Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Uredjivanje slika

97 pregleda · 5 odgovora · otvorena 08.02.2014. u 14:03

Pozz svima...

Ovako,prije sam uredjiovao slike,ali nisam bio baš iskusan i tako to.

Sad bih ponovo želio se baviti time ali malo ozbiljnije,ono u photoshopu i sličnim programima(ili nekim online programima).Pa me zanima sljedeče :
Odakle da počnem,kako i sve stvari koje bi mi preporučili,

Hvala unaprijed :D
počni s ps. imas dosta tutorijala na yt(cak i na nasim jezicima)..
Ja ti preporučujem kao fotograf da pokušaš editovati u Lightroom-u i Photoshopu tako što ćeš svaku vrijednost koja se može promijeniti promijeniti i vidjeti kakav uticaj to ima na fotografiju.

Ne znam da li namjeravaš da se baviš fotografijom ili samo editom ali u svakom slučaju ne možeš pogriješiti koju god vrijednost promijenio.

Ako ipak želiš neki određeni efekt ukucaj na google samo "Photo editing tutorials" ili tako nešto i imaćeš na raspolaganju od nekih početničkih do profesionalnih edita gdje ti možeš naći šta tebi najviše odgovara.  
Mide je napisao/la:
Ja ti preporučujem kao fotograf da pokušaš editovati u Lightroom-u i Photoshopu tako što ćeš svaku vrijednost koja se može promijeniti promijeniti i vidjeti kakav uticaj to ima na fotografiju.

Ne znam da li namjeravaš da se baviš fotografijom ili samo editom ali u svakom slučaju ne možeš pogriješiti koju god vrijednost promijenio.

Ako ipak želiš neki određeni efekt ukucaj na google samo "Photo editing tutorials" ili tako nešto i imaćeš na raspolaganju od nekih početničkih do profesionalnih edita gdje ti možeš naći šta tebi najviše odgovara.  ;)
Hvala na savjetima :D
pocnes sa ps-om i ovisi sta te zanima trazis na youtubu turtorijale. nakon nekog vremena ces sa shvatiti kako da nesto izvedes sa onim alatkama. imas i knjige o ps-u u pdf formatu sa neta mozes skinuti. uglavnom trebat ce ti dugo da savladas ono osnovno i ako mislis se stim baviti moras se bas potruditi a ne da pogledas 2 turtorijala i da ti dosadi. uglavnom danas imas sve na youtubu i ljudi sve objasne samo treba traziti. :D
ja nikad nisam mislio krenuti sa tim ali sam se zainteresovao kad sam vidio neke tuteve na yt . kreni sa os i yt a kasnije ces i sam poceti kontati 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.