Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Upgrade konfe

218 pregleda · 15 odgovora · otvorena 20.06.2014. u 08:15

Pozdrav mala raja.
Evo ušparalo se para, pa mi se igraju ove nove igre poslije treninga ili uveće ono, pa kontam šta da uzmem sad. Nisam pratio hardwer scenu više od pola godine, pa evo da vas pitam koju grafulju da uzmem sad do jedno 400-500km? Jesul još uvijek 760 i r9 280x na sceni ili su izašle neke nove?

Kontao sam možda grafu do 400km i još 4gb rama, jer vidim ram je nešto poskupio, ili da ostanem na 4gb a da uzmem jaču grafu?

danke  

edit: naravno i polovne grafe dolaze u obzir, samo mojne neke da puno troše struje da ne pojede ovo fortron 500w napajanje
Tesko ces za te pare naci 280x, 660 ili 270X samo. A boga mi dodje vrijeme da je 4 gige rama malo :D Watch dogs jede izmedju 2,5 i 4 :D
edit: ima 760 al je skupa do Boga. :*
Ako imaš sad tu grafičku sa profila, mislim da ti još trenutno ne treba ništa jače..
Trebala bi na pristojnim detaljima pokretati sve novije igrice..
Kod mene je R9 270 a vidim evo u poređenu sa tvojom nešto je čak i slabija..
Igrao sam ovaj novi BF Hardline na ultra-high detaljima, igrica je išla fluidno bez ikakvih dropova..
Uzmi sebi još RAM-a svakako, kod mene je Win8.1 i sa otvorena 3 taba na chromu, pokrenutim steamom i LoL-om ingame već mi je otišlo oko 70-75 % memorije..
zbog cega mijenjat grafu?
uzmi rama i SSD i uzivaj
660Ti odlicna grafa,ja zadovoljan sa non Ti
Uzmi R9 270x Powercolor Devil, malo skuplja oko 450 KM

ili R9 270x Powercolor Turboduo OC, oko 350KM.
mersimthebody je napisao/la:
zbog cega mijenjat grafu?
uzmi rama i SSD i uzivaj
660Ti odlicna grafa,ja zadovoljan sa non Ti
Ma prodo sam ovu grafu, nebi je mijenjao da nisam 
wxn je napisao/la:
Uzmi R9 270x Powercolor Devil, malo skuplja oko 450 KM

ili R9 270x Powercolor Turboduo OC, oko 350KM.
Koja glupost, pa vidiš da čovjek ima 660ti.
Alamar je napisao/la:
Koja glupost, pa vidiš da čovjek ima 660ti.
Pročitaj post iznad i ne citiraj me više.
http://www.winwin.ba/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/graficke-kartice/graficka-kartica-amd-radeon-r9-270x-asus-2gb-gddr5-dvi-hdmi-dp-256bit-r9270x-dc2-2gd5-1184585.html

Mislim da je winwin jeftiniji od pika trenutno a i dobiješ besplatnu dostavu. R9 280 je malo skuplja od ove ali je Sapphire kartica   .
HARDEN je napisao/la:
http://www.winwin.ba/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/graficke-kartice/graficka-kartica-amd-radeon-r9-270x-asus-2gb-gddr5-dvi-hdmi-dp-256bit-r9270x-dc2-2gd5-1184585.html

Mislim da je winwin jeftiniji od pika trenutno a i dobiješ besplatnu dostavu. R9 280 je malo skuplja od ove ali je Sapphire kartica   .
Hvala druže ali r9 280x bi vjerovatno mogla neko vrijeme na ovo napajanje ali neću da se igram. Gledam sad nije stvarno puno 414km ali treba se uplatit prvo pare ili kako već, a to stvarno nebi radio, pogotovo jer ne znam jel provjerena str il nije.

I gdje se nalazi ova radnja?

http://www.winwin.ba/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/graficke-kartice/graficka-kartica-amd-radeon-r9-270x-powercolor-turboduo-2gb-dvi-hdmi-axr9-270x-2gbd5-tdhe-oc-1188517.html

eto ima ovaj model jeftiniji dosta 
biggiepk je napisao/la:
Hvala druže ali r9 280x bi vjerovatno mogla neko vrijeme na ovo napajanje ali neću da se igram. Gledam sad nije stvarno puno 414km ali treba se uplatit prvo pare ili kako već, a to stvarno nebi radio, pogotovo jer ne znam jel provjerena str il nije.

http://www.winwin.ba/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/graficke-kartice/graficka-kartica-amd-radeon-r9-270x-powercolor-turboduo-2gb-dvi-hdmi-axr9-270x-2gbd5-tdhe-oc-1188517.html

Pa ide ti kao i sa pikom, platiš kad dođe. A ove cijene su samo za online kupovinu valjda  
Ako nećeš to ima pik, mada je na piku R9 270X dosta skuplja.
Ako hoćeš polovno, zašto ne pogledaš 660Ti na piku  
biggiepk je napisao/la:

ja sam imao loseg iskustva sa winwin.ba 2x su mi dali neipsravnu maticnu plocu , jest ona "nova" , neotpakovana ali kad je otpakujes ... 
Watch Dogs mozes igrati na 7770 Crossfire i dodaš još 4 GBa
Elcesum je napisao/la:
Watch Dogs mozes igrati na 7770 Crossfire i dodaš još 4 GBa
Koja budala stavlja HD7770 u Crossfire 
Ja bi na tvom mjestu čekao novu seriju grafičkih kartica jer je ova trenutna serija rebrand i nudi slučne performanse po nižim cijenama.

Sa tom 660ti ćeš ugodno igrat novije igre, ako baš želiš upgrade tad se jedino 280x isplati (mislim da je sapphire verzija 500tinjak KM na winwin)
brick je napisao/la:
Koja budala stavlja HD7770 u Crossfire 
ma ne mislim crossfire nego model onaj ne znam tacno ime

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.