Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Windows 8 gaming performance.

120 pregleda · 8 odgovora · otvorena 19.05.2013. u 17:35

Da li se bolji fps dobije na windows 8 ili wiindows 7? Sada koristim 7, sve ok, ali me smorila xd. Pa bi zelio da probam win. 8, ali ne znam da li ce da mi izvuce veci fps ili ne :)

Konfiguracija:

Ram: 2 gb
Grafa: 512 mgb Nvidia
Procesor: 2.2 Dual core :)
Windows 8 je mnogo ubagovan i nije za igrice tako da nećeš ništa postići. Ostani na 7.
Ostani na 7 jer tih 2Gb rama je malo za 8+games
Sa tom konfiguracijom ne možeš novije naslove igrati, kako treba, ni na jednom sistemu. Osmica nije stabilna još uvijek. Sačekaj.
Windows 8 je cista sminka i nesto napravljeno za Windows tablete. Za gminga i dalje W7 i XP
ne slusaj ove sta govore win8 je bolji od win7 trosi ti manje rama a i perfomanse sa win7 su tu negdje u pitanju igrica
a nezz sto svi mrze metro kad je meni bolji od obicnog starta
Skini win 8 i CS 1.6 plafon!
Windows 8 je bolji OS za gaminga , ali za novijih igrica jer na njemu nemožeš igrati cs 1.6 i sl. Međutim tvoja konfa nemože podržati taj tip igrica na koji ja mislim tako da je bolje da ostaneš na Windows 7.
Sto se tice Windowsa, brzi je od Win7, imas vise 10-15% fps-a u igrama, ali na toj konfi razliku neces primjetiti, cak i da je primjetis bit ce veoma mala, mozda 5-6 frejmova gore - dole, svejedno ti je koji god da stavis, na tebi je

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.