Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

STEAM na straijem racunaru

150 pregleda · 14 odgovora · otvorena 02.07.2013. u 13:32

Pozz.

Imam stariji racunar slijedece config. :

Ram : 768
Graficka : VIA Chrome9 HC IGP
Procesor : 2.60 GHz ~ 2.89 GHz [overklokova sam na 2.89]

I je li ima neki nacin da ja koristim cs 1.6 na steam aa da mi pri tome kad sam na ts i cs ne laga mnogo , znaci da mi je fps nekih 40 50 , jer sam naviko na tom fps da igram ?

Ako moze preko Razer Game Booster je li neko moze objasniti kako da ubacim to sve ii da podesim ono sto treba da se iskljuci i te stvari ili ako ima neki drugi nacin sve prihvatam samo da to napravim !?
Brate na non steam ces imati 60tak fps bez tsa , a steam plus ts ne vjerujem da ces moci lagat ce ti ko u k...
amAr_r je napisao/la:
Brate na non steam ces imati 60tak fps bez tsa , a steam plus ts ne vjerujem da ces moci lagat ce ti ko u k...
Znam brate laga mi ne normalno fps mi je 15-20 , a na non steam sa ts 60-55 :D , al' cuo sam neki govore preko Razer Gamer Booster moze se extra podici fps ! Al' nez kako da podesim to :S.
Ma pusti to , to je za kompove koji imaju neke aktivnosti npr ukljucen skype itd. on ih samo ukloni I tako poveca fps ali posto je tebi komp losiji ti to (skype itd) nisi ni instaliravao?!
amAr_r je napisao/la:
Ma pusti to , to je za kompove koji imaju neke aktivnosti npr ukljucen skype itd. on ih samo ukloni I tako poveca fps ali posto je tebi komp losiji ti to (skype itd) nisi ni instaliravao?!
Evo sta imam na comp : Counter Strike Non Steam , Steam , Google Chrome , Skype , Team speak ii drivere :S
On ce ti samo ugasiti procesw npr google chrome I druge koje ti mozes ugasiti preko task managera
amAr_r je napisao/la:
On ce ti samo ugasiti procesw npr google chrome I druge koje ti mozes ugasiti preko task managera
A sad ako bi ja ovu grafu overklokao na 256 mb tad bi imao 480 mb rama je li bi mi fps bio veci , ili da stavim na 128 mb i 512 mb rama ?
edneninja je napisao/la:
A sad ako bi ja ovu grafu overklokao na 256 mb tad bi imao 480 mb rama je li bi mi fps bio veci , ili da stavim na 128 mb i 512 mb rama ?
Kroz ram ti 'prolaze' podaci
E sad moje mislinjw da ti je bolje vise rama .
Npr ja sam dodao 2gb rama kod sebe ,, ali kupio novi procesor fps se zakucao na 100 tkd. 
amAr_r je napisao/la:
Kroz ram ti 'prolaze' podaci
E sad moje mislinjw da ti je bolje vise rama .
Npr ja sam dodao 2gb rama kod sebe ,, ali kupio novi procesor fps se zakucao na 100 tkd. :)
Znaci nema nacina da povecam fps osim da promijenim comp ? :S
edneninja je napisao/la:
Znaci nema nacina da povecam fps osim da promijenim comp ? :S
Ja mislim da ne mozes ,ali nemoj lockati temu mozda ti neko pomogne , ali to ja msm, dugo igram kantera , tj igrao sam 6 godina vise ne igram 
Sve u svemu konfiguracija ti nije prikladna za bilo kakvo igranje. Igraj se malo logikom = imaš premalo rama za bilo što, recimo steam kao program zna da proguta 100mb od šale, kanter također uzme 200+ i ovi ostali programi i odmah ti počne to stvarati probleme.

Realno gledajući taj računar je star, grafička je skrooz slaba, ram, procesor također.

Imaš solidnih konfiguracija do nekih 300 maraka za neko light igranje tipa cs i ostalo.

Dovoljan ti je neki amd x3 procesor, ploča, 4gb rama i neka 6670 grafička i miran si, barem što se tiče kantera.
Elysium je napisao/la:
Sve u svemu konfiguracija ti nije prikladna za bilo kakvo igranje. Igraj se malo logikom = imaš premalo rama za bilo što, recimo steam kao program zna da proguta 100mb od šale, kanter također uzme 200+ i ovi ostali programi i odmah ti počne to stvarati probleme.

Realno gledajući taj računar je star, grafička je skrooz slaba, ram, procesor također.

Imaš solidnih konfiguracija do nekih 300 maraka za neko light igranje tipa cs i ostalo.

Dovoljan ti je neki amd x3 procesor, ploča, 4gb rama i neka 6670 grafička i miran si, barem što se tiče kantera.
Ma daj ako mislis na cs 1.6 moze imati 100 fpsa i na slabijoj konfiguraciji
arman10 je napisao/la:
Ma daj ako mislis na cs 1.6 moze imati 100 fpsa i na slabijoj konfiguraciji
Steam cs, i non steam se uveliko razlikuju.

Može on imati 100fps ali neće imati konstantno i opadat će fps, i tako je igrica ne igriva.
Elysium je napisao/la:
Steam cs, i non steam se uveliko razlikuju.

Može on imati 100fps ali neće imati konstantno i opadat će fps, i tako je igrica ne igriva.
ja sa x2 procesorom 2 GB rama i HD 6450 imam 100 i nikad mi na steamu ne opada
arman10 je napisao/la:
ja sa x2 procesorom 2 GB rama i HD 6450 imam 100 i nikad mi na steamu ne opada
Duplo bolju konfiguraciju od njega imaš i nešto pričaš. De nemoj više molim te, eto da ne pređemo u offtopic.

Uporedi svoj računar i njegov, i razmisli šta tipkaš.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.