Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Epiphone vs Ibanez

103 pregleda · 4 odgovora · otvorena 25.06.2014. u 15:38

Skoro sam unaprijedio svoje gitarsko pojačalo, sada mi je Roland Cube 40-XL.
Ali još imam sranje zvuk, jer mi je gitara veoma loša - Ibanez Gio.
Moja želja jeste da unaprijedim gitaru i Epiphone Les Paul Standard, ali, želje su jedno a mogućnosti drugo. Taj LP košta 1000 KM... A ja njega hoću i eto!
Pa sam vidio da ima veoma jeftiniji LP- Special II.
On je na piku 300 KM, možda je onda orginal oko 500 ^^
Ali, ta gitara je, ajmo reći "nekvalitetna jeftina imitacija..."
Pa, ajmo reći, da ja sada kupim taj Special II, da li bi on bio bolji od mog Ibaneza? Mislim, on će definitivno biti bolji, a da li mi se više isplati da uzmem neku drugu marku (Ne Epiphone) za isto para, a da dobijem bolju kvalitetu?
Nadam se da razumijete o cemu govorim.
Zanima me da li je Special II uopče mnogo bolji od mog Ibaneza.
BTW, veoma mi se sviđaju LPovi, zbog 2 humbuckera (RYTHM, TREBLE), pa eto.
Mozes li prvo opisati sto ti je zvuk sranje? Sta ti se ne svidja kod njeg? Odgovori konkretno, molim  

te gitare sto su ti po 300-400 maraka su kopije i vjerovatno su lošije od tog ibaneza, iako je on iz gio serije  
Zavisi kakve humbuckere ima ta epipohe kopija na sebi. Ja sam svirao na epipohe kopiji od 250 KM i bio sam prezadovoljan zvukom brate, extra. Imas dosta muzicki foruma pitaj tu za misljenje, pa neka ti neko strucniji kaze sta misli.
Vexlor je napisao/la:
Zavisi kakve humbuckere ima ta epipohe kopija na sebi. Ja sam svirao na epipohe kopiji od 250 KM i bio sam prezadovoljan zvukom brate, extra. Imas dosta muzicki foruma pitaj tu za misljenje, pa neka ti neko strucniji kaze sta misli.
Nije to kopija... To je još orginal, ali drugo izdanje, jeftinije, nekvalitetnije... Tj, ovaj special bi mogo bit dobar. Što se tiče tih foruma, možeš li u PP navesti par? Znam gitare.info, ali forum im je veoma neaktivan, pa...
cornel je napisao/la:
Nije to kopija... To je još orginal, ali drugo izdanje, jeftinije, nekvalitetnije... Tj, ovaj special bi mogo bit dobar. Što se tiče tih foruma, možeš li u PP navesti par? Znam gitare.info, ali forum im je veoma neaktivan, pa...
Imas pp

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.