Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CS GO fps problem + artifakti

128 pregleda · 7 odgovora · otvorena 19.01.2014. u 14:08

Pozdrav,

Prije par mjeseci dok sam igrao CS GO imao sam oko 50-60 fps. Jučer uđem da odigram malo, fps mi 15-20. Postavke ostale iste, sve isto jer nisam brisao CS GO.

Drugo, dizao sam temu za ovo i nisam dobio konkretan odgovor. Znači kad instaliram latest drajvere za grafičku, sve je normalno dok ne otvorim npr. mozillu i onda se screen zaledi i ne mogu ništa raditi i dođe do pojave artifakata, nakon 10tak sec vrati se u normalu i piše Ati Driver stopped working. Čitao sam po forumima, nešto i pokušavao napraviti ali ponovo isto. Kad izbrišem drajvere sve radi normalno. Na kompu imam backup starog drivera, tačnije 12.6 koji je radio normalno, pokušao sam instalirati ali pokrene instalaciju, piše kao detecting hardware i izbaci finish.

Konf:

Intel Dual Core 2.0
Radeon HD 3400
Ram 1 GB

Unaprijed hvala! 
Grafička čim jednom pokaže artifakte, čim kreša drajvere, jedinstven je znak da moraš naprosto kupiti novu..

I ako je nekim čudom popraviš, nemaš garanciju da se opet neće pojaviti.. Nedovoljno hlađenja, klokanje grafičke, starost, sve to utiče na artifakte da se kad tad pojave.
jaro ti se bunis sto ti fps opadane za 50, meni sa 250 pada na 130 ma boli glava :/
McCafe je napisao/la:
jaro ti se bunis sto ti fps opadane za 50, meni sa 250 pada na 130 ma boli glava :/
Da, ali tebi ostaje iznad 60FPS, a njemu je ispod 30.
Elysium je napisao/la:
Grafička čim jednom pokaže artifakte, čim kreša drajvere, jedinstven je znak da moraš naprosto kupiti novu..

I ako je nekim čudom popraviš, nemaš garanciju da se opet neće pojaviti.. Nedovoljno hlađenja, klokanje grafičke, starost, sve to utiče na artifakte da se kad tad pojave.
Evo uspio sam instalirati 12.6 drajvere, radi sve normala bez problema. Na lolu mi se povećao fps za oko 20. Znači da grafa ne podržava nešto iz novijih drajvera, jer je temp oko 30-40, nije oc rađen. 
wxn je napisao/la:
Evo uspio sam instalirati 12.6 drajvere, radi sve normala bez problema. Na lolu mi se povećao fps za oko 20. Znači da grafa ne podržava nešto iz novijih drajvera, jer je temp oko 30-40, nije oc rađen. 
čudno.. drago mi da su problemi nestali, ali eto uvijek postoji mogućnost da se vrate  nekada dokupi noviju grafičku da budeš rahat.
Ja bi preporučio HD5450 kao rezernu grafičku, jer su jeftine i raspostranjenje svuda

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.