Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Smanjenje velicine mb videa

111 pregleda · 10 odgovora · otvorena 23.03.2014. u 14:56

Kako se najbolje smanjuje neki video klip .avi ili neki drugi u .mp4 da pojasnim:
Na youtube spot koji ima 1080p traje 4:10min kada ga skinem u 1080p rezoluciji zauzima oko 88mb u .mp4 formatu a kvalitet slike je isti nema razlike gledam ga na 1080p monitoru znaci potpuno isti kvalitet zvuka/slike.
E sad ja kada evo za primer snimam cs sa frapsom koliko god da smanjim kb/s smanji se i kvalitet video klipa tako da mi od 1280x720(720p) video klip ispadne losijeg kvaliteta a zauzima puno vise nego ovaj od 1080p od 88mb.
Znam za HandBrake program koji je dobar sto se tice toga smanji a kvalitet ostane isti ali i on ne moze toliko da smanji koliko ovaj sa youtube-a bude kada ga skinem znaci na ovih 88mb sa handbrake dodaje +20mb.
Ja video klipove skidam sa YouTube Downloader HD i sa njim se bas bas smanji velicina video fajla do maksimuma a kvalitet ostane isti kao na youtube-u.
Primer ne skida on originalni fajl sa youtube koji je neko uploadovao.
Taj neko uploaduje spot lupam 300mb u 1080p kada ga ja skinem sa ovim programom on ce da skine taj video klip sa 88mb u istom kvalitetu kao ovaj sto ga je uploadovao od 300mb...
To se zove renderovanje.Treba ti sony vegas ubacis snimak kliknes na Render i lijepo namjestis opcije koje zelis i to je to.

@ Napomena naravno ne postoji program koji ti smanjuje video sa 1gb na 10mb niti ce postojati inace se gubi kvaliteta slike/zvuka te se video sjecka tim putem.Najsigurnije jeste preko SONYVEGASA 

Post dobio aplauz od KilluminAti

Pa imo sam ali kako god da sam namjestio nije bilo koliko treba mb uvek previse bude gledo i po internetu kako se podesiti najmanje i opet ne bude najmanje
Ne znam da li si probao sa besplatnim programom Format Factory ? Po meni odličan program, možeš smanjivati kako hoćeš. A ne mogu nikako da se sjetim, davno sam koristio program i upišše koliko hoćeš da zauzima memorije, lupam sa npr upišeš 100 MB i on napravi video i tačno bude 100 MB, mislim da se zove Total Video Converter ili je Auto GordianKnot... Jedan od ta 2 programa je ali nisam siguran koji.
Jesam sa format factory on smanji koliko ocu ali mi video kvalitet se isto smanji,sad naprimer snimim klip od 1 min zauzima 1gb smanjim sa format factory na 500mb odma se smanji i kvalitet meni taj nevalja nikako.A sa handbrake kad bi ga smanjio smanjilo bi se na mozda 50mb a kvalitet bi osto isti ali se moze jos vise smanjiti od tih 50mb samo trazim sa cim.
Probacu ta dva kasnije
pro129 je napisao/la:
Jesam sa format factory on smanji koliko ocu ali mi video kvalitet se isto smanji,sad naprimer snimim klip od 1 min zauzima 1gb smanjim sa format factory na 500mb odma se smanji i kvalitet meni taj nevalja nikako.A sa handbrake kad bi ga smanjio smanjilo bi se na mozda 50mb a kvalitet bi osto isti ali se moze jos vise smanjiti od tih 50mb samo trazim sa cim.
Probacu ta dva kasnije
Ne vjerujem da je moguće da kvalitet ostane isti nakon smanjenja veličine. Ja mislim da je to moguće samo kad radiš render da ti iole smanji veličinu i zadrži kvalitet.
Edinho95 je napisao/la:
Ne vjerujem da je moguće da kvalitet ostane isti nakon smanjenja veličine. Ja mislim da je to moguće samo kad radiš render da ti iole smanji veličinu i zadrži kvalitet.
Pa ima li neki render u nekom manjem programu osim sony vegas da ne drzim skoro 1gb radi rendanja ja u njemu ne znam radit mrsko mi uciti kad ovamo imam lakse u camtasia studio,mada i u njoj ima render kada se renderuje video ali ne ispadne kako treba
To što snimaš sa frapsom prebaciš u Vegas, edituješ do mile volje i ideš File - > Render, čini mi se da je takav redoslijed jer nemam instaliran Vegas da ti detaljno pokažem.

U suštini bitno je renderovati u .wmv formatu, nipošto u .avi ako hoćeš da ti video iole ne zauzima puno. 
pro129 je napisao/la:
Pa ima li neki render u nekom manjem programu osim sony vegas da ne drzim skoro 1gb radi rendanja ja u njemu ne znam radit mrsko mi uciti kad ovamo imam lakse u camtasia studio,mada i u njoj ima render kada se renderuje video ali ne ispadne kako treba
Možda sa VDub možeš probaj evo link :
- http://www.virtualdub.org/
Koristi VirtualDub po meni je on najbolji, kada skines VirtualDub ides na File i izaberes video koji hoces, i ides na video i klikni na copresion ( tako nesto) ali moras ima xvid codec, skini i taj xvidcodec, poslije toga ides na file i save as Avi i to bi trebalo biti to. Sto se tice sony vegasa moras da ti sam sebi napravis custom teplate ( .wm ) da bi ti se renderovalo u sto boljoj kvaliteti i naravno da zauzima sto manje :)

P.S nemoj da snimas cs sa frapson nego sa hlae bolji je , a i video ne zauzima puno
Probaj ovaj program http://handbrake.fr/

Smanji ti velicinu fajla, ali ne na stetu kvalitete, znaci kvaliteta ostaje ista. Ja vec dugo vremena koristim ovaj program i fkt je dobar i radi svoj posao 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.