Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje U kanti Poništeno pitanje 150 bodova

Napiši recenziju

299 pregleda · 3 odgovora · otvorena 29.05.2013. u 15:01

Pozdrav IF-ovci

Kao i što sam naslov kaže radi se o mini kontestu. Sve što trebate jeste da napišete recenziju neke igre. Ako ne znate kako bi ona trebala da izgleda jedna od ove dvije teme bi vam mogla pomoći:
http://gamers.ba/forum/31/194655/-review-dead-island-riptide/
http://gamers.ba/forum/31/194610/-review-don-t-starve/

Vasa recenzija treba da obuhvata:
- Uvod (par rečenica o proizvođaću, datumu izlaska etc.)
- Dobre/lose stvari u igri
- Vase misljenje o igri
- Nekoliko Screenshotova
- Gameplay video
- Sistemske zahtjeve
- Igra za koju pišete recenziju ne smije biti starija od jedne godine

Zabranjeno:
Kopiranje recenzija sa drugih sajtova.

Nagrade: Premium (15 dana) i 150 bodova

Recenzije možete pisati do 31.05.2013.. Pobjednika određujem JA.

Neka najbolji pobedi!

@
Vasa recenzija ne mora biti velika kao sto su ove koje sam naveo. Dovoljno je ispuniti stavke koje sam naveo kako bi vasu recenziju uzeo u obzir 
UVOD
Proizvođač ove igre je Valve. Ovo je najnoviji nastavak popularne pucačine Counter-Strike. Oficijalni datum izlaska je bio 21. august 2012. godine. O ovoj igri se i danas vode razne diskusije jer su mišljenja starih igrača CS 1.6 podjeljena, odnosno ne slažu se svi da je igrica dobra, odnosno loša.

Dobre strane ove igre su što ona posjeduje skoro pa sve što CS 1.6 nije. Integrisani su razni 'game modovi', te je izbačeno dosta 'cvarova' odnosno podešavanja od strane korisnika. Cijena također nije velika, te je sasvim sigurno da će biti još manja povodom Božića odnosno nove godine, kada cijene Valve igrica budu i 50% jeftinije. Kako su kao i kod svake druge online multiplayer igre najveći problem 'cheateri', Valve je pokrenuo novi projekat izgradnje sistema za borbu protiv cheatera pod nazivom 'Overwatch', a više o tome možete pročitati na vijesti koju je napisao naš kolega Burek_King (vijest: http://gamers.ba/vijest/19086/cs-go-overwatch-protiv-cheatera/).

Loše strane ove igre nisu mnogobrojne ali ih ipak ima. Mnogi igrači CS 1.6 su nezadovoljni jer je najnoviji naslov ovog serijala uglavnom velika sličnost jednom od svojih prethodnika, CS:Source-u. Grafika je u prvom planu a to nikada nije bila odlika 1.6 tako da će veliki dio igrača zaobići ovu igru u širokom luku, te će se okrenuti igranju BF3, te CoD-a.

Moje mišljenje o igri je odlično ali samo ako se uzme u obzir jedan uslov. Taj uslov je da se ova igra gleda pojedinačno. Ako ova igra ne bi bila nastavak serijala CSa, odnosno kada je ne bi upoređivali sa legendarnim CS 1.6 ona bi zasigurno bila jedan od najboljih igrica koje sam ikada igrao. Ipak, ako CS:GO uporedim sa CS 1.6, mnogo je stvari koje bi promjenio, mnogo je stvari koje bi me odvratile od igranja.
Najbolja stvar od svega je što je Valve prije par sedmica nudio 'free to play (weekend)' CS:GO te je od tada broj igrača drastično porastao. Mnogi igrači su isprobali igru i prema svemu sudeći jako im se svidila te su je rado kupili.

ScreenShotovi (uključujući i one koje sam ja slikao tokom isprobavanja igre povodom 'free weekend-a'):

Gameplay (YouTube video) : http://www.youtube.com/watch?v=edYCtaNueQY

Sistemski zahtjevi:

Minimalni:
- CPU: 3GHz single-core (jednojezgreni) Intel ili AMD procesor
- RAM: 1GB za Windows XP, 2GB za Windows Vista / Windows 7
- GPU: DirectX 9 kompaktibilna 256 MB grafička karta, Nvidia iz serije 8000 / AMD iz serije 3000.
- HDD: 6GB praznog prostora
- DirectX komapaktibilna zvučna karta

Optimalni:
- CPU: Dvojezgreni Intel / AMD procesor
- RAM: 1GB za Windows XP, 2GB za Windows Vista / Windows 7
- GPU: DirectX 10 kompaktibilna 512 MB grafička karta, Nvidia iz serije 400 / AMD iz serije 5000.
- HDD: 6GB praznog prostora
- DirectX compatible sound card

Izvori (literatura): wikipedia.org, ign.com, YouTube.com, Google.com
Svaka čast na pokretanju ovog takmičenja, nadam se da će sada biti veći odziv korisnika.

Evo i ja da napravim rezervaciju, Far Cry 3: Blood Dragon je igra o kojoj ću pisati recenziju! 
Bacit ću se sad na pisanje Dead Space 3 recenzije, editovat ću post.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.