Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Uplacivanje na karticu

112 pregleda · 3 odgovora · otvorena 06.02.2014. u 19:05

Pozz

Interesuje me kako ce mi neko staviti pare na moju visa karticu. Hoce jaran nesto da mu kupim preko neta a ja mu valjda trebam dati neke podatke na koje ce on te pare staviti kako bi mu ja kupio. Radi se o visa kartici. Hvala
Potreban mu je tvoj broj kartice, odnosno račun i poziv na broj.
Sve banke imaju svoj "defaultni" broj.

Npr., ako imaš karticu od Raiffeisen banke, broj je 1610000000000011 (jedanaest nula). Potrebno je da okreneš karticu i napišeš mu broj koji piše. Obično je to 4255....

Ako imaš od UniCredit, onda je 3380000000000072 (opet jedanaest nula) i onda tvoj broj kartice, odnosno poziv na broj.

Da ne bi rizikovao, samo otići do najbliže poslovnice svoje banke i pitaj ih za tačan broj svoje kartice. Ili, jednostavno reci da neko želi da ti uplati na račun i pitaj šta mu je potrebno.
Sto ti Pinky dramu stvaras :D
Samo mu daj broj s prednje strane kartice ovaj ispod imena i prezimena, ima 11 cifara. Nemoj ovaj gdje je 16 cifara po 4 odvojene, to ti je tekuci racun, vec na ovaj donji :)
fusion_ je napisao/la:
Sto ti Pinky dramu stvaras 
Samo mu daj broj s prednje strane kartice ovaj ispod imena i prezimena, ima 11 cifara. Nemoj ovaj gdje je 16 cifara po 4 odvojene, to ti je tekuci racun, vec na ovaj donji 
Ne stvaram .

Ne može samo taj broj ako ne zna koja je banka .

Može i taj po 4 odvojene ako zna koji je broj banke.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.