Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

FPS

0 pregleda · 18 odgovora · otvorena 10.07.2007. u 15:31

Konfiguracija:
Intel Celeron
CPU 2.0 GHZ
768 MB of Ram
ATI RADEON 9250
40GB HD

Zanima me da li FPS moze i vise od 50...jer trebalo bi. Komp je formatiran,ugasen vertical syn,fps_max 101 developer 1.

evo screenshot.

Molim bez glupih komentara,onaj ko misli da zna sta treba da fps predje preko 50 nek kaze,i ima nekakav bug oko bodova,nemogu ponudit,jbg dat cu onome ko pomogne drugi put,ili neka admin ako moze oduzme od mene i dadne onome ko pomogne.

HVALA UNAPRIJED!
Ne bi trebalo prelazit preko 50 max. do 60 to je sasvim prilagodljivo toj konfiguraciji.Nebi imo ni toliko da ti nije ovog ram-a!
Stavi rezoluciju 640x480 i vjerovatno ce ti fps da bude 90 ili 100 jer kod mene je gori CPU i kad stavim neku drugu rezoluciju fps mi bude mal ali sa ovom mi je 100-ja
ja bih ti preporucio da mijenjas graficku..i kod mene je bila prije takva pa sam morao da mijenjam...
Slab ti je procesor jos je celeron .Ja mislim da vise od 50 nemoze!!!
i kod mene je celeron pa mi je fps 100. i dalje mislim da je do graficke...
cobra_ug je napisao/la:
ja bih ti preporucio da mijenjas graficku..i kod mene je bila prije takva pa sam morao da mijenjam...

procesor i ram najvise uticu na fps ....malo pogledaj koja mu je graficka sta ce mjenjati atiradeonku dovoljna je za CS...
Procesor i ram govoris pa vidis da mu je ram 768MB a meni 512MB i jos graficka mi je ATI RADEON 7000 pa mi je FPS 100 kada stavim rezoluciju 640x480.

Intel Celeron

tu je glavna mana !

ram stavi na gigu pa ce varirati ka 80 fps ...

sretno

@ sm

molim da svoje fantazije ostavis za vicevi.ba !

Hvala.

Zadnji edit: 10.07.07 u 10:59:19

maxeL je napisao/la:
Intel Celeron

tu je glavna mana !

ram stavi na gigu pa ce varirati ka 80 fps ...

sretno

ja sam imo celeron, 256 rama i 64 graficka fps 100 bio...a to sto je njemu 50 moze biti z*** sto razloga :/
Ta graficka+taj procesor = FPS 60 max budi zadovoljan

Kod mene u igraoni su takve grafe+Celeron 2.8 pa opet fps online nemoze 100. Jedino LAN gdje je max 10 igraca moze 100 biti.
regedit je napisao/la:
fps_max 1000
developer 1

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHHHHHHAAAAAAAAA
regedit je napisao/la:
fps_max 1000
developer 1

kakve veze ima developer :S:S:S:S ... ako mu nemoze do 100 kako mislis da ide preko 100

Jooj oni online FPS mjere...Pa možeš ti imati extra stroy s quadri procesorima i geforce 8800 gtx,a ako ti ej dial up,online ce stekati...

FPS se mjeri offline...I ja da dodam,FPS ce vam max biti onoliki koliko vam je kod monitora screen refresh rate(a čisto sumnjam da je ikome od vas 100 screen refresh rate),tako da niko od vas ne vidi tih 100 fps-ova...iako vam piše 100 fps,to je zato što pc pokrece igru u 100 fps-a ali ih vi ne vidite već vidite onoliko fps-ova koliko vam je max screen refresh rate...
mozda ti je onaj software mode na options/video, ako jeste stavi openGL
teQ je napisao/la:
mozda ti je onaj software mode na options/video, ako jeste stavi openGL

LOL kad je na software-u nemoze nikako vidjet fps :/
pa probaj neke druge drivere (novije) ... trebalo bi da ti bude barem fps 60 s tom grafom, jer nije tako losha ..
Ljudi mjeri te nake fps/ove na kanturinama od konfig tek od gra/ka ati x 1650 kre'e gaming prica sve ispod je smjesno mjerenje icega kad ni 3dmark 05 nemoyes pokrenut pa se manite fpsaaaaaaaaa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.