znaci kupio sam drugi comp sada hocu da ih umrezim...sta trebam kupit ...sta instalirati...sve napisite ko mi pomogne 30 bodova ima ...hvala ...
Pitanje
Riješeno
30 bodova
helppp
341 pregled · 6 odgovora · otvorena 08.05.2007. u 01:24
Pa mogao si jarana yassu pitati
1. Ubaci jos jednu mreznu u desktop kupi (napravi) crossover utp kabl.
Adsk konekciju share-ujesh preko lana napravljenog na drugu mreznu. Ip 192.168.0.1 na desktopu a na laptopu namjestis preko connection wizzarda home or small office network dje konekciju uzimas od gatewaya na mrezi. Restart oba kompa i uzivaj.
2. Probaj drugi usb slot.
ev i tema
gdje je cak bU bio aktivan
http://www.gamers.ba/procitaj.php?forum=7&id=5431
Adsk konekciju share-ujesh preko lana napravljenog na drugu mreznu. Ip 192.168.0.1 na desktopu a na laptopu namjestis preko connection wizzarda home or small office network dje konekciju uzimas od gatewaya na mrezi. Restart oba kompa i uzivaj.
2. Probaj drugi usb slot.
ev i tema
gdje je cak bU bio aktivan

http://www.gamers.ba/procitaj.php?forum=7&id=5431
ima ti kupiti u iponu taj kabal i onaj k sto dodje uz njega
i oni ti dole sve objasne sta trebas raditi oko 15 30 km kosta

sve se nemoze 2 compa ccc
i oni ti dole sve objasne sta trebas raditi oko 15 30 km kosta

sve se nemoze 2 compa ccc
ako su dva racunara objasniti cu ri ovdje malo
znaci prvo i prvo trebas imati na oba racunara po jednu mreznu karticu( predpostavljam da ih imas)
zatim ti treba jedan poseban kabal CROSOVER(NEZNAM KAKO SE PISE
)
SAMO IH ONDA SPOJIS
eh onda postaje malo komlikovano
na oba racunara moras da postavis protokol
znaci udes na jednom racunaru na
start>run i onda upises "cmd" (bez navodnika)
i onda ce da ti se otvori crni prozor i u njega kucaj sljedece
"ipconfig/all" (bez navodnika, kosa crta obavezna)
onda ce ti pisati dole svasta nesta, eh ti nadi pise IP aderes i to sebi napisi na papir......
e sada udes u my connections, start>control panel>network connectons
i tu mora biti "Local Area Connection"
klikni desnim na nju i onda ides properties

eh onda pod "General" menijem idi na "Internet Protocol" zatim ga selektuj i onda klikni na "Properties"
Otvoriti ce ti se jedan novi prozor i u njemu ces da upises IP adresu koju si prepisao.... to bi trebalo ovako da izgleda ovako

eh kada to sve odradis ostalo ti je samo jos da napravis konekciju da bi poslije moga sharovati igrati se itd itd....
evo ti jedan slikovit tutorijal od mene, nisam mogao vise da pisem pa sam slikao.......

znaci prvo i prvo trebas imati na oba racunara po jednu mreznu karticu( predpostavljam da ih imas)
zatim ti treba jedan poseban kabal CROSOVER(NEZNAM KAKO SE PISE
)SAMO IH ONDA SPOJIS
eh onda postaje malo komlikovano
na oba racunara moras da postavis protokol
znaci udes na jednom racunaru na
start>run i onda upises "cmd" (bez navodnika)
i onda ce da ti se otvori crni prozor i u njega kucaj sljedece
"ipconfig/all" (bez navodnika, kosa crta obavezna)
onda ce ti pisati dole svasta nesta, eh ti nadi pise IP aderes i to sebi napisi na papir......
e sada udes u my connections, start>control panel>network connectons
i tu mora biti "Local Area Connection"
klikni desnim na nju i onda ides properties

eh onda pod "General" menijem idi na "Internet Protocol" zatim ga selektuj i onda klikni na "Properties"
Otvoriti ce ti se jedan novi prozor i u njemu ces da upises IP adresu koju si prepisao.... to bi trebalo ovako da izgleda ovako

eh kada to sve odradis ostalo ti je samo jos da napravis konekciju da bi poslije moga sharovati igrati se itd itd....
evo ti jedan slikovit tutorijal od mene, nisam mogao vise da pisem pa sam slikao.......

gyk je napisao/la:
LOOOOOOOL
1 metar oko 1 KM kabla. Znaci koliko duzine toliko KM ova + 2 konektora.
Spojis ih vrlo jednostavno. U mrezne ih ih ustekas direktno i samo upises IP-ove.
192.168.0.1 - 1
192.168.0.1 - 2
ono ispod dole sve isto i na jednom i na drugom kucas 1 na kraju .
http://www.slibe.com/image/5db7d5b9-rt/
edit. Ako ti treba objasnjenje da prebacujes podatke preko mreze,share konekciju itd itd. javi se na PM
| ima ti kupiti u iponu taj kabal i onaj k sto dodje uz njega i oni ti dole sve objasne sta trebas raditi oko 15 30 km kosta ![]() sve se nemoze 2 compa ccc |
LOOOOOOOL
1 metar oko 1 KM kabla. Znaci koliko duzine toliko KM ova + 2 konektora.
Spojis ih vrlo jednostavno. U mrezne ih ih ustekas direktno i samo upises IP-ove.
192.168.0.1 - 1
192.168.0.1 - 2
ono ispod dole sve isto i na jednom i na drugom kucas 1 na kraju .
http://www.slibe.com/image/5db7d5b9-rt/
edit. Ako ti treba objasnjenje da prebacujes podatke preko mreze,share konekciju itd itd. javi se na PM
hvala vam svima....
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.