Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gdje unovciti adsense cek

120 pregleda · 5 odgovora · otvorena 18.07.2013. u 15:45

Jaran mi je bio u raiffeisen banci i rekli su mu da mogu unovciti uz proviziju od 50KM i da ceka 40 dana :O

Nije bitno za proviziju neka uzmu oni, ali vrijeme je problem ako im se vec da novac zašto ne mogu isplatiti cek odmah, jadovi hoce proviziju na cek od 100e, meni ce uskoro doci cek, pa tako da se raspitam gdje se najbolje isplati unovciti cek i gdje ga najbrze unovce, ima li negdje da ga odmah mogu unovciti ? :)
Probaj u Unicredit banci 
wxn je napisao/la:
Probaj u Unicredit banci :D
Napisao sam temu da bi mi neko pojasnio i zašto u kojoj banci a ne samo "Probaj u Unicredit banci :D" respekt brate na odgovoru, ali pojasni provizija cekanje i to ?
Pa prvo oni moraju dobiti pare od googla, normalno da ćeš čekat. Raspitaj se malo isusa ti prčim, idi do banke.
10KM u Uni Credit Banci, cekas 30 dana isplatu.
Poz
ja sam ganjo te cekove prije 2 god mozda, dobio sam preko 15 komada i sve sam unovcio u Unicredit banci. Kod mene u gradu su mi poznati svi koji rade u banci, pa su mi unovcili cek odmah, 5 minuta mozda. Provizija je nznam tacno ja mislim oko 2% na ukupni iznos.

To je sto se mene tice.
Ako nemas petlje brate kao prvo trebas imat racun u unicredit banci. Pa procedura tece kako slijedi. Uzmu ti cek i salju ga na naplatu, to zna trajati do 30 dana. Nazovu te ga unovci, dodes sa licnom, cekas dok zavrsi sva papirologija, uzmu proviziju 2%, dobijes pare i igrate se razlaza.

Ali uzmi u obzir ako ce ti prvi cek kasnit 40 dana otprilike, drugi ces cekat 10 dana, pa sljedeci opet 10 itd.
Posaljes cek 1 septembra, 15 septembra ti dode kuci, 15 oktobra ga unovcis, isti dan bi trebo dobit drugi cek koji ces unovcit 15 novembra primjera radi.
Tako ces u biti biti uskracen za taj prvi cek, ostale ces dobivat u roku od mjesec.kontas me?

Neznam jel imas payzaa opciju na adsense (sumjam dobivao sam cekove sa drugih mjesta), ali tamo ti ljudi uzmu 10$ ili manje za wire transfer koji traje 3 dana na bankovni nalog (iban,swift code i to.)

P.S.
dva tri puta sam isao u unicredit onaj, kako objasnit... gdje je saobracajni fax u onom kampusu, kad ides od americke ambasade prodes kraj kampusa i ides cestom pravo dole, prodes hypo banku i negdje blizu ima unicredit tu mi coek dao odmah bez bankovnog naloga, ali su mi kasnije rekli da moram imat. al sudeci po tome sa bankovnim racunom mogu ti unovcit cek odma.
poz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.