Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Milion dolara za rješavanje zadatka !

276 pregleda · 14 odgovora · otvorena 06.06.2013. u 14:52

Pozdrav. Na jednom sajtu sam primjetio zanimljivu vijest pa ako slucajno na gamersu ima kakvih natprosječno inteligentnih osoba neka odigraju zanimljivu igru.

Američko matematičko društvo objavilo je da će milion dolara dobiti onaj koji uspije da reši Bealovu pretpostavku o teoriji brojeva. U pitanju je problem koji matematičarima zadaje glavobolju još od 1980. godine. N

Naime, treba riješiti matematički ovu jednačinu. Ako je Ax + By = Cz, gdje su A, B, C, x, y i z prirodni brojevi i x, y i z su svi veći od 2, a zatim, B i C moraju imati zajednički množitelj.
Podsjetimo, bankar iz Dalasa, D. Andrew Andy Beal ponudio je Bealovu nagradu 1997. godine i ona je iznosila 5.000 dolara, međutim, tokom godina, ova cifra je znatno porasla.

Beal je samouki matematičar i kaže da želi da inspiriše druge mlade ljude da krenu da se zanimaju za matematiku i nauku.

Više podataka o izazovu možete dobiti klikom na OVAJ LINK

Tema ne krši nikakvo pravilo #SeneMi.zato bih molio neka ostane malo na indexu.

Sav tekst je copy-paste-an
Ko uradi ima od mene 2485 bodova i 139 dana premiuma hahahaha, pa bogte to ko uradi odma bostane bogat... Ali ko ce to uraditi? Niko!
Neću ni da se trudim netreba mi mil dolara. Al je zadatak za Respect. Sad ću smarat profesore sa ovim zadatkom xD
Ima dosta problema za koje se nudi nagrada od milion plus (nađite na googleu), recimo ja znam za p=np
bogetina je napisao/la:
Neću ni da se trudim netreba mi mil dolara. Al je zadatak za Respect. Sad ću smarat profesore sa ovim zadatkom xD
1. ne treba *
2. respect *
3. kaze necu da se trudim, ti da se istopis, da se 100h preznajas, tvoj mozak nije razvijen da ovo rijesi.
4.GLUP SI cuj ne treba ti milion dolara
5. Zar u vrticu tete zoves profesorima ?
6. ĆAO ne citiraj.

Post dobio šamar od Limmaa

Oj ja ga samo procita i zaboli me glava vec Bgt ... :D
Dosta dobro, samo sto je mnogo tesko da se uradi xd. Ja evo se zajebavo i pokuso nesto i izaslo mi 18=15 znaci 3 broja profulo. Ako sam dobro skonto kako treba da se uradi. Imam u ponedjeljak matematiku, pa malo da zajebajem profesoricu, posto ce ona nas zajebavat sa ocjenama iz pismenog :$
Jedno pitanje: Da li se ovde broji i 2 broj, ili samo veci brojevi od 2?
742 je napisao/la:
1. ne treba *
2. respect *
3. kaze necu da se trudim, ti da se istopis, da se 100h preznajas, tvoj mozak nije razvijen da ovo rijesi.
4.GLUP SI cuj ne treba ti milion dolara
5. Zar u vrticu tete zoves profesorima ?
6. ĆAO ne citiraj.
1. Preznajas ?!?
2. Budi kulturan i ne vrijedjaj se
3. Glup nisam odličnim prolazim,stariji sam od tebe,a Boga mi dobro znam da se boriš za 2 i ideš na popravni.
4.Meni pare u životu ne znače baš puno ali imam ih dovoljno.
P.S. Nisam htio citirat ovo je bilo sasvim "slučajno" .
Čao i tebi !
Edit: Ko meni govori "Glup si" ti ili neznas koristiti copy paste,ili neznas prepisati, ili neznas razliku izmedju matematičkih radnji stepenovanja i množenja. Svaki komentar je suvišan,ne bih ja tebi dao ni popravni odma bi ti meni na godinu.
Sad sam otvorio sajt (jer ovo što si ti napisao je prelagano) i vidio da si pogrešno napisao zadatak.

Ax nije ni približno isto kao A^x.
VioleN je napisao/la:
Sad sam otvorio sajt (jer ovo što si ti napisao je prelagano) i vidio da si pogrešno napisao zadatak.

HAHAH Vidim ja rjesio za 15 min xd. Nesto lahko LOL. Moj rezultat: Ax + By = Cz
A=20
B=40
x=20
C=60
z, y=20

400+800=1200
1200=1200
Da ne bude da sam slago :)
VioleN je napisao/la:

Kao sto sam rekao sav sam tekst sam kopirao tako da nisam gledao na takve stvari
brate ja ne znam vise ni onu formulu c= a2 + a+b +b2 , tako nesto , nesto za stranice torugla  :D
bogetina je napisao/la:
1. Preznajas ?!?
2. Budi kulturan i ne vrijedjaj se
3. Glup nisam odličnim prolazim,stariji sam od tebe,a Boga mi dobro znam da se boriš za 2 i ideš na popravni.
4.Meni pare u životu ne znače baš puno ali imam ih dovoljno.
P.S. Nisam htio citirat ovo je bilo sasvim "slučajno" .
Čao i tebi !
Edit: Ko meni govori "Glup si" ti ili neznas koristiti copy paste,ili neznas prepisati, ili neznas razliku izmedju matematičkih radnji stepenovanja i množenja. Svaki komentar je suvišan,ne bih ja tebi dao ni popravni odma bi ti meni na godinu.
Džaba ti to što prolaziš odličnim kada još uvijek ne znaš da se piše "ćao" a ne "Čao"

TOPIC: Ovo rijetko tko može shvatiti. Zato i jest nagrada 1m$

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.