Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Jadni mi, jadna država :(

290 pregleda · 19 odgovora · otvorena 31.05.2013. u 17:03

I tako danas se u Brezi otvorio Bingo i ja bio tu.

Ova država je jadna, jadni smo mi, jadno je sve oko nas.I kao što to obično biva prije otvaranja bude ''đabaluka', da ovaj napaćeni narod nešto pojede, a da ne potroši ni jedne marke.Ali, sve je to okej, u redu je to, ali narod nema, možete pričati šta hoćete, NEMA! Za svaki sendvič se borilo do posljednje kapi znoja xd, a da ne pričam o brašnu.Masa je došla samo zbog jedne stvari - da pojede i da se napije, ali da ne plati.Sve je to tako jadno, država nam je nikakva, narod para NEMA, ili možda ima, ali se boji da će mu sutra za nešto važnije trebati, pa tako bolje đaba piti i jesti, što je pošteno.

I tako ja pratim šta narod radi.Znači, dobijaju 1 kg brašna i idu do auta gdje ga ostavljaju, pa tako jedno 10 puta, narod se bori, to je pošteno, ali ne možemo, NE MOŽEMO pričati da se ima.Ima možda jedno 10% stanovništva, ostali se pate, to je živa istina.Kao da je popis stanovništva xd, a ne otvaranje Binga.Pratim i neke starije ljude, penzionere, koji su došli Bog zna odakle da dobiju šta đaba.Za jedan sendvič se čekalo 2 sata, red je bio možda 30 metara..A da ne pričam šta se dešavalo unutra, jedno 95% naroda, uopšte, nema korpe, kolica, samo onako hoda po marketu, gledaju u prazno, gledaju u cijene i čude se.

Sve je to pošteno, ali me je jedna stvar mnogo pogodila.Dakle, iz đipa izlaze 2 muškarca u odijelu, elegantni i prilazi jednom stolu, gdje sjede penzioneri (ispred marketa) i zovu osiguranje, koje penzionere tjera sa stola, da bi ova dvojica sjeli.Penzioneri u čudu gledaju šta se dešava, i osiguranje ih izbacuje sa stola, a ova dvojica sjedaju i smiju se..To je sramota, ali njih dvojica se smiju i gledaju kako osiguanje izbacuje penzionere, čini mi se da ih je bilo 5.Kako ih samo nije stid?! I još nešto.Nana, možda oko 70 godina, u redu za sendvič i kad je napokon došla na red, njen sendvič uzima jedan čovjek iz osiguranja, aa ona u čudu gleda..Znači, sramotaaaaaaaaaaaaaa, jad i čemer, ništa više..

P.s molim vas, ne brišite temu, da vidim mišljenje i ostalih ljudi na g.ba
dobar je Bingo, ima i kod mene u naselju. Uzeo sam neki dan cd od Olivera Dragojevića, Cece i Tife za 1.50 KM, neka akcija 3 u 1. Imaju i onaj boni sok što ti jetra crkava, a imaju i mesnicu odma pored ulaza, tako da im je ovo dobar strateški potez.
Ja bi to nazvo balkanskim totalitarizmom, svak glumi gospodu i misli da moze sta hoce,nekultura i debilizam na nivou.Toliko puta prežvakano i vidjeno tako da je to postala nasa svakodnevnica i vise nikog i ne tangira toliko sitacija kao takva.Prema tome, cinjenica je da smo u svakom smislu jadni i licemjerni, needucirani, i nas bonton je ravan velikoj 0.
Ja samo cekam bankrot.
I onda kažu Dodik najveći krivac zbog stanja u zemlji, jeste Mile kriv, ali i mi smo krivi, i mi smo govna xD

Kao što reče ovaj gore, samo čekam da sve propadne, da sve dotakne dno, da se zadnja fabrika normalna zatvori pa da vidiš kako će ovim našim političarima biti guzica u boci..

Ali boli njih, oni se osigurali, ovaj ima vilu u Turskoj, ovaj na Kipru, ovaj u Beogradu, ovaj u Zagrebu, ovaj u Švajcerskoj ... osigurali se oni, i kad sve propadne, narod će se dići na noge, a tad će sve biti kasno ..
Pa ta dvojica sigurno misle što su u odijelu da mogu raditi šta hoce,nemaju poštovanja prema starijim ljudima.To treba sve po kratkom postupku.A što se tice to što se narod bori za sendviče i ostale stvari za to si sve u pravu,ljudi se bore da dobiju nešto džabe.A ova tema ti je jako dobra.
dixbn je napisao/la:
I onda kažu Dodik najveći krivac zbog stanja u zemlji, jeste Mile kriv, ali i mi smo krivi, i mi smo govna xD

Kao što reče ovaj gore, samo čekam da sve propadne, da sve dotakne dno, da se zadnja fabrika normalna zatvori pa da vidiš kako će ovim našim političarima biti guzica u boci..

Ali boli njih, oni se osigurali, ovaj ima vilu u Turskoj, ovaj na Kipru, ovaj u Beogradu, ovaj u Zagrebu, ovaj u Švajcerskoj ... osigurali se oni, i kad sve propadne, narod će se dići na noge, a tad će sve biti kasno ..
kako je mile kriv? pricas gluposti  sta je pare sje*bano poslje rata niusta  mile jarane auto put ce napraviti od bn-a do doboja za 2 godine 
I znaci tako, tatini sinovi se ku**e pred starijim. Da je meni samo znati sta je kod tih tatinih sinova u glavi , pa kontaju li oni da ce im taj vjerovatno " starac " jednog dana lepuhnut i da nece ostavit hrpu bogatstva iza sebe. Pa ko ce ih onda " carryat kroz zivot "
Ta dvojica u odjelu dosla da se kurče jer samo njima i mogu, a to da 10 % ima love samo,ima brate 50 % ono bas dosta para i razbacuju se ali u ovih drugih 50 % ima svasta nedaj boze nikome :// znaci u ovoj drzavi ne mozes uspjeti bez droge i kriminala,mozda nekim normalnim(postenim)putem nekih 5-10 % uspije u zivotu a ostalo....i kako ce ista bolje biti kad iz godine u godinu se biraju isti ljudi da vode drzavu :/
Edit : svaka cast na temi :D
Stvarno smarate više s ovim temama !

Debili, ovo nije za gejmersa, imate klix, imate milion foruma, imate fejs pa dižite ove retardirane teme, šta je s vama jebote ?

Lockaj ovo i ne brukaj se više svijuti :)

Post dobio šamar od sh0ck

Pada snijeg.

Post dobio šamar od sh0ck

HarisSouth je napisao/la:

Debili, ovo nije za gejmersa, imate klix, imate milion foruma, imate fejs pa dižite ove retardirane teme, šta je s vama jebote ?

Lockaj ovo i ne brukaj se više svijuti :)
Brate ako samo tebi smeta...produzi samo produzi ohladi
I sta mi imamo od toga? Hocemo li sta uraditi? Ne!
Mozemo li ista postici sa ovim temama? NE!
Nemojte ni srati onda po je****m gamersu o ovakvim sranjima, svi znamo sta se desava u ovoj vukojebini od drzave ne treba mi niko da mi to objasnjava  
HarisSouth je napisao/la:

Lockaj ovo i ne brukaj se više svijuti 
Ti se ne brukaj sto tako pises, ako se nisi nikad nasao u takvoj situaciji, zaobidji temu. Mislim na krizu. Tvoje "pametovanje" nije dobrodoslo na ovoj temi.

Danas je doslo takvo vrijeme, gdje je jedva moze zaraditi na posten nacin, da se skupi kraj s krajem.Ali sta ces, moras zivjeti boriti se na bilo kakav nacin. Kopati - kopati , Boze moj i to je za ljude, i to mora neko. Samo danasnja omladina nije zadovoljna s onim sto ima, uvijek traze vise i vise. Ne znaju cijeniti ono sto imaju ili zarade. A za ta dva lika, ja samo ne znam kako ih nije strah Boga ? To je stvarno zalosno i bezobrazno. Nek' im Bog sudi!
Treba se nadati na bolja vremena, a do "tada" boriti se i steci nesto u zivotu, imati cilj i korak po korak ici prema njemu.
forgy je napisao/la:
Ti se ne brukaj sto tako pises, ako se nisi nikad nasao u takvoj situaciji, zaobidji temu. Mislim na krizu. Tvoje "pametovanje" nije dobrodoslo na ovoj temi.

Danas je doslo takvo vrijeme, gdje je jedva moze zaraditi na posten nacin, da se skupi kraj s krajem.Ali sta ces, moras zivjeti boriti se na bilo kakav nacin. Kopati - kopati , Boze moj i to je za ljude, i to mora neko. Samo danasnja omladina nije zadovoljna s onim sto ima, uvijek traze vise i vise. Ne znaju cijeniti ono sto imaju ili zarade. A za ta dva lika, ja samo ne znam kako ih nije strah Boga ? To je stvarno zalosno i bezobrazno. Nek' im Bog sudi!
Treba se nadati na bolja vremena, a do "tada" boriti se i steci nesto u zivotu, imati cilj i korak po korak ici prema njemu.
Smiješan si prijatelju...
H4midovic je napisao/la:
kako je mile kriv? pricas gluposti ;D sta je pare sje*bano poslje rata niusta ;D mile jarane auto put ce napraviti od bn-a do doboja za 2 godine ;D
Zajebavam se hajvanu xD
Sjećate li se protesta u Madridu? Pola građana se diglo i demoliralo grad. Policija je neke privela, neke izudarala,... Međutim, sljedeći put će Vlada tog grada dobro razmisliti prije nego donese nešto novo što nije baš u korist građana.
Šta se kod nas dešava? Napravimo 4-5 transparenata i odemo pred Vladu i spavamo u šatorima. Kao neki mirni protesti. Otimaju nam hljeb iz usta, mi šutimo.
Onda neki pametnjakovići kažu: "Pa šta ćemo? Ne smijemo ništa razbiti. Policija će nas pohapsiti". Sve dok tako razmišljaš, i hoće i ostaćeš gladan.
Šta hoću da kažem? Država ima pare. U Budžetu ima sredstava. Druge države ulažu u nas. Vrti se. Radi se. Ali, gdje su, ipak, pare? Je li treba odgovarati na to?
U BiH il imaš ili nemaš. Nema sredine.
Doduše, neki kažu da se pod zlatnom sredinom podrazumijeva da uspiješ platiti režije i da ne ostaneš gladan taj mjesec. Je li to treba da bude standard???
Sve dok se narod ne digne, neće biti bolje.
PinkyBa je napisao/la:
Sjećate li se protesta u Madridu? Pola građana se diglo i demoliralo grad. Policija je neke privela, neke izudarala,... Međutim, sljedeći put će Vlada tog grada dobro razmisliti prije nego donese nešto novo što nije baš u korist građana.
Šta se kod nas dešava? Napravimo 4-5 transparenata i odemo pred Vladu i spavamo u šatorima. Kao neki mirni protesti. Otimaju nam hljeb iz usta, mi šutimo.
Onda neki pametnjakovići kažu: "Pa šta ćemo? Ne smijemo ništa razbiti. Policija će nas pohapsiti". Sve dok tako razmišljaš, i hoće i ostaćeš gladan.
Šta hoću da kažem? Država ima pare. U Budžetu ima sredstava. Druge države ulažu u nas. Vrti se. Radi se. Ali, gdje su, ipak, pare? Je li treba odgovarati na to?
U BiH il imaš ili nemaš. Nema sredine.
Doduše, neki kažu da se pod zlatnom sredinom podrazumijeva da uspiješ platiti režije i da ne ostaneš gladan taj mjesec. Je li to treba da bude standard???
Sve dok se narod ne digne, neće biti bolje.
Slažem se s tim,ali kako ce biti bolje kada narod iz godine u godinu bira iste ljude da nam vode drzave
Weeds je napisao/la:
Slažem se s tim,ali kako ce biti bolje kada narod iz godine u godinu bira iste ljude da nam vode drzave
Pa vidiš da to i govorim. Sam narod je kriv.
Sad će, naravno, neko meni napisati da sam lud što mislim da je narod kriv, da je narod napaćen, uplašen, gladan,... Jeste. Nema tu dileme. Međutim, MORATE shvatiti da Vrh neće sam od sebe poboljšati situaciju kad vide da narodu, faktički, ne smeta. Svi se bune, ali mirno. Vrh, pa i oni niži, se vozaju u najnovijim modelima automobila, imaju duple direktorske plate,... Zašto bi išta mijenjali?
PinkyBa je napisao/la:
Pa vidiš da to i govorim. Sam narod je kriv.
Sad će, naravno, neko meni napisati da sam lud što mislim da je narod kriv, da je narod napaćen, uplašen, gladan,... Jeste. Nema tu dileme. Međutim, MORATE shvatiti da Vrh neće sam od sebe poboljšati situaciju kad vide da narodu, faktički, ne smeta. Svi se bune, ali mirno. Vrh, pa i oni niži, se vozaju u najnovijim modelima automobila, imaju duple direktorske plate,... Zašto bi išta mijenjali?
Upravo to.....  :r

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.