Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

nadogradnja ili novi

180 pregleda · 14 odgovora · otvorena 20.05.2013. u 15:37

imam sljedeću konfu:
pentium 4 3.0 ghz
2gb ram ddr2
ati hd 5450 1gb dd3
160gb hdd
matična: asus p5vdc-tvm se (socket 775) i neko napajanje od 450w

Zanima me isplati li se ovo nadograđivat? Cilj mi je igrati novije igre.
Ma kakvo nadograđivanje . Reci koliko planiraš uložiti u novi pc i javi se bricku nek ti sastavi konf 
Ma socket 775 je svakako ostario, da na njemu gradiš kompjuter odnosno konfiguraciju za novije igre .. neće ići.
Minimum koji trebaš ganjati je i3 + 4GB RAM + HD 7770 za nove igre, i to sa ovom konfom na low-medium detaljima.
Promjeni procesor i moci ces igrati neke novije igrice.
Takodje i dodaj jos RAM-a.
Ma brate kupuj novi. Ovo je pentium 
dejan97 je napisao/la:
Ne mlati gluposti  .

@ topic

Novi PC .
Ne isplati se u to bacati pare, kao što ti rekoše.

Ako želiš u radnjama kupovati ne gine ti 1100-1300KM da uzmeš solidan - dobar , PC .

Ili po piku gdje možeš daleko jeftinije/bolje proći.
dejan97 je napisao/la:
Nemoj biti smiješan, da igra nešto sa 545 pa ta grafikča je ultra uber low. Nadogradnja ti ništa neće donijeti, prodaj to i kupi novi pc.
775 socket davno je end of life, ddr2 ram   također, preskup je i totalno ne isplativ za nadogradnju, kakvu god da on grafičku uzme imat će bottleneck, jedini normalni procesor je q6600 ali je skup i ne vjerujem da matična ima podršku.

Jednostavno kupiš i3 + 7750 ili eventualno 7770 i ploču samo da drži komponente i moći ćeš igrati malo novije naslove  Ako baš nisi pri parama.

Gore ti brick reče da ćeš puno puno para potrošiti u prodavnici a na piku ćeš super povoljno proći.
Znam da ste upravu za ovo ali zar stvarno morate svi napisati socket 775 crko davno.  
FritzzYYYY je napisao/la:
Ma socket 775 je svakako ostario, da na njemu gradiš kompjuter odnosno konfiguraciju za novije igre .. neće ići.
Minimum koji trebaš ganjati je i3 + 4GB RAM + HD 7770 za nove igre, i to sa ovom konfom na low-medium detaljima.
Alo rođače, pogledaj moju konfu, sve nove osim crysis 3 na high-ultra detaljima uz 1680x1050 bez aa, sta pricas ti?
mkoja97 je napisao/la:
Alo rođače, pogledaj moju konfu, sve nove osim crysis 3 na high-ultra detaljima uz 1680x1050 bez aa, sta pricas ti?
'Rođak' kad naučiš neke osnove o računarima možeš me citirati i reći da nisam u pravu.
Pošto ne kontaš računare, gledaj to ovako:
Ako neko traži dizel motor (automobil), 1600 kubika, Golf 2 je ekstra, ima kubikažu koju je kupac htio. Ali gledaj sa druge strane, Golf je star min. 20-25 godina, pa je 100% bolje kupiti auto iz 2005-2006 nego tog Golfa 2.
Tako je i sa ovim procesorom i njegovom konfom. Može on naći dosta dobar procesor sa socketom 775, ali ti procesori su stari, dok je ono što sam mu ja ponudio (i3) nov procesor sa mnogo boljom arhitekturom, manjom potrošnjom, zagrijavanjem itd.
FritzzYYYY je napisao/la:
'Rođak' kad naučiš neke osnove o računarima možeš me citirati i reći da nisam u pravu.
Pošto ne kontaš računare, gledaj to ovako:
Ako neko traži dizel motor (automobil), 1600 kubika, Golf 2 je ekstra, ima kubikažu koju je kupac htio. Ali gledaj sa druge strane, Golf je star min. 20-25 godina, pa je 100% bolje kupiti auto iz 2005-2006 nego tog Golfa 2.
Tako je i sa ovim procesorom i njegovom konfom. Može on naći dosta dobar procesor sa socketom 775, ali ti procesori su stari, dok je ono što sam mu ja ponudio (i3) nov procesor sa mnogo boljom arhitekturom, manjom potrošnjom, zagrijavanjem itd.
E slušaj sad ovako, znači kažeš da ne znam ništa o računarima, dobro tvoje mišljenje, nemam ni volje a ni vremena da se prepirem sa tobom. Ne moraš mene učiti šta je i3, koliko je arhitektura bolja kod i3 procesora, koliko se manje griju itd. Ne kažem da nisi u pravu, citirao sam te samo zbog toga sto si napisao "Minimum koji trebaš ganjati je i3 + 4GB RAM + HD 7770 za nove igre, i to sa ovom konfom na low-medium detaljima." I na to sam samo prokomentarisao sa kojom konfiguracijom ja igram na ultra detalje igre. Ako je momak u mogucnosti, naravno nek te poslusa, ali sa tom konfom koju si mu naveo, vecinu igrica ce igrati na high-ultra, ako ne i sve, samo sam to htio da kazem, uopste ti nisam nista pametovao za konfiguraciju koju si naveo, naprotiv i ja bih mu istu tu konfiguraciju sastavio jer je jeftina a odlicna. Pozdrav!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.