Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Visa Electron Unicredit??

140 pregleda · 5 odgovora · otvorena 21.10.2013. u 20:30

Dobro vece svima!

Evo par pitanja za ove malo starije i iskusnije.
Naime, sutra planiram otici do banke (Unicredit) i traziti zahtjev za karticu.
Ehh sad mene muci par problemcica.

-Kada odem sta trebam traziti? Jel prvo da otvorim tekuci racun ili mogu samo traziti karticu i bez toga??

-Koju karticu da izaberem?? Ima vise ponudjenih: Visa Electron, Maestro, Master Card, Visa Clasic (ove dvije zadnje pretpostavljam da ne mogu jer su to kreditne ja mislim).

-Ja sam razmisljao najvise o ovoj Visi Electron.
Sad da li cu moci placati s njom preko interneta, uplacivati na paypal i slicno?

Ajde neko ako ima navedenu karticu jos po mogucnosti u ovoj banci da se javi i podjeli par savjeta bio bih jako zahvalan..
Ja ima studentsku karticu u Intesa SanPaolo banci. Uglavnom, uzeo sam Visa Electron i bez problema je povezao sa paypal-om i sve radi bez problema, a najbolja stvar je sto nema nikakve mjesecne naknade tj. naplate vodjenja racuna.

I za ovo prvo, ja sam trazio tekuci racun povezan sa karticom.
Imam ja karticu i to visa electron, registrovana na paypal i sve u najboljem redu radi.

Pa da krenemo, potrebno ti je CIPS potvrda o prebivalistu, i kopija licne karte, ona ce ti u banci tamo kopirati, samo joj potpises da ona moze kopirati, dace ti ona tamo obrazac.
Kazes, molim vas htio bi otvoriti sebi racun, tamo popunis neki formular, i bude ti otvoren za 5-10 minuta. Dobices probnu karticu kao na papiricu nekom, ne mozes nista sa njom raditi, samo imas na njoj zapisan broj racuna, da mozes uplacivati na njega. Pita te za sta ti treba racun, u mom slucaju za stipendiju trebalo, trazila mi kopiju indexa, dao joj i sad ko fol ne placam 1.5km provizije za odrzavanje racuna, inace kazes da ti na mail dolazi onaj izvjestaj, to ti je 1.5km. Kad ti se otvori racun, kazes da hoces karticu, mada te i ona pita koju hoces. Mozes birati izmedju visa electron i maestro, moja preporuka visa, cisto jer na vise mjesta mozes placati 
Kartica ti bude gotova za 15-20 dana, ustvari kad ti postar donese kuci kovertu, u njoj ti dodje pin i to ti je znak da ti je kartica gotova, sacekas jos 3-4 dana i odes i podignes, jer nisam siguran da odma dodje kartica u poslovnicu.

Post dobio aplauz od sh0ck

dodjes na salter i kazes "zelim otvoriti tekuci racun", znaci dobit ces privremenu papirnu karticu dok ti se prava ne izradi.
Ako se dobro sjecam dat ce ti Visa Elektron karticu.
Nisam siguran da UniCredit-ova kartica podržava e-kupovinu.
Iz iskustva znam da ISP-ova i Raiffeisen-ova sigurno podržavaju.
Možeš direktno tražiti karticu. Dakle, debitnu.
iRockk je napisao/la:
Nisam siguran da UniCredit-ova kartica podržava e-kupovinu.
Iz iskustva znam da ISP-ova i Raiffeisen-ova sigurno podržavaju.
Možeš direktno tražiti karticu. Dakle, debitnu.
Podrzava svaka online kupovinu, prije nije moglo, morao si naglasavati, sada su novije kartice, i svaka ima ona 3 broja za kupovinu 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.