Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zastaje comp...

0 pregleda · 18 odgovora · otvorena 01.07.2007. u 15:11

Pozz
E ovako imam problem kada igram Cs,bude sve normalno i onda mi FPS padne sa 100 na 20,to mi se desava i kada radim nesto drugo(komp zastaje) jedno 5 min i onda se vrati na normalu sve...
Skeniro sam comp nema virusa...
Cfg.racunara imate u mom Profilu...

U cemu je problem
Unaprijed Hvala
Ovakve teme vrlo cesto postavljate, ako ti i u windowsima zastajkuje, a ne samo u cs-u, onda ti je vjerovatno windows pun nekog smeca, i clean install bi dobro dosao, mada mozes skinuti program TuneUp Utilities 2007 i ocistiti i malo optimizirati komp (uradi search, neko je vec vise puta stavljao link za download na forumu).
NE garantiram da ce ovo pomoci, i meni je komp svako malo zastajao, problem sam rijesio jednostavno ovako:
1.pregledao sam citav komp, brso sta je dosadno staro bezze glupo itd, sta mi netreba.

2.izbrisao cookies i Temporary Internet Files i Temporary Internet Files\Content.IE5

3.upalio ciscenje diska

4.defragmentirao i C i D , onda mi je izbacilo neki nuts kako nesh nije moglo biti defragmentirano tj. sta je ostalo fragmentirano, onda sam te datoteke izbrisao

5. skeniro sam od virusa, no nod32 nije nista nasao

Eto uradi to, ako vec nisi, mozda ti pomogne, a mozda i ne
Nemam za edita, to ssam preksinoc uradio odtada mi je komp uredu, al stvaaarno je sve jako stopalo nije se dalo igrati ni nista raditi
Ovakve teme se sve cesce pojavljuju od kako je ljeto, tj. od kako je postalo nepodnosljivo vruce. Savjetujem vam svima da ocistite kompove od prasine, ako znate kako onda rastavite citav komp u dijelove i ocistite. Posebno trebate cistiti coolere.
mcill je napisao/la:
Ovakve teme vrlo cesto postavljate, ako ti i u windowsima zastajkuje, a ne samo u cs-u, onda ti je vjerovatno windows pun nekog smeca, i clean install bi dobro dosao, mada mozes skinuti program TuneUp Utilities 2007 i ocistiti i malo optimizirati komp (uradi search, neko je vec vise puta stavljao link za download na forumu).

Taj mu program TuneUp Utilites 2007 uopce nije potreban, eo ja gore sta sam ja uradio, sve radi ko bombonica
IceWolf je napisao/la:
Ovakve teme se sve cesce pojavljuju od kako je ljeto, tj. od kako je postalo nepodnosljivo vruce. Savjetujem vam svima da ocistite kompove od prasine, ako znate kako onda rastavite citav komp u dijelove i ocistite. Posebno trebate cistiti coolere.

U pravu si da to treba uraditi, ali smatram da to nij bas vezano za problem, al trebas i to
malo usisivac ovo ono
radeoN je napisao/la:
NE garantiram da ce ovo pomoci, i meni je komp svako malo zastajao, problem sam rijesio jednostavno ovako:
1.pregledao sam citav komp, brso sta je dosadno staro bezze glupo itd, sta mi netreba.

2.izbrisao cookies i Temporary Internet Files i Temporary Internet Files\Content.IE5

3.upalio ciscenje diska

4.defragmentirao i C i D , onda mi je izbacilo neki nuts kako nesh nije moglo biti defragmentirano tj. sta je ostalo fragmentirano, onda sam te datoteke izbrisao

5. skeniro sam od virusa, no nod32 nije nista nasao

Eto uradi to, ako vec nisi, mozda ti pomogne, a mozda i ne

1. Svi trebaju raditi s vremena na vrijeme kao sto rekoh, uvijek ima smeca na kompu.

2. Ne treba nista od toga, nek samo pocne koristiti Firefox.

3. Kakvo ciscenje diska si upalio?

4. Defragmentiranje treba raditi bar jednom mjesecno, ali ko od nas se moze nakaniti da izgubi 2-3 pa mozda i vise sati na defrag? Ja iskreno ne, mada je ovo vrlo korisno.

5. Vec je rekao da je skenirao disk od virusa.
Zaostaje comp.....
Odvedi ga na neuropsihijatriju
IceWolf je napisao/la:

Problemi s coolerima, odnosno pregrijavanjem ne manifestuju se usporavanjem racunara, vec naglim restartima i padovima sistema. Vrlo je korisno (bez obzira sto je sad ljeto) bar jednom u dva mjeseca lijepo ocistiti komp, usisati, i kao sto kazes coolere ocistiti, i obavezno snimite programe tipa SpeedFan i Everest i provjeravajte temperature, ako su previsoke, pravac usisivac i usisavanje kucista!
bxM je napisao/la:
Zaostaje comp.....
Odvedi ga na neuropsihijatriju

Glup si,
Meni se dešava npr fps mi je 60 70 a kad prolazim kroz smoke bude 12 13.Ja mislim da je do graficke....
ch1p je napisao/la:
Meni se dešava npr fps mi je 60 70 a kad prolazim kroz smoke bude 12 13.Ja mislim da je do graficke....

to je do rama najvise grafika malo utice na to
ogi_pirat je napisao/la:
to je do rama najvise grafika malo utice na to

Jesi li ti stvarno toliko mutav ?? Ja fakat ne znam sta vi radite sa tim kompjuterima, imash gigu rama, dobru graficku, procesor dobar... ocisti pc obori sistem i radi 4 mjeseca sta hoces, onda opet obori, i sve tako. I uvjek ce ti pc dobro raditi...
Rješenje
meni se to cesto desavalao cak se i zagrijavao puno! Pokusaj
da malo ocistis centralnu! "USISAJ JE"

to je i meni pomoglo!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.