Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[LOL] Champ pick, ne mogu se nikako odlučiti..

221 pregled · 16 odgovora · otvorena 16.06.2013. u 22:20

Pozdrav svima.
Ne mogu nikako da se odlučim za mid champa :
Fizz
Diana
Lissandra

Fizza i Dianu sam probao davno, davno pa ih se baš ne sjećam dobro, a Lissandru nisam probavao nikako...

Sva 3 champa mi djeluju jako zanimljiva za igrat, ap dmg je na nivou al jednostavno ne znam koga uzeti..
Vaše mišljenje i razlog, ako nije problem ? :)
Odabir: Fiz, jer je Diana nerfana, Lisandra mi je tu i tamo, vise tamo ali eto . Sve u svemu totalni odabir mi je Fizz.
Fizz ; the tidal trickster :] Ma op champ
sta rec kupis mu lich bane i utares :D
Meni najdrazi mid champ je fizz, tako da ti ga i preporucujem.
Lissindra
Zašto?
Ako si vidio šta je radio soaz jučer protiv sk.Nemam ti šta govorit....
Diana solidna al' Fizz dobar damage a zanimljiv.
Fizz - problemi sa farmanjem, odličan nuke, veoma squishy i late game ti treba nekog skilla da uradiš svoj posao kako treba. Međutim, nevjerovatno zabavan champ. Ako igraš na "higher level" onda preporuka da recimo stackaš magic pen jer samo 1 item ti može lose-ati game.

Diana - jednostavno, evo ti Gulex-a da ti objasni, nevjerovatan champ. Laning phase, iako je melee, s lakoćom farma zbog malog mana costa na Q. Nije mnogo mana hungry, lvl 6 možeš svašta raditi jer njen ult radi isto što i Katarinin shunpo - kad ga iskoristiš postaviš se iza leđa target enemy.

Lissandra - od buffa na ultu sa 1.5 sec na 2.5 sec, sad je bolja nego ikad. Njen CC, dmg i spam mogućnost je nevjerovatan. Burst da ne spominjem.
Dlareth je napisao/la:
Lissindra
Zašto?
Ako si vidio šta je radio soaz jučer protiv sk.Nemam ti šta govorit....
Brate, za onakve playove je potreban dobar tim, a on to u bronzi neće očima vidjet.

On topic: Kao što rekoh, za Lissandru ti treba dobar tim, treba znat ko ce engageat, oces li stavit ult na njeg ili ne.

Dijana je solidna, ali i za nju treba teamplay.

Fizz ti je najbolji izbor. Ima bruku dmga, a ako te tim ostavi (čitaj pusti da gineš) imaš odličan escape mehanizam.

So, Fizz it is.
Diana definitivno,iako je nerfana nedavno i dalje je veoma dobar pick  
BannedOTF je napisao/la:
Fizz - problemi sa farmanjem, odličan nuke, veoma squishy i late game ti treba nekog skilla da uradiš svoj posao kako treba. Međutim, nevjerovatno zabavan champ. Ako igraš na "higher level" onda preporuka da recimo stackaš magic pen jer samo 1 item ti može lose-ati game.

Diana - jednostavno, evo ti Gulex-a da ti objasni, nevjerovatan champ. Laning phase, iako je melee, s lakoćom farma zbog malog mana costa na Q. Nije mnogo mana hungry, lvl 6 možeš svašta raditi jer njen ult radi isto što i Katarinin shunpo - kad ga iskoristiš postaviš se iza leđa target enemy.

Lissandra - od buffa na ultu sa 1.5 sec na 2.5 sec, sad je bolja nego ikad. Njen CC, dmg i spam mogućnost je nevjerovatan. Burst da ne spominjem.
Napokon komentar sa detaljnijim objašnjenjem.

Fizz mi se isto čini nekako squishy i to što kažeš za farmanje mi je isto problem jer nije range, pa može dobiti dosta poke-a od range mid champova..

Diana- sviđa mi se zbog Q-a i ulta i jake defanzive, al vidio sam da je dosta nerfana u historyu pa mi je bed zbog toga.. :$
Sad ne znam jel pretjerano nerfana ili umjereno...

Lissandra- sviđa mi se kod nje passive, i insane burst...

Tako da sam sad i dalje u velikoj dilemi :$
Pomeni diana probo je neki dan prvi put uso satro :D
BannedOTF je napisao/la:

Gulex bog diane ocami dragog 

fizz farmanje uzasno , ali ima op dmg 

Lissandra mi je nekako champ koji slowa, stana i sve to pomaze u tf

Ali zavisi sta se tebi vise đasvi

ja bi uzeo dianu op dmg ulta drama . 

probaj akali AD(lifesteal),infinty hydra The Bloodthirster 2x phantom i patikice
MuaNer je napisao/la:
Napokon komentar sa detaljnijim objašnjenjem.

Fizz mi se isto čini nekako squishy i to što kažeš za farmanje mi je isto problem jer nije range, pa može dobiti dosta poke-a od range mid champova..

Diana- sviđa mi se zbog Q-a i ulta i jake defanzive, al vidio sam da je dosta nerfana u historyu pa mi je bed zbog toga.. :$
Sad ne znam jel pretjerano nerfana ili umjereno...

Lissandra- sviđa mi se kod nje passive, i insane burst...

Tako da sam sad i dalje u velikoj dilemi :$
Da ti olakšam tu dilemu.

Sva 3 championa su nukeri, redoslijedom - Fizz > Diana > Lissandra.

Sva 3 championa imaju dobar CC, redom: Lissandra > Fizz > Diana

Fizz je squishy
Diana je tanky assassin
Lissandra je nije ni tanky ni squishy, ali je "fighter" mage.

Fizz je single target burst.
Diana je semi-multi target burst, više single, Lissandra također.

Moja lična, iskrena preporuka je da uzmeš nešto što je izbalansirano između jak champ, zabavan champ i relativno "lagan" za igrati.

Težak izbor, ali ako se mora smanjiti na jednog, ja lično izdvajam Dianu.
Fizz definitivno. Probleme sa farmanjem nećeš imati jer ako si, iole, dobar Fizz ti ćeš na level 2 nuke-ati protivnika na midu i imat ćeš free farm  W+Q je previše dmg-a na početku. Diana je dosta nerfana, iako se može i dalje solidno igrati. Lissandra isto odličan pick, ulti strašan, ali Fizz mi je main mid champion pa ti stoga njega preporučujem.
lissandru odma odbaci dok ne dodjes do plat bar ( ne mozes nista sam, treba ti tim)

fizz extra za solo que, mozes lagano 1vs5 al ga moras znati igrat je***o dobro, nije lagan champ

diana je ajmo reci jednostavna za naucit (lagana za pocet al mozes cuda radit kad je naucis) i mozes razbit svakog mida gotovo, late game je super al ti treba bar bilo kakav tim da moze slijedit tvoj engage

znaci ako znas igrat solidno, pici fizza i eto te u plat vrlo brzo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.