a ostale kupujes ili trejdas sa ostalim clanovima.Svaki level znacke ti donosi 100 XP-a ,znaci maksimu svakog bedza ti je 500 XP-a (5 lvl).

Za svaki 10 levela dobijes showcase.Showcase ti stoji na profilu i pokazuje iteme koje ti hoces.To mogu bit achievements, igre koje posjedujes ,iteme, i jos neke stvari koje ti odaberes.

I sto si veci level veca je sansa da dobijes "drop bonus".Koji sadrzi 3 trade karte iz igre koju najcesce igras.

+Uz svaki badge i svaki level istog dobijas background za profil i neke emotikone koje mozes koristit da ukrasis profil.

Eto objasnio sam ti vecinu stvari ako te jos sta zanima PM/GB

Evo kako ti izgleda to za trejding karte:

Jedan badge kroz 5 levela:

Post dobio aplauz od Elysium

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.