Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Spajanje Smart tv ?

98 pregleda · 5 odgovora · otvorena 10.05.2014. u 19:14

Kako da smar tv spojim sa pc ?

Na smart tv.u ima par opcija npr 1 opcija: WIDI
Gledao sam na yt ta opcija sluzi kao: remote sa pc na tv ali medjutim kada kliknem na to pise: Bezicni adapter je iskljucen. Pa nez kako to upaliti ili je potrebno to dodatno sta kupiti ?

Ako se to kupuje postojil onda neki drugi nacin da se spoji pc i plazma bezicno npr: preko nekog programa za pc ili online rutera imam i na plazmi net i na pc imal sad nest online da se spoje ili ?

Npr: kao sto ima android app za telefone:
https://play.google.com/store/apps/details?id=arcelik.android.grundig.remote&hl=hr
I ovom app upravljas tv samo sto je na fon instaliras imal ovako nesto sad za pc ili od prethodnog sto sam pitao xd ?
Imas par opcija, tj sa kablom i bez.

1.HDMi (ne uzimati v 1.0 nego 1.4 koji prenosi i zvuk)
2. Bezicno preko Intel WiDi

Sad imas, npr da kupis Google Chromecat, ili neki drugi doungle pa bezicno pustats live sliku..

Ope ako ces preko teleona, imas HDMi, ako je bolji fon i ima ScreenMirroring.. ili jednostavno preko DLNA, ali tada mozes samo slike ili video gledati sa fona...
Asmoday je napisao/la:
Imas par opcija, tj sa kablom i bez.

1.HDMi (ne uzimati v 1.0 nego 1.4 koji prenosi i zvuk)
2. Bezicno preko Intel WiDi

Sad imas, npr da kupis Google Chromecat, ili neki drugi doungle pa bezicno pustats live sliku..

Ope ako ces preko teleona, imas HDMi, ako je bolji fon i ima ScreenMirroring.. ili jednostavno preko DLNA, ali tada mozes samo slike ili video gledati sa fona...
A gdje se moze kupiti taj intel widi imal to po piku ?
I ima na tv opcija: DLNA takoder jel i za nju potrebno dodatnu opremu ili ?
To se ne kupuje, akto ti je tv smart a kazes da jeste mora imati to .. samo se skine na komp preko intelovog sajta upari i to je to, bez hdmi kabla picis :)
Asmoday je napisao/la:
To se ne kupuje, akto ti je tv smart a kazes da jeste mora imati to .. samo se skine na komp preko intelovog sajta upari i to je to, bez hdmi kabla picis :)
Vidi drug ne kontam kako ce da radi i kad skinem program jer kad pokrenem opciju: " WIDI " Lijepo pise nije ukljucen adapter, valjda ako ima vec adapter onda treba samo da pise: no connect, nekako mi je logicnije ?
I nmg da nadjem pravi link za download, xp mi je sistem...

A ovo DNLA skino sam neki server ali nista ne kontam, na tv se spojim na pc preko DNLA tog servera "SERVIIO" ali samo neki folder imaju i svi su prazni, kako da stavim link od filma u taj server i onda mi ocita na tv i da se pusti film ?
K8LaCiC je napisao/la:
Vidi drug ne kontam kako ce da radi i kad skinem program jer kad pokrenem opciju: " WIDI " Lijepo pise nije ukljucen adapter, valjda ako ima vec adapter onda treba samo da pise: no connect, nekako mi je logicnije ?
I nmg da nadjem pravi link za download, xp mi je sistem...

A ovo DNLA skino sam neki server ali nista ne kontam, na tv se spojim na pc preko DNLA tog servera "SERVIIO" ali samo neki folder imaju i svi su prazni, kako da stavim link od filma u taj server i onda mi ocita na tv i da se pusti film ?
Pa Intel WiDi ima z aWin 7 i dalje.. mze skoro svaki malo bolji komp pokrenuti.. Skines na komp upalis pokrenes, on najde tv spoji i to je to nikakvo umijece.. Mozda TV nema WiDi ili treba nesto dodatno za njegega uz taj tv, kod mene je LG LM620S3D ide super kako sam i reako.. A to za DLNA preko kompa bas nevjerujem da ce ici, vidi mozda po youtube (kucaj tipa. How to connect pc to tv without cable, ili via DLNA ili via WiDi ili WiFi ili stga ja zanm)

Post dobio aplauz od N3sTabilaN

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.