Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Hdmi kabal kupovina

118 pregleda · 6 odgovora · otvorena 17.12.2013. u 23:18

Pozz majstori

E ovako imam ovu maticnu plocu:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4017#ov

procesor Celeron G1610 2.6 ghz koji ima integrisanu grafiku..,,,iz lcd mi ide vga kabal..e dali bi ja mogo spojit u ovu maticnu kabal i da radi preko integrisane jer ima na maticnoj hdmi izlaz..

jel trebam uzet vga to hdmi adapter ili ne mora taj adapter?

Nosio sam u 2 radnje kazu da nema ova maticna za integrisanu..izlaz a pise u specifikacijama da ima. :s
oni mi kazu da kupim kod njih neku kazu dobra graficka lol
Ja kako sam skonto i ti kako si napis, tvoje pitanje je da li mozes spojiti monitor sa racunarom? Ako je to to, i ako imas tu intergrisanu graficku, odgovor je da, ne vidim zasto ne bi mogao.

EDIT: procito par puta pokuso skontat i nadam se uspjeo. Nemas sta nosit ni u kakve radnje, ako kazes da imas integrisanu graficku i ako vidis da ima izlaz (nici slijep) uzmi spoji i probaj, nema ti niko nista govorit moze/ne moze. Valjda znas jel imas ili nemas integrisanu graficku i izlaz.

pojsani malo, nejasan si skroz
tiok je napisao/la:
Ja kako sam skonto i ti kako si napis, tvoje pitanje je da li mozes spojiti monitor sa racunarom? Ako je to to, i ako imas tu intergrisanu graficku, odgovor je da, ne vidim zasto ne bi mogao.

EDIT: procito par puta pokuso skontat i nadam se uspjeo. Nemas sta nosit ni u kakve radnje, ako kazes da imas integrisanu graficku i ako vidis da ima izlaz (nici slijep) uzmi spoji i probaj, nema ti niko nista govorit moze/ne moze. Valjda znas jel imas ili nemas integrisanu graficku i izlaz.

pojsani malo, nejasan si skroz
pa da na maticnoj uppste nema izlaz za integrisanu...a ima hdmi..jer u specifikacijama maticne pise da je za to napravljen.
CFGLOWEAWP je napisao/la:
pa da na maticnoj uppste nema izlaz za integrisanu...a ima hdmi..jer u specifikacijama maticne pise da je za to napravljen.
Ja kolko vidim na slikama od maticne (mrsko mi citat specifikacije), izlaz ima :

Ako mislis da nece uspjeti i da moze samo preko HDMI izlaza, kupi VGA to HDMI kablo i spoji.

tiok je napisao/la:
Ja kolko vidim na slikama od maticne (mrsko mi citat specifikacije), izlaz ima :

Ako mislis da nece uspjeti i da moze samo preko HDMI izlaza, kupi VGA to HDMI kablo i spoji.

ne znam za taj izlaz dali je za integrisanu,pise samo za hdmi..
Ako želiš da imaš HDMI a nemaš HDMi izlaz na monitoru kupi onda HDMI to VGA i riješen problem.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.