Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Koliki je tangens

213 pregleda · 11 odgovora · otvorena 26.03.2014. u 17:28

Pošto su dozvoljene teme vezane za školu, želio bih vas pitati, ako slučajno znate
ako je tgalfa=0 koliko je alfa stepeni ?

Sve imaš tu  
Headmyster je napisao/la:

Sve imaš tu  
Jarane znam i ja ovu tabelu, samo je ovo trik pitanje, napisao sam 2*k*pi, k pripada Z, al mi nije tacno bilo
0, kod mene na digitronu tako, samo ides arctg 0
http://www.tonimilun.com/

Izabereš razred, pronađeš odgovarajuće gradivo i pratiš video. Preko ovog sajta sam u više navrata izbjegao popravni u srednjoj, pa se nadam da će i tebi biti od koristi.

Post dobio aplauz od Elysium

Trazis tangens kojeg stepena je 0?
irholio je napisao/la:
Jarane znam i ja ovu tabelu, samo je ovo trik pitanje, napisao sam 2*k*pi, k pripada Z, al mi nije tacno bilo
Period tangensa je 2Π, tako da je 2kΠ tačno. Ne kontam kakav trik tu može postojati 

edit: Možda si moro stavit α = 0 ^ α=2kΠ
DZAVID je napisao/la:
Period tangensa je 2Π, tako da je 2kΠ tačno. Ne kontam kakav trik tu može postojati :D

edit: Možda si moro stavit α = 0 ^ α=2kΠ
Period tangensa nije 2π, vec samo π, znaci rjesenje je 0+k*π.. k pripada skupu cijelih br.
SoNiC je napisao/la:
Period tangensa nije 2π, vec samo π, znaci rjesenje je 0+k*π.. k pripada skupu cijelih br.
I stand corrected 
Ako je tgalfa= 0 onda je alfa 0 stepeni ili 180 stepeni znaci jedno pi ili 360 stepeni odnosno dva pi, s tim da se uvijek uzima ovo prvo znaci 0 stepeni a kad radis trigonometrijske jednacine onda imas lupam sad: cosalfa(sinalfa - 1) = 0 i sad normalno tu imas dva rjesenja jedno je ovo cosalfa = 0 a drugo je ovo sinalfa - 1 = 0 i onda rjesavas pa dobijes X1 i X2 a uvijek uz rezultat pises npr. X = 0 + 2kPi, ovo 2kPi to je kao neka napomena ukoliko se obilazi vise puta kruznica ... tako sam ja to skonto ako nije tacno neka me neko ispravi i ja ovo tek sad radim XD

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.