Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Carina za vise istih proizvoda ??

84 pregleda · 3 odgovora · otvorena 31.01.2014. u 13:28

Zdravo,
Znam da nema carine do 50 km i da smijem primit jedan paket u roku 7 dana.

Sad mene zanima sledece :

-Dali ima carine ako uzmem vise istih stvari npr 2-3
podloge,sata,slusalice i slicno i da to dodje u jednom paketu.

Treba da stignu dva paketa (jedan rodjaku i jedan meni)
prezivamo se isto i zivimo u istom gradu) razlika je svega par dana sto se tice dostave (spada ono za 7 dana)

Posto su placeni sa iste visa kartice dali ce jedan od nas platiti carinu ?

Ili ono za 7 dana vazi za istu osobu samo..
Nije bitna kartica nego ime, svatko svoje placa. Ne znam kakva logika je da samo jedan rodjak placa hahaha
Ma to 7 dana nema nikave veze i tu nema snikakvih pravila, evo ja sam dva sata uzimao oji tamo kostaju 120KM, znaci jedan je dosao u ponedeljak drugi u srijedu (ista sedmica) niti sam ista platio.. (naravno napisao sam im da stave da ide kao gift i da je max cijena 20-30$ tako nisam imao nikavih troskova...

Moze se desiti da uzmu i otvore paket to kako im se cefne rade, a mozes proci bez, jbg zavisi od vrijednosti i od velcine apketa (one male koverte ne diraju i ne gledaju)
Nez sad za vise zavisim jbg ako uzmes 10 pstenja po 0.99 nema nista na to jbg ili 20 slijalica koje sma ja uzimo ...A to za tablet jbg to ides na rizik, je ri ja sam ta dva sada skoro uzeo za sebe isto sam strahovao oce li otvoriti paker i onda bih morao placati dodatnih tih 28% sto mi je puno.. A isto sam prije 2 god uzimao isto sat za prijatelja isto nekih 100KM i nista nisam placao, ali sam im naglasio da ide kao gift i da stave vrijednost da je 20-30$max.. Nikad se ne zna, npr uzmao sam od sony''a slusalice one male ne velike znaci koje su tamo 10$ i stigle su ovjde dobio sam poziv da idem na carinski terminal i da im odnesem racun tj izvod iz banke da se uvjere da nije preko 50KM a one su 10'ak dolara bile.. isto se znalo desiti uzmem neku stvar od 0.99$ i free sipin bude, i donese postar i kaze treba platiti 3.10KM ili 5KM (kao otvarali su an carini..) A za ovo tvoje sad posto sam dosta narucivao i znam, reci mi koja je vrijednos kolike su, koje su, kolko sto kazes ide u paketu sa njima i sta..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.