Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ping CS

478 pregleda · 20 odgovora · otvorena 10.07.2007. u 21:25

Ovako prije svega se izvinjavam sto sam postavio temu jer vjerovatno ima ovih tema negdje samo ih moram iskopati. (al nemam vremena).

Ovako imam konekciju ADSL 3g (bih-net-ov) i ping na serverima je 65-80 nikad nije ispod 65*.
Sada bih volio znati da li je to idealan ping za tu konekciju ili se tu moze nesto uraditi da bi se na koji nacin mogao smanjiti taj ping (bilo koliko).

Dakle ako ko zna kakvu caku ili nesto sto bi mi umanjilo ping bio bih zahvalan?

Hvala unaprijed!
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
rate 25000
i pogledaj kablove
DyemsoNii je imao isti problem i kupio je nove kablove to ti je 10 ili 15 km GL

Zadnji edit: 10.07.07 u 15:30:29

Formatiraj racunar, znaci novi windows i sve to.. ako ne pomogne kupi novi modem
.HaruNinhooO je napisao/la:
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
rate 25000
i pogledaj kablove
DyemsoNii je imao isti problem i kupio je nove kablove to ti je 10 ili 15 km GL

cl_cmdrate 20
cl_updrate 15
rate 9999
probaj ovo jer je meni isti net i ping mi po 12 15 max 20
AlienzZ je napisao/la:
Formatiraj racunar, znaci novi windows i sve to.. ako ne pomogne kupi novi modem

isti problem samo u mene 40 50 kako sta da kupim gdje objasni majke ti
XenOn. je napisao/la:
isti problem samo u mene 40 50 kako sta da kupim gdje objasni majke ti

pa neces modem kupit u bennetonu zar ne ?

provjeri retove , mozda nemas dovoljno rama , reinstal + format + windows + kablovi + novi cs-patch + modem

Modem - bihnet - ima kupit skoro svugdije ( gdije se prodaje oprema za racunare bla bla bla )

p.s. Kad igras pogasi sve gluposti koje su ti upaljenje dok igras

Zadnji edit: 10.07.07 u 16:30:31

AlienzZ je napisao/la:

Ma sta lupetas, kakav novi modem da kupuje, nije do modema nego do preokletog Bitchneta, vidite li da se svi zale na ping, cuj kupi novi modem... Svasta...
http://it-svijet.page.tl/

Molim samo da kliknete na link HVALA!
ITSvijet je napisao/la:
http://it-svijet.page.tl/

Molim samo da kliknete na link HVALA!

prvo bezveze samo spamas nabijash postove a to nema veze sa postavljenom temom

@tema lik kaze nema vremena da trazi po "trazi" a ima vremena da postavi novu temu i CEKA odgovor...i isto tako konekcija ti nije losha, tako da to ne uzrokuje taj ping
Imam i ja isti problem , al sam skonto sta je (nakon sto sam se dobro namucio) . ja sam formatiro comp, mjenjo kablove , mreznu karticu , posudjivo modem od jarana (takodjer adsl 3g) nosio svoj modem kod drugih i probavo ... sve je bilo ispravno , ali ping je uvijek ostao isti. Onda sam nazvao gospodu iz telecoma i sve im fino objasnio , a oni su mi rekli da je to do nekih TELEFONSKIH INSTALACIJA u zgradi i da tome nema pomoci. misim da je i kod tebe isti problem , moj savjet ti je da ako si u mogucnosi da uzmes drugu konekciju

Zadnji edit: 10.07.07 u 17:08:41

bok1 je napisao/la:
pa neces modem kupit u bennetonu zar ne ?

provjeri retove , mozda nemas dovoljno rama , reinstal + format + windows + kablovi + novi cs-patch + modem

Modem - bihnet - ima kupit skoro svugdije ( gdije se prodaje oprema za racunare bla bla bla )

p.s. Kad igras pogasi sve gluposti koje su ti upaljenje dok igras

Znam boki drug al jarane format sam neki dan nema virusa milion zastita itd ram ok procesor ok sve ok btw jaran ima losiji komp od mog a isti net njemu ping 20 max meni 40 50
XenOn. je napisao/la:
Znam boki drug al jarane format sam neki dan nema virusa milion zastita itd ram ok procesor ok sve ok btw jaran ima losiji komp od mog a isti net njemu ping 20 max meni 40 50

ping ne ovisi o compu lol ,kazes da imate isti net onda su njemu rateovi 20 20 9999 a tebi default,ili ti nesh vice konekciju
unleashed je napisao/la:
ping ne ovisi o compu lol ,kazes da imate isti net onda su njemu rateovi 20 20 9999 a tebi default,ili ti nesh vice konekciju

jesi ti glup ili se pravis glup,nemoj odg ako neznas IDIOTE,do modema je zato sam i pito gdje ima da se kupi
mcill je napisao/la:
Ma sta lupetas, kakav novi modem da kupuje, nije do modema nego do preokletog Bitchneta, vidite li da se svi zale na ping, cuj kupi novi modem... Svasta...

ajd i ti ne seri bezze.. znam kako je u 4m1ra bilo, kad je dobio net ping 60 (ADSL 5G), i onda je pravio zajebavao se neznam i napravio, eno mu sad ping na maximalnim rateovima 30..

zato stfu

i da naglasim koga znam iz gracanice

zveck - ping do 30 (ADSL 3g)
Rev - ping do 30 (ADSL 3g)
budalas - ping do 30 (ADSL 3g)

a u shejtana ping do 70 isto adsl 3g...

ista centrala, isti modem (ja mislim), moze bit da je do njegovog compa, ili lose telefonske veze..
Drug imao sam isti problem,nazvao 1422 pitao da li postoji mogucnost da zamjenim modem.Oni su rekli da jer ti njima placas i oni ti moraju dati,a ti ces njima naravno vratit stari modem.Uzmi SpeedStream Modem,ping ti je do 30max.Na nekim losim serverima od 40 pa nadalje.Promjeni kablove od splitera,telefona i to je to...Meni trza neznam do cega je ali nadam se da cu ti na neki nacin pomoci
AlienzZ je napisao/la:
ajd i ti ne seri bezze.. znam kako je u 4m1ra bilo, kad je dobio net ping 60 (ADSL 5G), i onda je pravio zajebavao se neznam i napravio, eno mu sad ping na maximalnim rateovima 30..

zato stfu

i da naglasim koga znam iz gracanice

zveck - ping do 30 (ADSL 3g)
Rev - ping do 30 (ADSL 3g)
budalas - ping do 30 (ADSL 3g)

a u shejtana ping do 70 isto adsl 3g...

ista centrala, isti modem (ja mislim), moze bit da je do njegovog compa, ili lose telefonske veze..

Pa da i ja to ne kontam...
Al dobro kod nas je adsl dosao prije par dana pa dok oni malo to skontaju....
Evo podesio sam ratove i necete vjerovati evo pinga na lol-u 40...

Hvala vam...
Bilo mi je bas cudno....
Al kupit cu ja inove i kablove, i jel sto je duzi kabal da oslabi konekciju, jer ja budem i potkrovlju a moji (tj uticnica) u prizemlju pa je kabal +10m dug? Imal to veze
Modem se nemoze kupiti sta je vama,morate imati stele u posti odnosno u adslu pa da ti ga neko zamijeni za novi.A probajte sto bok1 kaze u benetonu mozda nadete nesto na rasprodaji
ako ti je vec mrsko traziti pa postas temu koja je bila 100 puta ,bar ponudi 10,ako nista 5 bodova za pomoc jer ljudi pisu ono sto je vec napisano 1000 puta..
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
rate 25000
samo ovo upisi u konzolu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.