Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.BA SAMP Server!

759 pregleda · 20 odgovora · otvorena 10.05.2014. u 12:07

Dobar dan svim članovima gamers.ba zajednice!

Došao sam na ideju da se po ko zna koji put pokuša podići server za SAN ANDREAS MULTIPLAYER (SAMP), ovaj put nadamo se da će to biti nešto unikatno i što će se moći održavati! Razgovarao sam sa Brutalom, i imam punu podršku od njega ali trebam sve vas da me podržite i da se javite na ovu temu ukoliko ste zainteresirani za igranje na serveru, pod time mislim ne samo da uđete na server kad je "grand opening" i onda više nikad ući.

Server bi bio medium-high based roleplay i naravno tu će se nalaziti mnoga pravila koja ukoliko se krše bit će admin jail/kick(warn)/ban.

Razumijem se u skripte, nije to nešto profesionalno da bih bio main scripter, ali ukoliko dođe do pogreške u skripti a nema onog koji je zadužen za to, mogu ispraviti.

Mapper? Ne treba nam, jer ako ste primjetili sve i jedan veći server od 200/300 igrača, evo sada da nabrojim LS-RP kao najveću Roleplay SAMP zajednicu od 500 igrača po danu, njihova mapa je vanilla(kao u GTA SA singleplayer).

Neće tu biti značaja po LVL-u, tu će sve biti po roleplay i njegovoj kvaliteti. Pokušat ćemo napraviti prevenciju protiv deathmatcha, tako što bi se uveo sistem kada se uzme puška iz ammunation-a (prodavnice oružja) dobio bi 100 metaka, iz prodavnice bi se moglo uzeti ukoliko imate licencu/dozovolu koju bi izvadili na forumu pod RP sekcijom, znači tu se ne bi pisale gluposti pored igre već npr. "Plakat/poster: Traži se!" i ukoliko tražite nekoga na serveru znači da se javi pod simulacijskim odnosima. Mnogi ovo smatraju kao glupost, ali vjerujte ako RP treba smatrati simulacijom pravog života ajde da to odradimo kako treba.

Server AKO bi se otvarao trebalo bi par ljudi koji su voljni pomoći, i naravno to bi bilo početkom ljetnog raspusta da bi što više igrača bilo na otvorenju i naravno da ne bi bio promašaj jer većina sada ganja ocjene/fakultet da ne bi bio prazan server!

Još jednom molim vas koji čitate ovo da napišete ukoliko ste voljni igrati na serveru, da znamo da li se isplati podići server ili ne!

HVALA!
Iskreno mislim da se ne isplati podići server. Bezveze bacanje novca. Jedino ako se baš nađe barem 50% ljudi koji će aktivno igrati. Evo ja prvi ne bi igrao kada bi na serveru bilo 5/50 igrača, nije zanimljivo da cijela mapa bude prazna.
sutalocr0 je napisao/la:
Iskreno mislim da se ne isplati podići server. Bezveze bacanje novca. Jedino ako se baš nađe barem 50% ljudi koji će aktivno igrati. Evo ja prvi ne bi igrao kada bi na serveru bilo 5/50 igrača, nije zanimljivo da cijela mapa bude prazna.
Ako bude dovoljan odziv zašto da se ne proba. Prvi ja imam jedno desetak prijatelja koji su voljni igrati na serveru 5-6 i više sati na serveru!

Kad bi bilo bar 20-25 igrača na serveru aktivno bilo to bi bilo ekstra!
VecaHZ je napisao/la:
Ako bude dovoljan odziv zašto da se ne proba. Prvi ja imam jedno desetak prijatelja koji su voljni igrati na serveru 5-6 i više sati na serveru!

Kad bi bilo bar 20-25 igrača na serveru aktivno bilo to bi bilo ekstra!
Druže vidi ovako. Svi traže servere da se otvore a kad se otvore igraju prvih lupam 7 dana a kasnije bude 5 igrača maximalno. Ne isplati se otvarati server i ulagati trud bezveze kad uvijek bude tako. Cs 1.6 server se i nekako održaje sa boostovima dok je MC server opao skroz , 5 igrača max online.
TwixBIH je napisao/la:
Druže vidi ovako. Svi traže servere da se otvore a kad se otvore igraju prvih lupam 7 dana a kasnije bude 5 igrača maximalno. Ne isplati se otvarati server i ulagati trud bezveze kad uvijek bude tako. Cs 1.6 server se i nekako održaje sa boostovima dok je MC server opao skroz , 5 igrača max online.
Znam da je SAMP server jako teže održavati bar minimalno napunjenim jer je mapa ogromna, ali eto samo sam došao na ideju, jer preko ljeta raja ima vremena ali eto!
Bio server prije oko mjesec dana i šta se postiglo ? Prvih par dana po 15-20 igrača, kasnije prazan bio.

Džaba samo prostor zauzimati na mašini.
sutalocr0 je napisao/la:
Svi ste vi takvi, cuj ne bi ti igrao kad bi bilo 5/50, nijedan server na pocetku nije bio pun, igraci se vremenom sticu. Nema tu nikakvog bacanja novca kad BRUTAL ima mašinu, barem koliko sam ja upucen. Sve i da se placa, to nije velka para.
"Na vrhu uvijek ima mjesta ako se krene sa dna"
@
Ja mozda ne bih mogao igrat na serveru ali potrudio bi se da ga maximalno izreklamiram. Samp server je dobra ideja ali ljudi koji ga budu vodili moraju biti zreli, aktivni i odgovorni, a ne da budu balavci pa da se dnevno diže 15 tema sa žalbama. Ako se bude otvarao, server nikako ne otvarati prije pocetka raspusta jer je to samo promašaj bez aktivnih igraca.
bogetina je napisao/la:
Svi ste vi takvi, cuj ne bi ti igrao kad bi bilo 5/50, nijedan server na pocetku nije bio pun, igraci se vremenom sticu. Nema tu nikakvog bacanja novca kad BRUTAL ima mašinu, barem koliko sam ja upucen. Sve i da se placa, to nije velka para.
"Na vrhu uvijek ima mjesta ako se krene sa dna"
@
Ja mozda ne bih mogao igrat na serveru ali potrudio bi se da ga maximalno izreklamiram. Samp server je dobra ideja ali ljudi koji ga budu vodili moraju biti zreli, aktivni i odgovorni, a ne da budu balavci pa da se dnevno diže 15 tema sa žalbama. Ako se bude otvarao, server nikako ne otvarati prije pocetka raspusta jer je to samo promašaj bez aktivnih igraca.
Ja sam samo realan. U ostalom šta vrijedi ulagat u nešto što nema svrhe? Ako ti znaš da će biti mal odaziv, ne vrijedi ni pokušavati.
A brate kad god se otvori odma se nakon par dana i ugasi.
Eto sad zadnji put kad se otvar'o ja sam sa svojima stalno bio na serveru znaci nas 10 uvijek online, i ne znam odjednom ugasise server.
Znaci djaba sam samo igrao.

Ni jedan server ne moze odma prvi dan da ima 100 igraca, ali vremenom i reklamiranjem se moze sve postic.

Eto hajde i ovaj put cu reci da sam ZA, i nemojte otvarat da se moze igrat (ukoliko dodje do otvaranja) dok se sve ne rijesi da ne bude kao na proslom svaki dan zakljucan server,bugovi i ostalo.
Naravno ds komjuniti poput nas treba da privuce sve vrste igraca i ostalih gamera. Zasto da ne , kada vec postoje neki zlj serveri , zasto da nemamo i mi svoj. Ovim ne mislim samo na samp, vec na sve ostalo.

Podrzat cu koliko god budem mogao i kako god. Bitno je da imas podrsku s vrha , ostalo ce doci samo od sebe .. tako da polako. Na kraju krajeva nista negubimo i ako serv bude prazan. Pozdrav
sa tim modom necete puno postici sa rpg/dmom bi se nesto moglo uraditi
Evo da i ja nesto kazem.
Otvoren je server bio prije mjesec i po dana, nisam igrao na pocetku skinuo sam igru, patch poceo da igram i nedugo zatim server se ugasio.
Ako nesto planirate otvoriti treba istrajati u tome, nijedan server se nije napunio za mjesec, dva.
Zato vas molim, ako planirate otvarati, bilo koji server, nemojte ga gasiti ako ne bude raje, cekajte, pocet ce raja dolazaiti...
Uglavnom sve najbolje !
ma ku****a druze.

Post dobio šamar od KilluminAti

Realno, zašto nešto otvarati kada će se za mjesec ponovo ugasiti? Po meni, čisto traćenje vremena.

Dajte nam jedan CS:GO server da možemo nekakav miks baciti, ima nas. :D
Ja ću se maksimalno potruditi, i dati sve od sebe da se server održava i da bude koliko toliko KVALITETAN!

Izdvojit ću vremena, i posvetiti se serveru 100 postotno!

Dajte malo nade! Pokušajte i vi doprinositi g.ba komjunitiju, te kada se server otvori (ako se otvori) reklamirajte malo!
ma kume jedino ako ćeš uvest pri registraciji neki IQ test ili nešto....
ha ha ha(glupost)

Post dobio šamar od KilluminAti

Bolje vam je da mali grad izmapirate i sredite u da se u njemu vrti sva radnja pa onda siriti u grad
Sigurno najveću podršku ovdje imaš od mene. Pogotovo nakon što sam pročitao neke stvari koje mene interesiraju.

Sviđa mi se što jedan skripter je upoznat sa kvalitetom nekih servera tipa LS-RP te njihove skripte što bi dodatno poboljšalo rad na našoj ( mnogi serveri uzimaju stvari od njih tipa CoA ).

BRUTALu sam bio predložio oko marketing teama, pa se nadam da će to biti realizirano prije samoga otvorenja servera a i nadam se da to otvorenje neće biti ubrzo, a i kada se najavi da će biti dosta vremena za samo reklamiranje. Očekujem dobru administraciju te dosta novih membera na portalu.

Čitam ove komentare kako neće uspjeti. Nije uspio server radi više faktora:

1. Otvorenje odmah, nije se ništa najavljivalo niti se reklamiralo.
2. Prijave za lidere i GM na krivi sistem
3. Po serveru se radilo što se htjelo, ako je i netko došao odmah je izišao.
4. Administracija više NonRPa nego igrači
5. Hiljadu drugih faktora...

Mogli bi stavit radnju u Bone County ili u Bayside pa ako bude igrača kasnije lagano se može sve prebacit u LS 
Ne isplati se to dizat', zjapit će prazan.
Što se tiće skriptanja, mappanja tu sam.
Slobodno pošalji na pm sve šta treba. Znam raditi u pawnu vrlo dobro.
Vodio sam 2godine svoj server. Već sam se nudio za rad u timu na prošlom gba modu, ali su tzv. "vlasnici" bili zaokupljeni slavom i nisu htjeli da poslušaju nijedan savjet. Ako ništa sretno dalje i svakako ću uči na server.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.