Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zelene linije po ekranu (povremeno)

154 pregleda · 5 odgovora · otvorena 28.05.2014. u 02:27

Vozdra,

Prije par dana pocele mi se pojavljivati neke zelene sjene po ekranu od Laptopa.
Laptop je HP Pavilion dv7 i7 4 jezgre 2.0 Ghz, 8 Gb RAM,SSD HYBRID HD 750 GB.
Po tome kako sam nasao u info. sistemu ima u njemu dvije graficke karte
Intel HD 4000 i AMD 1GB.
Artefakti, grafička pri kraju, a ti Pavilioni stariji griju se samo tako.

Moj drug je Pavilion Dv6 nosio u servise (ue.ba) rekli su mu da je to fabrička greška kod svih tih modela.
Brzo se pregrije, i dolazi do gašenja, a GPU se odlemi od ploče na velikoj temperaturi, ima neka metoda zagrijavanja fenom i ne znam jos cim al nije 100% sigurna.

Al cim ti brlja sliku tj. zeleno baca to je grafička prosvirala.
brick je napisao/la:
Artefakti, grafička pri kraju, a ti Pavilioni stariji griju se samo tako.

Moj drug je Pavilion Dv6 nosio u servise (ue.ba) rekli su mu da je to fabrička greška kod svih tih modela.
Brzo se pregrije, i dolazi do gašenja, a GPU se odlemi od ploče na velikoj temperaturi, ima neka metoda zagrijavanja fenom i ne znam jos cim al nije 100% sigurna.

Al cim ti brlja sliku tj. zeleno baca to je grafička prosvirala.
Mom rodjaku na monitoru crne linije, jel to isto do grafe ili monitora ?
A jesi probao disableat jednu pa drugu da vidis je l' graficka 100% :D
noke1337 je napisao/la:
Mom rodjaku na monitoru crne linije, jel to isto do grafe ili monitora ?
Na laptopu ako imas linije uzmes spojis na monitor od racunara (ispravan ). Samo kablom spojis na laptop i vidis je li displej ili grafika (grafika ti je 99% jer HP-u je to glavni problem ).

Sto se monitora tice spojis drugi ispravan racunar i vidis ako nema linija znaci graficka u racunara ako je linija opet onda je monitor otisao. (Ako si mislio na monitor kad spojis na racunar ).
graficka...bjezi od hp jer su to najgori laptopi ikad.Toshiba,dell i macbook to su laptopi a ovo ostalo sve smece.Radim ko dj i uzeo sam macbook.i7 je u njemu vjeruj mi ljeti dok se ostali dj-evi muce s temperaturom i externim hladjenjima ja sa svojim macom uzivam.Nit se grije,nit drivera ikakvih.Strava su

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.