Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

A1 Autoškola

100 pregleda · 5 odgovora · otvorena 15.09.2013. u 12:17

Zdravo, zdravo

Posto ove zime vjerovatno dobijam motor od tetka, pa jedva cekam to, al naravno moram prvo da polozim.
Motor je 125cc, a kako sam cuo za to mi treba A1 kategorija.

Da li neko ima iskustva sa polaganjem te kategorije, kolika je cijena ukupno, da li se samo polaze na poligonu ili mora i gradska voznja, sta, kako ?
Ako moze neko da objasni kako sve to zapravo ide, da li je tesko poloziti tu kategoriju.
Eto neka skromna nagrada, 2 KM kredita.

Hvala :D
Polagati A1 i u autoškolu se možeš upisat sa 15 i pol god. i ić na predavanja i položit znakove i prvu pomoć, a na ispit iz vožnje možeš izaći sa navršenih 16. god.

Kategorija A1
Upute za osposobljavanje kandidata za vozače A1 kategorije vozila
U osposobljavanje kandidata za vozače A1 kategorije vozila možete se uključiti ako:
pribavite uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom A1 kategorije kod nadležne zdravstvene ustanove ili trgovačkog društva,
niste mlađi od 15 godina i 6 mjeseci,
možete samostalno rješavati ispitne testove (pismenost).

Eto druže to je to , nikakve dodatne mudrosti :r :D

Edit : i cijena se krece oko 150 km ja mislim :)
Izaci ce te oko 500 stoja minimum.Casovi,prva pomoc,testovi izlazak na polaganje ...
1BGU1 je napisao/la:
Izaci ce te oko 500 stoja minimum.Casovi,prva pomoc,testovi izlazak na polaganje ...
sta ti je bog te ? kakvih 500 stoja ? znas li ti kolko je to ? XD
Kakvih 250km, ja sam polagao A1 i izašlo me oko 300km. Prvih dana slušaš predavanja, nakon što dobiješ potvrdu da si saslušao ta predavanja dobijaš knjižicu sa kojom te instruktor prijavljuje na testove(ti mu kažeš hoću tad i tad) odeš položiš sačekaš potvrdu i to je to.
Cijena A kategorije (ili A1) je 400 KM a na vec polozenu A1 cijena A kategorije je doplata od 150 KM.POzz :D :D :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.