Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba minecraft let's plat

198 pregleda · 16 odgovora · otvorena 20.05.2013. u 23:06

E pozdrav svima kao sto sam rekao evo prve epizode, kad uzmem drugi net bice duze epizode a i mnogo kvalitetnije

Unaprijed hvala na gledanju  
Bacio sam ti lajk  
Like + Sub

Samo nastavi snimati 
Rijetko gledam ove minecraft lets play epizode jer vecinom ih neka djeca snimaju + pokusavaju nesto na engleskom a ne znaju na nasem 2 recenice sastavit . Ovo tvoje je extra bar meni . Imas like i nastavi sa ovim ;)
Dobar početak samo nastavi

Saćemo mi to uradit profesionalno!.
Hvala puno let's play je u pitanju malo sam fulao, u buducnosti jos kvalitetnije epizode ovo smo nekako nabrzaka snimili bice zanimljivije.
Hvala na tim subovima puno mi znace da sto prije dodjem na 1k 

Post dobio aplauz od Brix

Pravo mi se svidja..

Nije kao ostali da 10-godisnjaci snimaju survival..

btw. Ako imas malo hrane i hoces da "sacuvas" hunger bar, predlozio bih da ne trcis i skaces samo u nuzdi..Inace ima potencijala serijal.

edit: eksplozije creepera su onemogucena na ovom serveru..
RakeJAM je napisao/la:
Hvala puno let's play je u pitanju malo sam fulao, u buducnosti jos kvalitetnije epizode ovo smo nekako nabrzaka snimili bice zanimljivije.
Hvala na tim subovima puno mi znace da sto prije dodjem na 1k 
Reci drugu da nije bitno koliko on RAM-a ima i koliko java troši, bitno je koliko si dodijelio javi... Jer ako ti imaš 10 GB RAM-a, džaba ti svih 10GB ako je javi po defaultu dodijeljeno 500mb!? Kontaš?

Zato neka ode ovako:

Control Panel > Java > Java tab > View > i u runtime parameters neka doda rama koliko želi ovom komandom:

-Xms1024M -Xmx2048M -jar

Ova komanda što sam ti dao daje Minecraftu MINIMALNO 1024M (1GB) RAM-a a maximalno 2GB RAM-a... Znači -Xms je minimalna količina ispod koje ne ide, a -Xmx je maksimalna iznad koje ne ide... Eh sad, sve to zavisi od vrste jave, verzije jave i još nekih faktora...

Prvo je pitanje, da li mu je Windows 64bitni ili 32bitni... Ako je 32bitni ne može puno očekivati od jave, jer je na tom OS ograničena jako... Ako ima 64bitni Windows a 32bitnu javu instaliranu, ili pak nije siguran koju javu ima, neka ode preko Add/Remove programs izbriše javu i ostatke u Program files (PAZI! Java 32bit je u Programfiles(x86) folderu!), zatim skine ovo:

http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=76862

Kada instalira trebao bi imati 64bitnu Javu...

Ako ne zna koji mu je OS, neka otvori Start, pa klikne desni klik na Computer i izabere Properties, gdje bi mu trebala stojati oznaka sistema...

Nadam se da sam mu pomogao 

btw. kapa ti je spala sa glave jer te skeleton headshotao 

Post dobio aplauz od IceWolf

Brix je napisao/la:
Reci drugu da nije bitno koliko on RAM-a ima i koliko java troši, bitno je koliko si dodijelio javi... Jer ako ti imaš 10 GB RAM-a, džaba ti svih 10GB ako je javi po defaultu dodijeljeno 500mb!? Kontaš?

Zato neka ode ovako:

Control Panel > Java > Java tab > View > i u runtime parameters neka doda rama koliko želi ovom komandom:

-Xms1024M -Xmx2048M -jar

Ova komanda što sam ti dao daje Minecraftu MINIMALNO 1024M (1GB) RAM-a a maximalno 2GB RAM-a... Znači -Xms je minimalna količina ispod koje ne ide, a -Xmx je maksimalna iznad koje ne ide... Eh sad, sve to zavisi od vrste jave, verzije jave i još nekih faktora...

Prvo je pitanje, da li mu je Windows 64bitni ili 32bitni... Ako je 32bitni ne može puno očekivati od jave, jer je na tom OS ograničena jako... Ako ima 64bitni Windows a 32bitnu javu instaliranu, ili pak nije siguran koju javu ima, neka ode preko Add/Remove programs izbriše javu i ostatke u Program files (PAZI! Java 32bit je u Programfiles(x86) folderu!), zatim skine ovo:

Ako ne zna koji mu je OS, neka otvori Start, pa klikne desni klik na Computer i izabere Properties, gdje bi mu trebala stojati oznaka sistema...

Nadam se da sam mu pomogao 

btw. kapa ti je spala sa glave jer te skeleton headshotao 
Vec znam to sa javom i koristim to, njemu je na default 1gb pa ne zna ni on zasto se crasha ali rijesio je to.Znaci to sa kapom je plugin 
RakeJAM je napisao/la:
Vec znam to sa javom i koristim to, njemu je na default 1gb pa ne zna ni on zasto se crasha ali rijesio je to.Znaci to sa kapom je plugin 
Da, to je plugin. Ako budeš imao vremena, a i ne moraš, da ti drug napiše pa da podijeliš sa nama kako je riješio problem... Nekada će neko guglati ili pretraživati po forumu i naići na temu bez da zna rješenje.. 
Pa rijesio je preko .bat skripte samo ukucao
javaw -Xmx2048m -Xms1024m -jar "C:\Users\Anderz\Desktop\Minecraft.exe"
i savea file kao all files i stavio .bat na kraju 
RakeJAM je napisao/la:
Pa rijesio je preko .bat skripte samo ukucao
javaw -Xmx2048m -Xms1024m -jar "C:\Users\Anderz\Desktop\Minecraft.exe"
i savea file kao all files i stavio .bat na kraju 
Da, to je sasvim ista stvar, .bat fajl emituje ovo gore... mozda mu je ovako lakse, jer moze ulaziti onda preko Minecraft ikonice a ne preko .bat, ali kako god, isti je ishod 
Eto imat ces od mene kad budes na server ( napisi mi pm kad da ti dadnem  ) malu donaciju dijamanata  da se prezivi  Sretno sa ovim
Brix je napisao/la:

Zato neka ode ovako:

-Xms1024M -Xmx2048M -jar

Nadam se da sam mu pomogao :)

btw. kapa ti je spala sa glave jer te skeleton headshotao ;)
Eh ovako hvala ti brate na ovome , ali svasta sam probao i nema pomoci.Naime kada sam kupio u potpunosti ovaj racunar to je bilo 2007 godine (mislim procesot mi je jedino star na ovome pc-u) tada nisam imao problema. ali sada od kako sam kupiO Puno bolju graficku i dodao 6 giga rama , morao sam instalirati 64 bitni sistem.Pokusavao sam svast od tih .bat fajlova svacega ali nema pomoci.trenutno imam i 64 bitnu javu i 32 bitnu,jer kada uninsstalam 32 bitnu javu i instaliram 64 bitnu uopse nmg da pokrenem minecraft.u tome i jeste problem ja mislim.nadam se da mi mozes pomoci "nekako" jer ovo postaje dosadno.
inace hvala da pomoci
Schiller.
Schiller je napisao/la:
Eh ovako hvala ti brate na ovome , ali svasta sam probao i nema pomoci.Naime kada sam kupio u potpunosti ovaj racunar to je bilo 2007 godine (mislim procesot mi je jedino star na ovome pc-u) tada nisam imao problema. ali sada od kako sam kupiO Puno bolju graficku i dodao 6 giga rama , morao sam instalirati 64 bitni sistem.Pokusavao sam svast od tih .bat fajlova svacega ali nema pomoci.trenutno imam i 64 bitnu javu i 32 bitnu,jer kada uninsstalam 32 bitnu javu i instaliram 64 bitnu uopse nmg da pokrenem minecraft.u tome i jeste problem ja mislim.nadam se da mi mozes pomoci "nekako" jer ovo postaje dosadno.
inace hvala da pomoci
Schiller.
Kada izbrišeš 32bitnu javu koja je prva instalirana i uzima prioritet PATH ostane od 32bitne tako da ovu 64bitnu kao i da nemaš. Kako fixati? Obriši 32bitnu skroz, i iz program files ostatke. Instaliraj 64bitnu i idi:

Control Panel > Java > Java tab > View >

i tu u Path dodaj path od 64bitne jave, ona se uvijek nalaz i u C:Program FilesJava (znači ne u C:Program Files(x86)Java)

Eh sada kad to otvoriš, bit će ti folder jre7 ili nešto slično, otvoriš to i vidiš da li ima javaw.exe i java.exe, zatim u path (objasnio sam ti na početku kako da dođeš to java>java>view) dodaš:

C:Program FilesJavajre7binjavaw.exe

Ovo je moj path, možda je kod tebe drugačije, provjeri!

Link instalacije za 64bitnu javu:

http://java.com/en/download/manual.jsp

Klikni na Windows Offline 64bit 

Nadam se da sam ti pomogao, javi ako šta još treba 
Brate sada cu to pokusati. inace hvala ti puno sto si odvojio vremena da mi pomognes ♥

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.