Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Galaxy S3 prvo punjenje

110 pregleda · 11 odgovora · otvorena 06.08.2013. u 21:55

Pozdrav, danas sam kupio Galaxy S3 i prodavač u shopu mi je rekao da ga moram puniti prvi put 8-10 sati. Malo sam sumnjičav što se toga tiče, jer nema mi logike da se mobitel toliko dugo puni. Nisu to oni stari mobiteli kojima se u bateriji moraju formirati ćelije. :)
MORA,MORA,MORA SE PUNIT...Covjek radi s tim... imas internet de citaj malo *** vam uciteljicu
Posto si ti pametan, pametniji od prodavaca, puni ga koliko ti mislis da treba. 
Nema potrebe za tim, napuni kad kad dođe 100% i on ti kaže da je pun te da izvadiš punjač, tako i uradi.

Nije to Nokia 3310, da joj moraš formirati bateriju.

* Ja sam mislio da svom S Advanceu moram puniti 3x12h, al to nema potrebe, gledao sam po forumima, kako kažu baterije sama vremenom sebe formira.
Na svakom mobitelu, laptopu potrebno je prvo punjenje izvrsiti duze (6-7-8-9 sati) u zavisnosti od uredjaja. Bilo tako,tako i ostalo. Ako ti je covjek tako rekao poslusaj ga ;)
brick je napisao/la:
Nema potrebe za tim, napuni kad kad dođe 100% i on ti kaže da je pun te da izvadiš punjač, tako i uradi.

Nije to Nokia 3310, da joj moraš formirati bateriju.

* Ja sam mislio da svom S Advanceu moram puniti 3x12h, al to nema potrebe, gledao sam po forumima, kako kažu baterije sama vremenom sebe formira.
Znaci i ti si punio po potrebi, čitam ovamo po ovim geek forumima da LI-ON baterije imaju neku automatsku sklopku u sebi i da kad se napuni ne crpi vise struju iz punjača i da ga je besmisleno držati toliko dugo. :)
asmir94 je napisao/la:
Znaci i ti si punio po potrebi, čitam ovamo po ovim geek forumima da LI-ON baterije imaju neku automatsku sklopku u sebi i da kad se napuni ne crpi vise struju iz punjača i da ga je besmisleno držati toliko dugo. 
Ja sam uradio kako sam ti i rekao, nemam problema nikakvih baterija se formirala sama  .

1 dan, na opterecenju (WiFi/Video) moze drzati.

Ima mi drug SGS3 i9300, takođe je nije formirao tim nekim 3x punjenjima, i nema probleme.
Ma nista to brate... I ja sam bas pitao one likove u univerzalnom da li treba to puniti na taj fazon 12 sati bateriju kada sam uzimao Galaxy S2+ i ljudi rekli ne moras, normalno je napunis do 100% i to je to i tako je i bilo.

Cisto sumnjam da ces ista postici ako je prvi put punio 12 sati, jer kao sto ste naveli gore, treba joj par puta punjenja da se formira etc na taj fazon nesto.
orochi je napisao/la:
Ma nista to brate... I ja sam bas pitao one likove u univerzalnom da li treba to puniti na taj fazon 12 sati bateriju kada sam uzimao Galaxy S2+ i ljudi rekli ne moras, normalno je napunis do 100% i to je to i tako je i bilo.

Cisto sumnjam da ces ista postici ako je prvi put punio 12 sati, jer kao sto ste naveli gore, treba joj par puta punjenja da se formira etc na taj fazon nesto.
Sad bi ti dao aplauz. Hvala ti, baš sam se pitao šta kažu likovi iz Univerzalnog. :D
asmir94 je napisao/la:
Sad bi ti dao aplauz. Hvala ti, baš sam se pitao šta kažu likovi iz Univerzalnog. 
al opet neces nista izgubiti ako ga ostavis 8 h nece se prepuniti 100 % 
asmir94 je napisao/la:
Sad bi ti dao aplauz. Hvala ti, baš sam se pitao šta kažu likovi iz Univerzalnog. :D
bateriju prvi put trebas isprazniti skroz da se mobitel ugasi,i onda ga stavis punit,on ce se sam upalit i kad dode do 100 mozes ga iskopcat jer se on svakako nepuni dalje..!
H4midovic je napisao/la:
MORA,MORA,MORA SE PUNIT...Covjek radi s tim... imas internet de citaj malo *** vam uciteljicu
Ne slusaj ovog, nije zdrav covjek ko jos formira litijumske baterije :S

NEma potrebe za formiranjem baterije, samo ga napunis koliko oces i udri, i tako u krug ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.