Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[G] Rework MC servera

461 pregled · 20 odgovora · otvorena 15.05.2014. u 09:18

S ciljem da poboljšamo kvalitet, a ne kvantitet servera, iznio sam ViTALiTY-evu i moju ideju da se uradi ono što je objašnjeno ispod. Do odluke nismo došli jednoglasno, dok je većina izglasala za promjene, drugi su ipak imali druge ideje, ali u svakom slučaju su za promjenu.

U cilju poboljšanja kvalitete servera odlučili smo, po uzoru na druge kvalitetne communitye, server WHITELISTATI i "podijeliti".

Na našem serveru, nažalost, mjesta neće biti za potpune početnike u igri, kao do sada iz razloga što želimo zajednicu predstaviti u najboljem svjetlu, kako putem apliciranja na razna kreativna takmičenja, tako dobrom igrom i druženjem.

Oni, kojih se mi sami sjetimo, će biti automatski pri prvom puštanju servera u rad biti dodani na whitelistu. Ostali će pak morati aplicirati za ulazak na isti putem teme koja će biti predviđena za to.

Što se tiče podjele servera, on će se dijeliti na "Creative" i "Survival". Prilikom prvog ulaska, samo oni koji imaju potpuno povjerenje administracije servera će imati pristup "Creative" dijeli, s tim, da neće svi imati pristup "WorldEditu" i "VoxelSniperu". Da li će survival biti vanilla survival ili će ipak postojati neke komande kao što su "/home", "/tpa" ili "back", će biti odlučeno putem teme koju ću dići uskoro.

Pravila će biti mnogo strožija, kako bi odmah u početku očistili server od nekvalitetne igre i onih koji su tu da pokvare drugima lijep vikend, tako da, za početak, grief se kažnjava permanent banom.

Doći će do restarta worlda, kako bi svi mogli krenuti ispočetka i biti ravnopravni. Nemojte da Vas ovo demotiviše, jer će naredni world svakako biti kvalitetniji te će imati kao obične igrače mene, moje prijatelje, a vjerujem i ostatak administracije koji će dobiti želju za kvalitetnom igrom. Ovaj world će trajati dok nam svima ne dosadi, s toga, let's play 

U planu su nam svakako gradnje velikih projekata u creative dijelu servera, dok u survivalu će svakako biti ubačeni razni Mini-gamesi tipa KitPvP, Hide'n'Seek, Spleef i ostali.

Pitanja, komentare, žalbe i kritike možete pisati putem odgovora na ovu temu.

Brix, ispred GAMERS.ba Minecraft Administracije!
Svakako se slazem sa whitelistanjem jer mi je dosadilo svaki dan rijesavat nekako griefanje i slicno.

Naravno, svima je zao sto se world brise jer smo (ili bar ja sam) ulozio puno truda u skupljanje resursa i gradnju, ali ako to znaci bolji server i manje griefanja, onda neka bude tako ;)
_FliP je napisao/la:
Svakako se slazem sa whitelistanjem jer mi je dosadilo svaki dan rijesavat nekako griefanje i slicno.

Naravno, svima je zao sto se world brise jer smo (ili bar ja sam) ulozio puno truda u skupljanje resursa i gradnju, ali ako to znaci bolji server i manje griefanja, onda neka bude tako 
Drago mi je da shvataš primarni cilj ovog postupka. Nadam se boljoj igri svakako  

Post dobio aplauz od Winry

Meni se ova ideja za podjelu baš sviđa. Što se tiće survival djela ja bih ostavio home tpa, osnovne komande. A sama podjela na creative i survival je baš odlična. I što više takmičenja da bude, i napravite malo jači spawn, kao na prošlim modovima. Kad se uđe na server da se vidi da je ozbiljna zajednica. Ostatak je na vama i vjerujem da će te uraditi za 10. Nemojte me zaboraviti staviti na whitelistu ♥ I nastavite da radite, sretno 
Naravno, zaboravio sam napomenuti da su komande s sadasnjeg servera sasvim dovoljne. Ne treba cak ni /back komanda, bilo bi pre lagano ;)
Kao sto sam vec rekao Brixu, o ovome sam potezu i ja razmisljao neko vrijeme ali ga nisam iznosio jer sam smatrao da je prerano i da se nece drgui sloziti. Ali eto kolega je i sam dosao na zakljucak i vecina smo se slozili 

Post dobio aplauz od Brix

Bio sam na serveru kada si govorio malo o toj ideji i podrzavam je. Udem na server pita me lik kako da gradim msm stvarno hajd ja se tpam se do njega i vidim mogu se posatvaljti blokiovi malo se pomjerim kada ono spawn zona 

I da mini igre isto podrzavam po meni najvise raje ce ici na hg(hunger games) i ctf
Znaci da ne gradim vise nista na srvru ? hhh

THE END
SVeee sto sammmm stekooooo....
Samo me zanima kako ce se birati ljudi za WL, da li ce biti neke prijave ili?
tare_00 je napisao/la:
Samo me zanima kako ce se birati ljudi za WL, da li ce biti neke prijave ili?
Oni, kojih se mi sami sjetimo, će biti automatski pri prvom puštanju servera u rad biti dodani na whitelistu. Ostali će pak morati aplicirati za ulazak na isti putem teme koja će biti predviđena za to.

kopi-pejst iz teme, čitaj, piše...
To znači da sve što sam do sada radio je uzalud?
icco22 je napisao/la:
To znači da sve što sam do sada radio je uzalud?
Smatraj to kao ulaganje u grief-free zonu.

Realno, ako meni ne smeta, ne bi trebalo nikome :D
Koliko je samo sati nabavljanja resursa i jos vise sati gradnje otislo samo u jednu kucu, da ne napominjem stanke u gradnji zbog silnih griefera, koji vise ne ce biti.
_FliP je napisao/la:
Smatraj to kao ulaganje u grief-free zonu.

Realno, ako meni ne smeta, ne bi trebalo nikome 
Koliko je samo sati nabavljanja resursa i jos vise sati gradnje otislo samo u jednu kucu, da ne napominjem stanke u gradnji zbog silnih griefera, koji vise ne ce biti.
Piše da neće moći botine igrat. Pa jbt ode deinstallirat mc :S
icco22 je napisao/la:
Piše da neće moći botine igrat. Pa jbt ode deinstallirat mc :S
Što se mene tiče, igrao si dovoljno da bi pokazao da nisi tu da griefaš, što ćemo svakako uzeti u obzir 
Brixishuge nadam se da će tu biti mjesta i za mene :) Možda se mene sjećaš sa starog servera još dok je bila 1.6 i neka verzija igrao sam baš pod ovim username-om . A prije mjesec i nešto više dana kada sam vidio da se server opet otvorio počeo sam ponovo igrati minecraft samo radi ovog servera jer je NoPvP i jer je grief zabranjen . Inače na ovom novom serveru nisam igrao pod ovim name-om nego kao "SaSu :D" :) Eto to je to što sam imao za reći i iskreno se nadam da će bit' mjesta i za mene :3 Pozz.
Daj više taj server ubih se od dosade 
Odoše illuminati i naše skyfaction. Dosta sam ulozio truda ali eto nema veze nadam se da cete opravdati brisanje worlda sa Reworkom 
icco22 je napisao/la:
Daj više taj server ubih se od dosade :(
Takoder :P

Jedva cekam grief-free server.
icco22 je napisao/la:
Daj više taj server ubih se od dosade 
Bit će tema kad dignemo. Nažalost, došlo je do nekih komplikacija ali riješavamo sve polako  Nadam se da će do 22:00 biti up&running.
Brix je napisao/la:
Bit će tema kad dignemo. Nažalost, došlo je do nekih komplikacija ali riješavamo sve polako  Nadam se da će do 22:00 biti up&running.
Samo da sve funkcionira. Samo mi žao onih mojih maca. Taman ih pripitomio 
icco22 je napisao/la:
Samo da sve funkcionira. Samo mi žao onih mojih maca. Taman ih pripitomio 
Nažalost ništa od večeras, vitality ima problema s netom, kao i chartos, tak oda ćemo sutra sve završiti  

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.