Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 45 bodova

Boot problem

113 pregleda · 5 odgovora · otvorena 25.05.2014. u 23:16

staima;

Skinuo sam torrent sa neta Win8.1 PRO 3.8Gb x64, torrent je imao oko 10k seedsa ne vjerujem da je do njega greska.
Ovako znaci, posto sam preko PowerISO burnao sve fajlove na CD, restartovao sam laptop, pritisnuo end i pokrenuo boot sa CDa. Medjutim kada upali boot, pojavi se windows8 plavi screen i izbaci Error na kojem pise kao :
' An unexpected error is occured:
Error code : 0xc000000e9
This problem may happen when a removable storage device is removed while its in use or failing. Check on internet how to...
"

I ne mogu dalje pokrenuti instalaciju.

Zna li neko kako da ovo popravim, ima ovu nagradu . 

€: Trazio sam i po guglu, ali nije mi nista od nadjenog pomoglo
Rješenje
Postoje 2 opcije kad izbaci takav error, oštećen OS koji si skinuo ili ima neku grešku, a druga opcija je da ti čitač ne valja.

Pokušaj prebaciti na USB stick pa pokušaj tako.
bavrk2 je napisao/la:
Postoje 2 opcije kad izbaci takav error, oštećen OS koji si skinuo ili ima neku grešku, a druga opcija je da ti čitač ne valja.

Pokušaj prebaciti na USB stick pa pokušaj tako.
i ja sam planirao na USB prebaciti pa bootati, samo mi mrsko sada raditi sutra cu to, gledam ima li kakav fix za ovo da odmah rijesim ..

Ovaj ispod:
I to sam radio, burnao na x3, a x16 je max speed ja msm..
ma brate na USB to samo i rijeseno
imas programcic rufus,ubacis ISO od W 8.1 i on i to odradi za 15ak minuta
moze cak i stik od 4GB
i dignes sistem za 5 minuta, Ja sam danas tako  
Windows 7 USB DVD Download Tool

Iako je prvenstveno namjenjen za instaliranje Win 7 mene je program odično poslužio i kod instalacije Win 8.1.
Također, dizanje sistema traje puno brže preko USB-a, nego li preko CD/DVD-a što je samo razlog više da koristiš USB.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.