Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 50 bodova

Router problem

122 pregleda · 9 odgovora · otvorena 24.05.2013. u 15:53

koristim D-Link DI-524 Router vec pola godine
problem je nastao sinoc kada je poceo da se sam od sebe restartuje stalno, najcesce kada igram CS-a ili slicno...
od jutros sve normala, maloprije igram gba mix, taman da zavrsim 2. half poce se restartovati svakih 5min i dok ovu temu kucam restartuje se...
dobit ce te 2 slobodna ulaza za Studenski party u Slogi 12. Maj-a (Sarajevo) ako vam jos taj bonus ista znaci...
Da li se restartuje skroz (gasi se i power lampica)?
U tom slucaju moras ga odnijet u bhtelecom centar.

Ako se restartuje konekcija(power ima) onda zovi 1444 objasni im lijepo ,poslat ce radnika da popravi.
Almir92 je napisao/la:
Da li se restartuje skroz (gasi se i power lampica)?
U tom slucaju moras ga odnijet u bhtelecom centar.

Ako se restartuje konekcija(power ima) onda zovi 1444 objasni im lijepo ,poslat ce radnika da popravi.
nije uopce ADSL niti kakav internet od BhTelecom-a, HS je, a ruter sam dobio od havera tako da nemam nit garancije, niti slicno, power lampica je upaljena stalno...restartuje se konekcija na ruteru, a na glavnom modemu normala sve radi i dalje...
Ako je hs-ov modem kao sto kazes, vjerovatno ti negdje onaj kabal od kablovske koji ide u modem gubi negdje signal (ili na putu do modema iz onog glavnog ili nije fino skopcan iza modema- probaj klijestima pricvrstit), ili druga solucija kupi nove konektore i novi onaj bijeli kabal (nije skup metar 10-tak kf) i fino prikopcaj i goni.
Probaj njih nazvati i vidi da ti restartuju ip adresu i vidi hoce li ti se onda sta desavati, nema sta deseto biti problem.   
orochi je napisao/la:
Ako je hs-ov modem kao sto kazes, vjerovatno ti negdje onaj kabal od kablovske koji ide u modem gubi negdje signal (ili na putu do modema iz onog glavnog ili nije fino skopcan iza modema- probaj klijestima pricvrstit), ili druga solucija kupi nove konektore i novi onaj bijeli kabal (nije skup metar 10-tak kf) i fino prikopcaj i goni.
Probaj njih nazvati i vidi da ti restartuju ip adresu i vidi hoce li ti se onda sta desavati, nema sta deseto biti problem. ;D ;D
- resetovali su mi IP adresu
- kablove sam sve promjenio
- glavni kabal je nov
voltaza adaptera i modema se ne poklapa, adapter je jaci, ja mislim da je do toga, btw dobit ce bodove i ulaznice onaj ko mi dadne adapter taj za petaka XD jer pretrazio sam citav pik.ba nigdje nisam nasao da iko prodaje :(
da nisi slucajno cackao sta oko adaptera, pa mu pogressan ubacio?
adilav je napisao/la:
da nisi slucajno cackao sta oko adaptera, pa mu pogressan ubacio?
upravo sam zvao electronic centre, rekli su mi da mi je voltaza prejaka na ovom adapteru tj. 8V, a meni treba 5V pa se zbog toga restartuje, a mogu ga i sprziti...
DestinatioN je napisao/la:
drug, 25KM je router citav ovaj sa adapterom...
pokusat cu za 5-10KM naci, ako nema jbg..
Ma znam,al et potrudio sam da ti pomognem.

U slučaju da nađem šaljem ti link :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.