Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Trenutno stanje u svijetu

118 pregleda · 6 odgovora · otvorena 02.03.2014. u 13:59

Prvo da navedem da je ova tema namijenjena čisto da bi se iznijelo svoje mišljenje, ne želim nikakve prozivke, psovke i ostale vrste vrijeđanja. U slučaju da dođe do neke debilne rasprave na nacionalnoj osnovi zaključat ću temu.

Dakle, evo ima već par dana kako se situacija u Ukrajini opasno zakuhala i ovo je već preraslo u veliki problem. Sada kada se i Rusija umiješala jasno je da ovo više nije mala stvar i će krvavo završiti.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ruska-vojska-na-putu-prema-prijestonici-krima-ukrajina-okuplja-rezerviste/140302020

Dosta komentara govori o tome da su ovi demonstranti ustvari američki plaćenici, što me zapravo i ne bi začudilo poznavajući amere.

Ipak kod nas vlada velika nezainteresovanost za ovaj problem, a sutra se i nama može isto desiti, a vjerujem da su i oni protesti kod nas bili neki pokušaj prikrivanja neke akcije sa strane.

Takođe i kod nas je bilo dosta čudnih stvari koje su sugerisale na možda novi rat mada neću o tome ništa pisati jer poznavajući članove portala nastala bi odmah rasprava na nacionalnoj osnovi.
po svemu sudeci sto sam procitao i vidio ne pise se dobro :/
Putin naredio vojsci da bude u pripravnosti sto nije dobro..

Nadam se da nece biti nikakvog sukoba...
Kol`ko ja znam o historiji a znam dovoljno, ovo je put do svjetskog rata koliko god ovo izgledalo bezazleno.
Pretpostavljam sta ce se desiti za nekoliko mjeseci/sedmica, neke drzave ce stati na stranu Ukrajine a to se vec zna koje su drzave stale na njihovu stranu, dok ce neke drzave biti na strani Rusije, i eto ti World Of War III 

Kako vidim u dosta drzava u svijetu su poceli izbijati nekakvi protesti pocevsi od nas 
Ne vjerujem da će biti sukoba il' rata, ali iskreno da ti kažem bilo je pitanje vremena kad će se ovo desiti jer vlada katastrofa ne samo kod nas već i kod većine drugih.
Ja mislim da oni pripremaju teren za /// svjetski rat. Ali mislim da nista od ovoga nece biti, samo ovo rade da ljudi zive u strahu. Tako kad dođe /// svjetski rat ljudi ce se navići.
Ne znam šta da ti kažem druže, ali po svemu ovome pisanju naših/stranih medija (iako to oni preuveličaju da te Allah sačuva) ne miriše na dobro, te baš kao što momak iznad reče pripremaju teren za ono najgore, rat koji ništa dobro ne donosi!
Idioti. A sve počelo zbog par idiota iz vlade Ukrajine. Ako se nešto desi na Krimu ili u Ukrajini (mislim da ruska vojska nešto uradi), umiješat će se SAD, a svi znaju gdje to vodi. Ali eto NATO pokušava sve smiriti i zove na primirje. Mislim da će se sve smirit.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.