Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Saglasnost pitanje

77 pregleda · 5 odgovora · otvorena 19.06.2013. u 12:04

Imamo jedno vrlo vazno pitanje.
Vec duze sam se sa prijateljem dogovarao na more da odemo i eto par dana prije polaska trebamo da uzmemo ove saglasnosti. Eh odemo danas u opcinu i uzmemo one saglasnosti, jer smo maloljetni (17. godina). Dosli kuci i ja da vidim onu saglasnost sta, kako, kad naletih na sljedece:
Saglasni smo da nase malodobno dijete ........ u periodi od - do- kod (navesti adresu boravka u zemlji gdje putuje), tu je prvi problem jer ne znamo gdje cemo se smjestiti, tacnije nismo nista rezervisali nego idemo gdje nam ponude jeftino  Haj kontam to i nekako pogledam na netu neku adresu od apartmana i stavim nju. poslije toga ide U PRATNJI, problem je sto idemo nas dvojica sami, tacnije nemamo pratnje. Da li se mora napisati u cijoj se pratnji ide, ili se moze ostaviti prazno polje. Nadam se da pitanje nije previse glupo, jer prvi mi je put da idem sam (bez roditelja) na more.
ako ides preko granice sta mi je logicno da ides
trebo bi biti u pratnji PUNOLJETNE osobe znaci 18+ i tu navesti njegove ime i prezime :))
barem je tako u HR
A sto jednostavno ne nazoves opstinu/opcinu trazis odgovornu osobu za te saglasnosti, i fino pitas tete?

Valjda znas sa 17 godina normalno komunicirati?!

Kao sto rekoh, telefon, nazoves, pitas i dobijes objasnjeno.

Kako mislis da ce ti neko sa gamers.ba pomoci? Nijedan slucaj nije indentican tvom, tako da, kakav god odgovor dobijes, moze biti netacan!
Evo ja trebam u nedjelju ici u Tursku i vadio sam tu punomoc prije dva dana. Da bi putovao preko granice moras biti u pratnji osobe starije od 18 godina na koju ces izvaditi punomoc sto znaci da vas dvojica sami ne mozete ici. Gore na onoj prvoj liniji pises ime i prezime broj licne karte i pasosa ja mislim te osobe. Zatim na linijama ispod tvoji roditelji moraju napisati nesto tipa saglasni smo da nase dijete ide u Republiku hrvatsku sa ........ Imas dole u periodu od -do . Ajde valjda znas to sve popuniti a sto se tice te lokacije milslim da mozes napisati Republika Hrvatska da ne moras navoditi ime grada . Onda sve to odnes u opcinu da ti ovjere i onda u sud da ti ovjere apostile pecatom ali moras uplatiti 20 KM .

Ali kao sto rekoh ako nemate nekog starijeg od 18 godina na koga cete izvaditi punomoc nema nista od vaseg putovanja.
Zaboravi na more, u tvom slučaju, do sljedeće godine (evenutalno one tamo, zavisno od rođendana).

Za sve ostalo tu je MUP i Opštinu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.