Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje 200 bodova

Samsug galaxy S2 baterija

315 pregleda · 11 odgovora · otvorena 28.06.2013. u 13:15

Prvo da se izvinem ako sam fulio podforum, ali s obzirom da je i mobitel neka vrsta kompa, mislim da može ovdje ostati..

Uglavnom, nakon što sam update telefon na Jelly Bean, baterija mi se nenormalno počela trošiti.. Prije mi je trajala po 3 dana, sada bez ikakvog korištenja traje 1 dan i moram puniti..

Eh pošto ja nemam vremena ni živaca da googlam, a vidio sam da se i ostaloj raji to dešavalo, dižem temu da neko to odradi za mene, tj nađe rješenje problema..

Nagrada 200 bodova, po potrebi jos 200, nije nikakav problem..
ovako bi trebalo , to sam citao na forumima , uzmi napuni bateriju do 100% , onda otidi u recovery mode (prvo ugasis mobitel pa tipka za pojacavanje na gore+home+power) idi advanced i wipe battery status , tada bi trebalo da ti duze traje baterije , eto probaj
Orginal rom ili custom rom
googlao i googlao i svugdje sam naisao na isti odgovor,
ako koristis za igrice, aplikacije itd... trebat ce ti "S2 extended battery" dobijas jos jednu bateriju na tu sto imas, i kao dodatni oklop za njega koji imas kupiti u vecim prodavnicama za mobitele, medjutim prvo pokusaj staviti
-brightness na pola
-wi-fi, GPS, bluetooth iskljuci
-automatic sync account ON

ako ne rijesi kupi ovo gore sto sam naveo ili pokusaj od nekog jarana uzeti bateriju za isti, mozda ti je ona otisla...
Custom rom  Uključi profil bez mreže i baterija ti se skoro nikako neće trošiti, bar je tako kod mene, inače imam isti problem i samo na taj način mogu sačuvati bateriju.
Koji si sistem ubacio? je li pouzdan rom? Vjerovatno ima nesto sto mu neda da ide u deep sleep pa je uvijek awake i guta bateriju.
Ubaci neki drugi rom i uzivaj  jaranu stam stavio oficijelni CM10 za xda i radi odlicno
dam1r je napisao/la:
Koji si sistem ubacio? je li pouzdan rom? Vjerovatno ima nesto sto mu neda da ide u deep sleep pa je uvijek awake i guta bateriju.
Ubaci neki drugi rom i uzivaj  jaranu stam stavio oficijelni CM10 za xda i radi odlicno
Mislim da si upravu, jer kad gledam onu "strukturu" potrosnje baterije, awake mi je odmah poslije screen potrošnje, što prije nije bilo..

Haj ti meni reci šta je rom? Pa mi onda reci kako ću znati koji mi je? Pa kako da ubacim, jer pojma nemam :F
KillaOR je napisao/la:
Mislim da si upravu, jer kad gledam onu "strukturu" potrosnje baterije, awake mi je odmah poslije screen potrošnje, što prije nije bilo..

Haj ti meni reci šta je rom? Pa mi onda reci kako ću znati koji mi je? Pa kako da ubacim, jer pojma nemam :F
http://droidlessons.com/what-are-roms-for-android/

da ti ne pričam svojim riječima, il ću ispast glup ili nećeš ništa skontat.

Meni je baterija nenormalno išla (isto JellyBean), stavio sam brightness na najmanje i sad izdrži 3-4 dana uz igre, muziku, sve normala...
g0ran je napisao/la:
http://droidlessons.com/what-are-roms-for-android/

da ti ne pričam svojim riječima, il ću ispast glup ili nećeš ništa skontat.

Meni je baterija nenormalno išla (isto JellyBean), stavio sam brightness na najmanje i sad izdrži 3-4 dana uz igre, muziku, sve normala...
100% je neki softwerski ku**c, jer sam i prije koristio iste postavke, pa mi baterija trajala hladno 3 dana..

Sad je napunim na 100% navecer, ujutro kad se probudim bude na 50%, ono koji ku**c.. I to mi se počelo dešavati kad sam update na jelly bean..

Primjetio sam da kad je awake mnogo više troši nego prije, kao što je ovaj momak rekao iznad..

Može li se ovo čudo vratiti na stari OS, ice sandwich, koji je vec bio? :F
KillaOR je napisao/la:
100% je neki softwerski ku**c, jer sam i prije koristio iste postavke, pa mi baterija trajala hladno 3 dana..

Sad je napunim na 100% navecer, ujutro kad se probudim bude na 50%, ono koji ku**c.. I to mi se počelo dešavati kad sam update na jelly bean..

Primjetio sam da kad je awake mnogo više troši nego prije, kao što je ovaj momak rekao iznad..

Može li se ovo čudo vratiti na stari OS, ice sandwich, koji je vec bio? :F
Može. Uvijek možeš vratit na stari/instalirati novi.
g0ran je napisao/la:
Može. Uvijek možeš vratit na stari/instalirati novi.
Buraz i meni je tako bilo prodje sat vremena nista ne diram 10% baterije ode , sad sam namjestio evo 4 h prošlo , 1% baterije otišlo , iako sam koristio facebook 10-tak minuta
Imam s2 i Jelly Bean,ali s obzirom na sve zadovoljan sam sa baterijom.
Ne mozes imati mobitel od 4.3 inches i androida koji nenormalno trosi bateriju i ocekivati da ti traje 7 dana...
Jednostavno gasi sve aplikacije jer se vecinom ne zatvaraju same...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.