Diskusija
U kanti
Zašto je kewl biti nolajfer ? [Tarzanija]
233 pregleda · 10 odgovora · otvorena 13.01.2014. u 11:09
Moje misljenje je da je bolje biti "lajfer" kako ovaj sto je pisao text kaze. Ja sam citajuci ovaj post sebe svrstao u nolifere. Zasto se smatram noliferom ? Razlog tome je sto puno vise vremena provodim za kompjuterom nego sto bih trebao, draze mi pregledati film u kuci nego izaci i blejiti vani. Iako smatram da provodjenje previse vremena za racunarom stvara ovisnost ja i dalje "visim" za kompom 
Bas sam radio seminarski iz psihologije na temu ovisnost o internetu i nasao sam ovo :
Istrazivanje je pokazalo da kod ovisnika o internetu se desavaju promjene na mozgu, pojavljuje se veca kolicina bijele tvari koja je zaduzena za proizvodnju i procesuiranje emocija ,odrzavanje koncentracije i donosenje odluka. Ovo saznanje je uznemirujuce jer se ti isti simptomi desavaju kod korisnika kokaina, heroina i drugih droga.

Bas sam radio seminarski iz psihologije na temu ovisnost o internetu i nasao sam ovo :
Istrazivanje je pokazalo da kod ovisnika o internetu se desavaju promjene na mozgu, pojavljuje se veca kolicina bijele tvari koja je zaduzena za proizvodnju i procesuiranje emocija ,odrzavanje koncentracije i donosenje odluka. Ovo saznanje je uznemirujuce jer se ti isti simptomi desavaju kod korisnika kokaina, heroina i drugih droga.
noke1337 je napisao/la:
Moje misljenje je da je bolje biti "lajfer" kako ovaj sto je pisao text kaze. Ja sam citajuci ovaj post sebe svrstao u nolifere. Zasto se smatram noliferom ? Razlog tome je sto puno vise vremena provodim za kompjuterom nego sto bih trebao, draze mi pregledati film u kuci nego izaci i blejiti vani. Iako smatram da provodjenje previse vremena za racunarom stvara ovisnost ja i dalje "visim" za kompom 

zhady je napisao/la:
Volimo hašiš oči nam se cakle.
zhady je napisao/la:
Volimo hašiš oči nam se cakle.
LubluOtdihat je napisao/la:
hajdee da se drogiramoo da se oci sjajeeee
zhady je napisao/la:
Kokain, heroin, to je prava stvar, živela Kolumbija i Pablo Eskobar!

Ovo sto je on naveo da su lajferi su furaci realno. Igram igrice, izlazim. Premalo mi je 24h al jebiga, stize se sve nekako
Treba umakat, j**o no lifeanje.
exampLe_ je napisao/la:
Treba umakat, j**o no lifeanje.
Ma lako je nama hajde rećemo starijima, oni koji su do ratne generacije i sad imaju nekih 18 godina najdalje, iole su ok momci i djevojke. Ova djeca danas ni za šta ne znaju, prvo se ne druže kao što smo mi radili, nego im je komp ulaz u socijalni svijet. Sve imaju preko interneta i ne izlaze iz kuće. Fb, skype, ts3, tviter ovo ono. Ja lično sebe ne smatram noliferom, prvo jer imam stalan posao sa 20 godina, ne zavisim od drugih i ne tražim ništa od drugih. Sav taj pojam nolifera nije mi jasan, zašto to ljudi rade. Po meni je besciljno igrati igru neku 14 sati dnevno i psovati uzalud, ili raditi bilo šta neefikasno i needukativno na internetu. Istina je da i ja volim ponekad odigrati nešto, ali ne vidim svrhu oduzimanja više od 2 sata slobodnog vremena. Na računaru pored opuštanja i igrica radim često neke projekte, pomažem ljudima u raznim smjerovima gdje im treba pomoć i tako pomažem i sebi ponekad
lajfer po danu no lajfer po noci
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.