Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Stronghold Crusader

60 pregleda · 5 odgovora · otvorena 07.08.2013. u 14:26

pozz.znaci skinuo sam ovu igru.sada mi trebaju instrukcije da malo pojasnite sta trebam graditi gdje i to.nemojte spamat i nemojte govoriti da imam gameplay kad udjem jer predugo traje i necu da ga gledam

samo od vas zelim da me malo uputite...
Meni jedna od najjacih strategija ikad. Ako si igrao AoE, na sličan je fazon. Dakle dobiješ dvorac na početku, nešto resursa za izgradnju objekata koji ti donose resurse drva, hrana, kamenje, željezo. I onda normalno razvijaš vojsku, gradiš dvorac, itd. Nista komplikovano. Ne znam može li se multiplayer igrat da razbacimo koju. 

Jah, zaboravi za stanovništvo. Mora im uvijek zadovoljstvo bit visoko da bi normalno funkcionisalo sve. Najbolje je imati što više farmi i davati narodu da više jede ali i da više plaćaju poreze i brže ti gold ide. Isto tako mozes izgradit crkve i druge objekte koje mogu usrecit narod i zatezat tako poreze. 

Post dobio aplauz od exampLe_

Najbitnije ti je opskrbiti hranu...
gradnaj tzv vocki il dobijanje sira...znaci to ti je najbitnije da imas hrane i da su ti stanovnici sretni.
sljedece je opskrba drveta pa tek onda ide kamen...
Zeljezo mozes koristit kao kovanje maceva il stiteva al bolje ti je prodavat da bi nesto zaradio :)
Sve u svemu jedna od najbitnih stvari u igri ti jeste Zlato. Kad njega imas sve ostalo mozes kupit :)

al govorim ti bez koristenja bilo kakvih pomagala il slicno.
Sto se tice vojske po meni najbolji Toljagici jer su brzi i jaki,a isto tako dobri su i Arapski konjanici. To je sto se tice napada.
Sto se tice odbrane uvijek pravim samostrijele jer su jaki a nekad ih kombinujem sa arapskim strijelcima zavisno od protivnika i vrste napada.

Post dobio aplauz od exampLe_

pa brate kako ti nije dosadno kad ti drugi kazu sta ces da igras je li to ne mozes svoju taktiku napravit volio bih vidjeti kako bi igrao Total war serije pogubio bi se ako ti je Crusader nedokuciv  :o :o :o
ado3346 je napisao/la:
pa brate kako ti nije dosadno kad ti drugi kazu sta ces da igras je li to ne mozes svoju taktiku napravit volio bih vidjeti kako bi igrao Total war serije pogubio bi se ako ti je Crusader nedokuciv  :o :o :o
vec sam igrao nije mi neshto -.-'
ma ja nije nesto kada tebi mrsko i crusedera prijec ja taj presao za 3 dana citav campage a 2 poceo i dosadila mi Total war je sve strategija kako postavit vojsku koji tip vojske u Crusederu gradi samo strijelce pobise boga oca dok u Total war se namucis pravo i jedna dobra bitka ne traje manje od 45 minuta  ;) ;) ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.