Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kupovanje preko ebay

84 pregleda · 3 odgovora · otvorena 14.06.2013. u 10:17

Pozz svima. Ocu da kupim mis marke ZOWIE. Sad gledo sam na njihovoj stranici sve i jedan mis kosta 60 eura. Dok na ebay moze se nac i jevtiniji. http://www.ebay.com/itm/Zowie-gear-FK-black-5-Buttons-1xWheel-USB-Wired-Optical-Competitive-gaming-mouse-/321127932377?pt=Mice&hash=item4ac4b761d9
http://www.ebay.com/itm/ZOWIE-GEAR-AM-Black-5-Buttons-1-x-Wheel-USB-Wired-Optical-Competitive-Gaminng-/321022095062?pt=Mice&hash=item4abe686ed6 E sad mozel mi neko objasnit kako da kupim preko ebay, nasta trebam obratit paznju kad kupujem, dali tu ima koliko neko ima prodaje pa ono povjerenje itd i dje se to gleda, dal sta uzima carina itd. Znaci sve sto je ono naj bitnije sto se tice kupovine preko ebay. Hvala pozz
Druze moze se nac na ebay-u jeftinije ali ima i rizik ima debila koji rip-off-aju meni se desilo jednom narucio sam bio tike supra dobio kamen -.- pa ti sad gledaj
Prvo moras imati acc, koji i nije tako lahko napraviti. Nakon "standardnih" formalosti, unosenjem imena, prezimena, mejla drese, moras upisati i svoju kucnu adresu na koju ti dodje njihovo pismo u kojem dobijes code. Slican proces kao kod autorizacije profila preko mejla. S tim sto ti dodje na kucnu adresu.

Sto se tice prodavca, najbolje da kliknes na njegov profil, sto izgleda ovako:

Otvori ti se njegov profil i vidis rejtove, tj kako su ga drugi kupci ocijenili, sto izgleda u ovom slucaju ovako:

te imas na lijevoj strani od tih zvijezdica, pozitivan feedback od korisnika, sto izgleda ovako:

Sve 5tice sto znaci da je top!

Obrati paznju na "Latest Feedback", sto izgleda ovako, a nalazi se odmah ispod ovih vijezdica:

Sto se tice same carine, u sustini se svodi na srecu. Ako ti otvori carinik, postoji mogucnost da ti oporezuje.
Moja preporuka ti je, da vidis sa prodavcom da napise nizu cijenu proizvoda. Umjesto sad u tvom slucaju 69,99 dolara, nek napise 19,99 dolara.
Ti placas svakako 69,99 dolara , ali ovi na carini, ako bi ti morali oporezovati, uzimaju onah cifru od 19,99 dolara, i samim tim ti umanjuje iznos koji moras uplatiti kao carinu. Ili cak moze i manju cijenu staviti. Sto nizu stavi to bolje po tebe.

Samo ne znam jel carina ukinuta? Bilo je ono price da se carina ukida za auta i za jos neke stvari, ne znam jel` i za tu tehniku ukinuta?!

Eto, uzivaj drug!

Post dobio aplauz od skile

Burek_King je napisao/la:
Prvo moras imati acc, koji i nije tako lahko napraviti. Nakon "standardnih" formalosti, unosenjem imena, prezimena, mejla drese, moras upisati i svoju kucnu adresu na koju ti dodje njihovo pismo u kojem dobijes code. Slican proces kao kod autorizacije profila preko mejla. S tim sto ti dodje na kucnu adresu.

Sto se tice prodavca, najbolje da kliknes na njegov profil, sto izgleda ovako:

Otvori ti se njegov profil i vidis rejtove, tj kako su ga drugi kupci ocijenili, sto izgleda u ovom slucaju ovako:

te imas na lijevoj strani od tih zvijezdica, pozitivan feedback od korisnika, sto izgleda ovako:

Sve 5tice sto znaci da je top!

Obrati paznju na "Latest Feedback", sto izgleda ovako, a nalazi se odmah ispod ovih vijezdica:

Sto se tice same carine, u sustini se svodi na srecu. Ako ti otvori carinik, postoji mogucnost da ti oporezuje.
Moja preporuka ti je, da vidis sa prodavcom da napise nizu cijenu proizvoda. Umjesto sad u tvom slucaju 69,99 dolara, nek napise 19,99 dolara.
Ti placas svakako 69,99 dolara , ali ovi na carini, ako bi ti morali oporezovati, uzimaju onah cifru od 19,99 dolara, i samim tim ti umanjuje iznos koji moras uplatiti kao carinu. Ili cak moze i manju cijenu staviti. Sto nizu stavi to bolje po tebe.

Samo ne znam jel carina ukinuta? Bilo je ono price da se carina ukida za auta i za jos neke stvari, ne znam jel` i za tu tehniku ukinuta?!

Eto, uzivaj drug!
Hvala

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.