Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Procesor koristi samo 1/6 jezgri.

177 pregleda · 9 odgovora · otvorena 28.06.2013. u 01:29

http://prntscr.com/1cbczo

dok igram igrice, na CPU widgetu mi prikazuje da procesor koristi samo jedno prvo jezgro (zelena boja) dok se ostala gotovo i da ne korsite.

e sad me zanima mogu li kako ovo izjednaciti, da ne trosi samo jedno jezgro.
bolje ti je kad jednu jezgru koristi, uključi turbo boost na matičnoj 
Medal of Honor Warfighter na high rezoluciji. ne bi rekao da mu treba samo jedan core. inace procesor se zagrije brzo do 60C.

i to me takodjer brine, nezz kako da smanjim temperaturu i da povecam broj jezgri sto bi mu mislim olaksalo
Skini AMD OverDrive i tamo nadgledaj. I meni tako u tim aplikacijama kao sto je CoreTemp nece da ocita sve jezgre. Valjda je nesto sa senzorima, dok u OvetDrive sve udure ocitava. Btw kod mene FX-4100.
kako se ba ne koriste ? jesi lud ti ? ja koliko vidim ovdje 1 jezgra je 1%, 3 je 6%, 4 je 1% i 6 je 4%... sta je tu nejasno ? druga stvar ne mozes ti primijetiti da li ti koristi vise jezgri za igricu kad tabas, jer tad odma smanji na manje jezgri...
Lockerz je napisao/la:
kako se ba ne koriste ? jesi lud ti ? ja koliko vidim ovdje 1 jezgra je 1%, 3 je 6%, 4 je 1% i 6 je 4%... sta je tu nejasno ? druga stvar ne mozes ti primijetiti da li ti koristi vise jezgri za igricu kad tabas, jer tad odma smanji na manje jezgri...
ojjjjjjjjjjj

vidis ovaj graph

to zeleno je u toku igre. zelena boja predstavlja 1core, zuta 2core itd.

kad sam igro igricu, vidis da je usage preko 90% samo prvog jezgra (zelena boja) sto nevalja. ovo sto si ti skonto, 1%, 3%, 6% je usage posle igranja, odma nakon sto sam izasao iz igre.

i mogu primjetiti jer za to postoje gadgeti i programi. bas sam pratio i na ostalim programima same shit
usage pada odma cim izadjes iz igre u roku 1 sekunde samo otvori task menager i drzi F5 i ako ti onda samo jedna jezgra bude aktivna onda nesto nije uredu
To je bio problem sa Buldozer procesorima, fx4100, fx6100, fx8120... da su imali problema sa jezgrama...

revizija koja je izasla, Vishera, je otklonila te probleme... Bar do sada se ja nisam susreo sa fx6300 da ima taj problem...
meni drugi pocne da radi kad je prvi na 60%. I ako otvorim 3 aplikacije i dvije igrice rade oba na 90%, a nece ostala jezgra da pokrene.
Mucio sam se mjesec da skontam do cega je. Nigdje nisam nasao odgovor. Nznam zivcira me to izletio sam fine pare za komp.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.