Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

TuT - Lokacije poslova na G.ba SA:MP serveru

132 pregleda · 7 odgovora · otvorena 17.03.2014. u 16:48

Pozdrav gameri. Nakon što je otvoren SA:MP server odlucio sam uraditi par tutorijala o nekim "osnovnim" stvarima kako bi vam igra na samom pocetku bila lakša i zanimljivija.
U ovom tutorijalu proci cemo kroz neke poslove na serveru i pokazat cu vam lokacije tih poslova.

1. Da bi se zaposlili potrebno je da posjetite vijecnicu jer tu se nalaze neki od glavnih poslova na serveru. Vijecnica zgrade izgleda ovako:

2. Potrebno je da udjete u vijecnicu i pogledate poslove koji su na raspolaganju:

Pocinjemo sa poslom "Farmer". Lokacija posla na mapi:

Slika IG:

Posao "Detektiv". Slika posla na mapi:

Slika IG:

Posao "Vozac kamiona".Slika posla na mapi:

Slika IG:

Posao "Mehanicar". Slika posla na mapi:

Slika IG:

Posao "Vozac Taxia" Lokacija posla na mapi:

Slika IG:

Posao "Advokat". Lokacija posla na mapi:

Slika IG:

Posao "Cistac ulica". Lokacija posla na mapi:

Slika IG:

------------------------------------------------------------

Ovo su bili neki osnovni poslovi na serveru. Pored svega preko komande /jobhelp dobijate sve informacije o poslu koji u tom trenutku imate. To izgleda ovako:

Iskreno se nadam da ce vam ovaj tutorijal pomoci da se lakse snalazite na serveru i da na samom pocetku zaradite dosta novca.

Tema odobrena od strane Koordinatora !
Što se tiče ovog tutorijala GJ Vexlor sve objašnjeno detaljno i sa slikama.
Offtopic: Što se tiče same skripte na serveru imam par zamjerki a to su kao prvo cijene. Zašto ne staviti normalne cijene stvari jer je ipak roleplay server. Barem meni je nerealno da čistač ulica ima po turi zaradu 12-13k a kamiondzija isto tako. Najjeftinije auto je 200-300 hiljada jest da je realno kad se uzme u obzir "tura" nekog posla ali opet bolje da je plata lupam 300-400$ a da su auta lupam 30 k . Onda ima previše pravopisnih grešaka u samoj skripti što je hajmo reć "smlatio" neko samo da se otvori server . Bolje da ste odgodili server za sedmicu dvije i testirali ga. I stvarno ne razumijem zašto nije bar par dana neko testirao server npr. ovi sa Beta tester medaljom ionako ni čemu ne služi a ne ovako samo se otvori server. s bugom u poslu čistača ulica ( u pola ture nestane auto) Nije da blatim nečiji rad i trud i znam da nije lahko ovo sve napraviti ali opet bolje izdvojiti više vremena i napraviti kako treba nego ovako. Da ne bude da nešto serem ako hoćete izbrišite post ali ja samo ukazujem na neke greškice.

EDIT: Ako hoćeš i šamaraj svejedno mi samo iznosim neke utiske sa servera. Cheers.
Edinho je napisao/la:
Što se tiče ovog tutorijala GJ Vexlor sve objašnjeno detaljno i sa slikama.
Offtopic: Što se tiče same skripte na serveru imam par zamjerki a to su kao prvo cijene. Zašto ne staviti normalne cijene stvari jer je ipak roleplay server. Barem meni je nerealno da čistač ulica ima po turi zaradu 12-13k a kamiondzija isto tako. Najjeftinije auto je 200-300 hiljada jest da je realno kad se uzme u obzir "tura" nekog posla ali opet bolje da je plata lupam 300-400$ a da su auta lupam 30 k . Onda ima previše pravopisnih grešaka u samoj skripti što je hajmo reć "smlatio" neko samo da se otvori server . Bolje da ste odgodili server za sedmicu dvije i testirali ga. I stvarno ne razumijem zašto nije bar par dana neko testirao server npr. ovi sa Beta tester medaljom ionako ni čemu ne služi a ne ovako samo se otvori server. s bugom u poslu čistača ulica ( u pola ture nestane auto) Nije da blatim nečiji rad i trud i znam da nije lahko ovo sve napraviti ali opet bolje izdvojiti više vremena i napraviti kako treba nego ovako. Da ne bude da nešto serem ako hoćete izbrišite post ali ja samo ukazujem na neke greškice.

EDIT: Ako hoćeš i šamaraj svejedno mi samo iznosim neke utiske sa servera. Cheers.
ne da ces dobit samar i brisanje posta, vec ces dobit i ban hahah, djes se ti s ovim mangupima kacit, kud ces dalje kad su u "novom trendu" otvaraju servere za igre stare preko 10 godina :)

btw. pohvale za tut :)
Kao prvo tut je beskoristan.Samo sam iskren 99 % ljudi koji su igrali samp pola sata znaju sve ovo  .Ne kazem ja da se ti nisi potrudio ali,jednostavno nadji nesto zanimljivije 

Druga stvar server i sama skripta servera je cista nula.Toliko Bug-ova,da je stvarno grozno.

Treca stvar-mapa znaci mapanje nije trajalo ni po' sata.Realno.Kao sto neko gore rece bolje da ste odlozili otvaranje za 1.04 lupam nego na silu 

Moje misljenje pa vi pricajte sta ocete          
Koka kola $800 ? d faq..Bug sa rentom, paljenjem vozila..To su moje kritike..
Nisam ocekivao ovo, prepuno je bugova.. Niste ga ni trebali praviti ako niste u stanju 
btw
zar ne bi ovo trebalo da se samo na mapi ocrta kada uzmem odredjeni posao, evo uzeo sam ovog farmera i na mapi mi nigdje nema oznaceno gdje da idem????
Valja tutorijal, svaka čast 
Eto i sada kada sam ja govorio nekoliko dana prije otvorenja da malo uspore sa ovim i da malo bolje sagledaju, srede fakcije, cijene i ostalo dobio sam ovaj odgovor: " Blatiš naš rad! "

Sve općenito mi je na kraju drago što se ovo dogodilo jer je ovo dobra opomena za one koji žele praviti server. Mislili ste da sa skriptom koja je bila hit prije 3 godine da možete voditi server. Onda je bilo botova pa ste ih mogli vući ali sada je većina dosta naučila igrati i prošla kroz dosta servera i zna šta valja a šta ne.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.