Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

DotA 2 team

126 pregleda · 3 odgovora · otvorena 28.04.2014. u 11:54

Pozdrav svima.

Objasnit ću što je jednostavnije moguće. Želio bih upoznati(igrati), osnovati tim igrača, s kojima bi učestvovao na turnirima. Po mogućnosti da su aktivni bar 3,4h dnevno zbog "treninga", vrijeme možemo dogovoriti da svima odgovara. Vrijeme provedeno u igri me ne interesuje, s tim da ste stariji igrač, te da poznajete DotA(Warcraft 3), i da ste se navikli na DotA2 (po izgledu).

Sad jedna stvar koja će odbiti većinu koji su zainteresovani, prvi turnir svi podjednako plaćamo učešće, te ukoliko prođemo dobro, svaki naredni turnir ja plaćam učešće, zarada se dijeli na 5-6, koliko igrača bude u timu. Mislim da je to fer. Ukoliko želite biti "profesionalni" igrač, morat' ćemo tako, jer ne želim baciti novac, zbog zezanja ili sličnih stvari koje sam vidjeo prije, pretežno na DotA (War3) turnirima.

Napišite mi koliko igrate dote, Vaša iskustva u igranju, koju poziciju preferirate 1-to-5 sistem. Ja lično mogu igrati 2,3,4 bez problema, dok 1,2 nije mi previše zanimljivo, isključivo zbog toga što volim "hodati" po čitavoj mapi, support i slične stvari.

1. Ne tolerišem psovanje ili bilo kakve ispade igrača, takvi mi ne trebaju.
2. Maksimalno ozbiljno, i bez zafrkavanja, čisto zbog toga što se igra u novac.
3. Captain ću izabrati, nakon što sklopimo tim, i odigramo par probnih partija, tad će se najbolje pokazati ko je najbolji drafter u timu.
4. Prvi turnir plaćamo zajedno, svaki slijedeći ja plaćam, Vaše je samo da igrate.

Volio bih da to budu momci iz BiH, vjerovatno će se igrati LAN turniri, i biti će putovanja, tako da svi oni koji žele da budu dio takvog tima, morati će prihvatiti i to. Tako da smo bliže jedni drugima (ista država). Naravno ne mora to da bude pod moranjem, slobodno mogu svi da se prijave, ukoliko mogu biti tu kada trebaju. Ko si, šta si, odakle si me previše i ne interesuje dok poštuješ druge tako da, ovo nije toliko bitno...

Još jedna i zadnja stvar, odustajanje u pola "puta", ja ovo ne mogu, ne mogu sad, zabranili mi roditelji, mrsko mi i slične stvari, molim Vas da zaobiđete.

Eto toliko))
Znaci bez uvrede, ali ovo sto ti pricas je meni suplja. Naslusao sam se prica i prica o nadobudnim "managerima" koji su obecavali financiranje kojekakvih lanova i na kraju redovno ispaljivali u zadnjih 5 minuta.
Ne znam tko si i sto si, ali cisto sumnjam da imas 1-2k na raspolaganju za neki malo ozbiljniji europski lan.
Ove lan ZABAVE po balkanu objesi macku o rep. Glavna nagrada ti jedva pokrije putne troskove, hranu i nocenje, a ako vec spominjes neki ozbiljniji, profesionalni nivo onda ti takvo sto treba biti iskljucivo kao trening za pravu stvar.
TbOn3 je napisao/la:
Znaci bez uvrede, ali ovo sto ti pricas je meni suplja. Naslusao sam se prica i prica o nadobudnim "managerima" koji su obecavali financiranje kojekakvih lanova i na kraju redovno ispaljivali u zadnjih 5 minuta.
Ne znam tko si i sto si, ali cisto sumnjam da imas 1-2k na raspolaganju za neki malo ozbiljniji europski lan.
Ove lan ZABAVE po balkanu objesi macku o rep. Glavna nagrada ti jedva pokrije putne troskove, hranu i nocenje, a ako vec spominjes neki ozbiljniji, profesionalni nivo onda ti takvo sto treba biti iskljucivo kao trening za pravu stvar.
Nemam ja nikakve veze sa menadžerima. Lično poznajem sponzore koji će finansirati svaki DotA2 tim koji pokaže odlične rezultate. Zadnje 2 godine pokušavam ukazati igračima na balkanu da se ozbiljnije okrenu profesionalnom gamingu, ali to svako smatra rizikom što i jeste. Zato prvi uvjet su dobri rezultati. Ne obećavam ništa bez toga, i to je jedini razlog zašto sam postavio da prvi turnir svi podjednako plaćaju učešće, da ne bih uložio sav taj novac zbog nekog pojedinca koji misli da je profesionalni gaming just for fun. LAN na balkanu može donijeti par hiljada bez problema, samo što to nije tako često koliko je zastupljeno na europskoj sceni, jer mi smo daleko od toga da se masovno počnemo baviti profesionalnim gamingom. Vjerujem da na balkanu postoje dovoljno dobri igrači da igraju protiv jakih timova, samo što je to za nas još strani pojam. Bolje je odigrati hiljade gameova i gledati stream na twitchu, nego igrati nešto profesionalno. Uglavnom, razumio sam što želiš da kažeš, shvatam te, no nikog ne tjeram da bude dio tima.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.