Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 50 bodova

Samsung galaxy s ili samsung galaxy s duos

161 pregled · 9 odgovora · otvorena 14.06.2013. u 14:47

Imam mogucnost da uzmem jedan od ova dva telefona (Samsung galaxy s ili samsung galaxy s duos ) , pa sam u dilemi .. znam da inace obicni telefoni i duos imaju iste specifikacije. Ali duos je izasao kasnije , ima noviji android .. jedino me brine sto pricaju da duos puno stopa  Pa ko mi ima iskustvo sa ovim telefonima da mi da dobro objasnjenje , ili mi preporuci koji da uzmem dobice 50 simbolicnih bodova   ili ipak neki drugi telefon slican ...
Rješenje
Vidi ukoliko mozes uzeti s advance, telefon solidan pravo, dual core procesor, 768 mb rama, 4.1.2 android do sada official... 

topic- S duos nemas potrebe uzimat ukoliko ti ne trebaju 2 kartice, single core procesor, ram onako solidan... Za S nije telefon los, ali je pomalo star, 512MB rama i tako. Android official takodje star.
Tako da ukoliko mozes birat i treci telefon, topla preporuka galaxy s advance: 768MB rama, 1Ghz dual core procesor, 4", 4.1.2 android stavis i mjera.

365 km u univerzalno.com
orochi je napisao/la:
Vidi ukoliko mozes uzeti s advance, telefon solidan pravo, dual core procesor, 768 mb rama, 4.1.2 android do sada official... 

topic- S duos nemas potrebe uzimat ukoliko ti ne trebaju 2 kartice, single core procesor, ram onako solidan... Za S nije telefon los, ali je pomalo star, 512MB rama i tako. Android official takodje star.
Tako da ukoliko mozes birat i treci telefon, topla preporuka galaxy s advance: 768MB rama, 1Ghz dual core procesor, 4", 4.1.2 android stavis i mjera.

365 km u univerzalno.com
Samo je fazon sto sam ogranicen na 280 km ..   i imam jednog momka koji ce mi prodat (http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_duos_s7562-pictures-4883.php)
ovaj telefon za 270 km ..
j**o te jel moguce da sam ja jedini kreten koji je prije 2 mjeseca galaxy S kupio za 460KM :S aaa

@topic telefon je dobar,bar mene sluzi ... a cuo sam kad uradis custom rom tj. instaliras novi android ima znatno vece razlike u brzini ... i jel neko zna ocel samsung raditi jaci android za ovo kino ? to jest noviju verziju :D
golubb je napisao/la:
j**o te jel moguce da sam ja jedini kreten koji je prije 2 mjeseca galaxy S kupio za 460KM :S aaa

@topic telefon je dobar,bar mene sluzi ... a cuo sam kad uradis custom rom tj. instaliras novi android ima znatno vece razlike u brzini ... i jel neko zna ocel samsung raditi jaci android za ovo kino ? to jest noviju verziju 
Nece, custom rom nabaci.
VioleN je napisao/la:
Nece, custom rom nabaci.
E j**o ih ... a evo cekam da mi istekne garancija , al nedavno sam kupio tako da nece brzo XD
Definitivno ja bih prije uzeo Galaxy S I9000
1. Kamera u S je dosta bolja nego u S duos-obe su 5mp,U GALAXY S I9000 snjima 720 p dok to nije u S DUOS.Pogledaj compare camera ta 2 moba i vidjet ces.
2.Display kod Galaxy S I9000 je Super AMOLED kao kod s4,koji je dosta bolji nego kod S duos
3. S duos ima vise rama,ali ne radi nista brze zbog toga
4. Govoris da S DUOS ima noviji android?
Jednostavno uradis kod S I9000 root na jelly bean :)

Moj savjet ti je Galaxy S I9000
Telefon koji je ubijedljivo najjaci za cijenu od 650KM je NEXUS 4, nov, garancija, otkljucan naravno tvornicki na sve mreze.

CFG UKRATKO:

2 gige RAMA

1.5GHZ QUAD CORE

GPU PREDOBAR

GORILLA GLASS 2

ZNACI TELEFON JEDE S3!
orochi je napisao/la:

365 km u univerzalno.com
Orochi drug mi je pomogo najvise, zbog njega sam odabro S I9000  samo sam bio zaboravio da mu dam bodove , al evo sad cu  hvala i ostalim ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.