Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Biciklo [Pomoć]

148 pregleda · 7 odgovora · otvorena 06.07.2013. u 22:55

Vozdra,evo veceras me zadesi belaj s biciklom,radi se o zadnjoj felgi.

Pocela takoreceno "plesati",znaci fino je zavrnuta sa strane ali izgleda lezajevi otisli ili nesto,nisam ga poslije toga vise vozio,iako moze.
Da mi ne bi kojim slucajem sta ispalo iz njeg,nadajuci se da moze se napraviti bez nove felge.

Eh sad interesuje me imal neki ovdje znalac da mi kaze imal mogucnost neka da se to nastima bez nove felge,vec sam se cuo s jednim drugom,rekao mi je da je on imo slican problem i moro mijenjati "dobos" unutra i sve,to kosta oko 8KM u ciklo centru,ali dugacak proces jer se svaka zica mora rucno odvrnuti.

Ko pomogne,bice sigurno nagrada 
Meni tako bilo otislo i ja zamijeno osovinu i sve normala.
Ako se felga "klima" desno-lijevo kada su šarafi zategnuti/zavrnuti jedino na sto trenutno sumnjam jeste ležaj tj. prosuo se ležaj ili ti ga kuglice unutar doboša.

Zamijeni ležaj, novim i rijesen problem. Kod druga su ti vjerovatno popucale zice pa je morao mjenjati dobos a kod tebe (koliko sam shvatio) skroz drugi problem.

Sretno
anystrike je napisao/la:
kad vozis ili kad stojis sa njim, kad "plese"
Ne vozim ga vise,kad stoji ide guma lijevo-desno ?
Kontas ?
Denox je napisao/la:
Ne vozim ga vise,kad stoji ide guma lijevo-desno ?
Kontas ?
Onda su kuglice 100% u lezaju ispale.
Skines osovinu i pogledas.
Najvjerovatnije su ostecenje, zamjenis ih sa novim i to je to.
Nema potrebe da uzimas novi dobos.
To mozes sam sve uraditi, nista tesko
Odneses kod Hasana i za cenera ti napravi. Ne znam kakvo je biciklo u pitanju, ali cener valjda nije problem?
Burek_King je napisao/la:
Odneses kod Hasana i za cenera ti napravi. Ne znam kakvo je biciklo u pitanju, ali cener valjda nije problem?
Ma u gorazdu sam,cener je najmanji problem samo da ne moram felgu mijenjati,tj da su mi raspar 

@evo sad sam sve raskloprio vidi se riknula osovina na pola.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.