Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Komp belaj

103 pregleda · 5 odgovora · otvorena 13.06.2014. u 16:46

haver mi ima ovaj belaj sa slika... prvo mu je zaledio komp na ovom starting windows screenu, i ja mu kazem da ode u safe mode i disablea drivere od grafe. I nakon sto je disableao, upali normala komp i desi mu se ovo na iduce 3 slike - wtf mu je otislo?
ili graficka ili monitor, nek proba drugi monitor ako bude isto onda je grafa, ako ne onda je monitor 
Vako druže to su artifakti što znači da je grafička pred kraju, nije skroz crkla, ima spasa ako budeš kako treba radio.
Ali moraš znat razlog zašto je otišla, u većini slučajeva je zbog nedovoljnog hlađenja kada se pregrije core gpu-a. Znači ako bi je vraćo, moraš ugradit aktivno hlađenje (ako je u kom slučaju pasivno) i nanjet ponovo termalnu pastu.

Ako se ne razumiješ puno oko tih dijelova i kako skinut/vratit hladnjak sa grafičke pravilno nemoj ni pokušavat bolje nosi nekom ko je to radio.
Potrebno ti je:
Alu Folija
Termalna pasta
Odvijač
Industrijski fen koji može ići do 200°C ili ako nemaš fen Šporet  
Zvuči smiješno al radi, ja sam par put vraćo grafičke koje su još dugo trajale.

Tut prati sljedeći
https://www.youtube.com/watch?v=DmzGnjJNZrM

Znači poskidaš kuler sa grafe, napraviš 4 loptice od aluminijuma, staviš ih u tepsiju kakvu  
Zatim postavi grafu na to, prije tog zagrij pećnicu prvo na 180°C
Ubaci to sve na jedno maximalno 7-8 min, ostavi da se ohladi gdje, nanesi pastu, vrati cooler i to bi trebalo bit to.

Post dobio aplauz od Elysium

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.