Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Zašto je kewl biti nolajfer ? [Tarzanija]

233 pregleda · 10 odgovora · otvorena 13.01.2014. u 11:09

Moje misljenje je da je bolje biti "lajfer" kako ovaj sto je pisao text kaze. Ja sam citajuci ovaj post sebe svrstao u nolifere. Zasto se smatram noliferom ? Razlog tome je sto puno vise vremena provodim za kompjuterom nego sto bih trebao, draze mi pregledati film u kuci nego izaci i blejiti vani. Iako smatram da provodjenje previse vremena za racunarom stvara ovisnost ja i dalje "visim" za kompom 

Bas sam radio seminarski iz psihologije na temu ovisnost o internetu i nasao sam ovo :

Istrazivanje je pokazalo da kod ovisnika o internetu se desavaju promjene na mozgu, pojavljuje se veca kolicina bijele tvari koja je zaduzena za proizvodnju i procesuiranje emocija ,odrzavanje koncentracije i donosenje odluka. Ovo saznanje je uznemirujuce jer se ti isti simptomi desavaju kod korisnika kokaina, heroina i drugih droga.
noke1337 je napisao/la:
Moje misljenje je da je bolje biti "lajfer" kako ovaj sto je pisao text kaze. Ja sam citajuci ovaj post sebe svrstao u nolifere. Zasto se smatram noliferom ? Razlog tome je sto puno vise vremena provodim za kompjuterom nego sto bih trebao, draze mi pregledati film u kuci nego izaci i blejiti vani. Iako smatram da provodjenje previse vremena za racunarom stvara ovisnost ja i dalje "visim" za kompom 

Bas sam radio seminarski iz psihologije na temu ovisnost o internetu i nasao sam ovo :

Istrazivanje je pokazalo da kod ovisnika o internetu se desavaju promjene na mozgu, pojavljuje se veca kolicina bijele tvari koja je zaduzena za proizvodnju i procesuiranje emocija ,odrzavanje koncentracije i donosenje odluka. Ovo saznanje je uznemirujuce jer se ti isti simptomi desavaju kod korisnika kokaina, heroina i drugih droga.
Volimo hašiš oči nam se cakle. 
zhady je napisao/la:
hajdee da se drogiramoo da se oci sjajeeee
zhady je napisao/la:
I meni je bilo smijesno na pocetku , a onda se zapitas cemu to vodi. Ja mislim da je kod nolifera najveci problem asocijalnost, nedostatak komunikacije sa drugim ljudima, gubitak samopouzdanja i slicno.
LubluOtdihat je napisao/la:
hajdee da se drogiramoo da se oci sjajeeee
Kokain, heroin, to je prava stvar, živela Kolumbija i Pablo Eskobar! 
zhady je napisao/la:
Kokain, heroin, to je prava stvar, živela Kolumbija i Pablo Eskobar! 
Ljubav nije ljubav ako nema hemije  

Ovo sto je on naveo da su lajferi su furaci realno. Igram igrice, izlazim. Premalo mi je 24h al jebiga, stize se sve nekako 
Treba umakat, j**o no lifeanje.  
exampLe_ je napisao/la:
Treba umakat, j**o no lifeanje.  
Tako je batice, imaš pivo kad dođeš kod mene u krajinu. 
Ma lako je nama hajde rećemo starijima, oni koji su do ratne generacije i sad imaju nekih 18 godina najdalje, iole su ok momci i djevojke. Ova djeca danas ni za šta ne znaju, prvo se ne druže kao što smo mi radili, nego im je komp ulaz u socijalni svijet. Sve imaju preko interneta i ne izlaze iz kuće. Fb, skype, ts3, tviter ovo ono. Ja lično sebe ne smatram noliferom, prvo jer imam stalan posao sa 20 godina, ne zavisim od drugih i ne tražim ništa od drugih. Sav taj pojam nolifera nije mi jasan, zašto to ljudi rade. Po meni je besciljno igrati igru neku 14 sati dnevno i psovati uzalud, ili raditi bilo šta neefikasno i needukativno na internetu. Istina je da i ja volim ponekad odigrati nešto, ali ne vidim svrhu oduzimanja više od 2 sata slobodnog vremena. Na računaru pored opuštanja i igrica radim često neke projekte, pomažem ljudima u raznim smjerovima gdje im treba pomoć i tako pomažem i sebi ponekad 
lajfer po danu no lajfer po noci 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.