Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Koja je normalna temperatura za GeForce GT 220?

67 pregleda · 5 odgovora · otvorena 21.06.2014. u 18:01

Zdravo,
mnogo me zanima koja je normalna tempertura za graficku NVIDIA GeForce GT 220 1 GB DDR2 128 Bita PCI proizvodjaca GAINWARD.Graficka ima svoj cooler i tempertura u normalnom radu je oko 44 do 45 stepeni,a dok igram igrice oko 75 do 80 stepeni.Soba mi je malo vruca kuciste ima rupice tako da nije mnogo zatvoreno pa me zanima jeli to ok?
http://gamers.ba/forum/6/210571/visoke-temperature-sta-da-radim-/

Ako je pasivni hladnjak "ako nema ventilatora na hladnjaku@ onda je sasvim okej. Međutim ako postoji ventilator na hladnjaku moguće je da ima previše prašine na istom. Isto tako kućište mora biti provjetreno, odnosno da ima dobar protok vazduha i da ima dobar protok toplog vazduha van kućišta.

Temperature mogu biti niže, ali ako nemaš dodatnih ventilatora, ako je lošije kućište i ako nema podršku za moutanje više ventilatora na isti, onda ne možeš ništa posebno učiniti.
Elysium je napisao/la:
http://gamers.ba/forum/6/210571/visoke-temperature-sta-da-radim-/

Ako je pasivni hladnjak "ako nema ventilatora na hladnjaku@ onda je sasvim okej. Međutim ako postoji ventilator na hladnjaku moguće je da ima previše prašine na istom. Isto tako kućište mora biti provjetreno, odnosno da ima dobar protok vazduha i da ima dobar protok toplog vazduha van kućišta.

Temperature mogu biti niže, ali ako nemaš dodatnih ventilatora, ako je lošije kućište i ako nema podršku za moutanje više ventilatora na isti, onda ne možeš ništa posebno učiniti.
Graficka ima ventilator na sebi kuciste nema dodatni ventilator da izbacuje vruc zrak samo ima rupice za ulazak zraka u kuciste,trenutna tenpertura graficke je 46 stepeni,a posto je ljeto meni je soba toplija nego inace.Racunar je HP PAVILION a6110.ch.Inace su mi temperature graficke od kada sam je kupio takve,a kupio sam je prije 4 mjeseca novu.
Bejta je napisao/la:
Graficka ima ventilator na sebi kuciste nema dodatni ventilator da izbacuje vruc zrak samo ima rupice za ulazak zraka u kuciste,trenutna tenpertura graficke je 46 stepeni,a posto je ljeto meni je soba toplija nego inace.Racunar je HP PAVILION a6110.ch.Inace su mi temperature graficke od kada sam je kupio takve,a kupio sam je prije 4 mjeseca novu.
Ne trebaš puno da se brineš, ventilator će brže se okretati čim dostigne neki ekstremni nivo toplote.
Elysium je napisao/la:
Ne trebaš puno da se brineš, ventilator će brže se okretati čim dostigne neki ekstremni nivo toplote.
Znaci to je ok onda,a inace kakav je po tebi proizvodjac GAINWARD?Je li los ili dobar?
Bejta je napisao/la:
Znaci to je ok onda,a inace kakav je po tebi proizvodjac GAINWARD?Je li los ili dobar?
Ne moraš ništa da brineš druže, bilo bi lijepo da su temperature niže, međutim to je starija kartica, nema neko dobro hlađenje, a i nemaš neko dobro i prostrano kučište da bi se ista mogla hladiti.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.