Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 123 boda

Overklock FPS CoD4

177 pregleda · 8 odgovora · otvorena 26.05.2014. u 11:36

Vozdra

Imam ove komponente

Moj haber sa duplo lošijom konfiguracijom ima lockan 250 fps u CoD4, pošto su meni sve komponente od 5-10% usuage dok igram CoD4 mene zanima šta i kako ja trebam overklokat. Ko mi sve fino objasni imat ce i neku nagradu u vidu kredita.
Sto se tice klokanja, ne znam ništa
CPU ne mozes klokati, H61 cip ne dozvoljava nikakav OC, a i da imas neki OC cip (P67/Z68/Z77) mogo bi max 100-200MHz da pomjeris mnozioc, jednom rijecju nista ne bi postigo.

Graficku mozes u zrak dići ona je smeće pa smeće, nećeš imati nikakve koristi.

Kupi drugu grafičku i igraj  .

Post dobio aplauz od KilluminAti

brick je napisao/la:
CPU ne mozes klokati, H61 cip ne dozvoljava nikakav OC, a i da imas neki OC cip (P67/Z68/Z77) mogo bi max 100-200MHz da pomjeris mnozioc, jednom rijecju nista ne bi postigo.

Kupi drugu grafičku i igraj ;) .
Baš si pesimista, ujeba mi dan al ono baš... ::Determined::
Chombe91 je napisao/la:
Baš si pesimista, ujeba mi dan al ono baš... ::Determined::
Nisam pesimista, tražiš ne moguće, nikakv ti OC neće pomoći.
A procesor ne možeš overklokovati al baš nikako .
Nema ti koristi klokati nešto što je loše jer ništa ne postižeš.

CPU je solidan, al grafička je 0 .
Kupi HD7770 pa onda igraj ko insan... ~200KM .
Gledao sam i slabiju GTX650 za 160KM novu !
Nema potrebe da klokaš.

Tvoj jaran ima veći fps jer igra na manjoj rezoluciji i slabijim detaljima.

Ako ti je widescreen monitor stavi rezoluciju 1248x768 i imat' ćeš 250 fpsa, ja igram na toj rezoluciji sa slabijom grafičkom, 250 fpsa i DX7, s tim da mi je anti aliasing na off, te su mi texture smanjene na low-mid...

:)
Nevjerujem da su ti komponente na 5-10 usage dok igraš.
Igrate li na istim detaljima i rezoluciji?
imas tesko smece graficku, sta se cudis, 8800 je duplo jaca, nabavi 7770 ili r9 260x zavisi do budgeta, kontas ima 2xx, 3xx, 4xx itd. serije i onda imas modele x10, x20...x90 i naravno bitnija stvar od toga koja je serija je model da uzmes najnoviju 720 nvidia graficku opet nista jer sve do x50 nije namjenjeno za gaminga x50 je granica negdje onda od x50 Ti pocinju graficke za gaminga, 520 je za office graficka, procesor nije los.
Kako si provjeravo usage grafičke? Vjerovatno si samo na task menangeru vidio usage procesora na 10-20%. Razlog tome je što tvoja grafička ne može "ispratit" procesor, tj. bottlenecka ili "usko grlo" ti pravi grafička. Procesor obavi svoje zadatke i onda čeka na tu slabu grafičku da odradi svoj dio (pojednostavljeno). Probaj stavit sve na low, 800x600 i sl. pa vidi FPS.

Za ugodno igranje cod4 ti je potrebno 125FPS. Igra koristi modificirani quake3 engine koji ima, hajmo reć "bug" i zbog toga sa više fps možes dalje skakat, brže pucat i imat ugodniji all-around gameplay.

Sa nekom 7770 ili 260/250x (ako imaš 200tinjak KM) ćeš sigurno imat 250 ili čak 1 000fps (kad nisu u promodu)
brick je napisao/la:

Kupi drugu grafičku i igraj ;) .
Hvala, kad skupim pare javit cu ti se dodatno da me nasavjetuješ oko tog jer sam sad pravi kokuz.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.