Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Mobitel/bhtelecom pomoc ?

125 pregleda · 6 odgovora · otvorena 18.05.2013. u 12:46

Posto sam vec isao da vidim mobitele o kojima sam pitao
(http://gamers.ba/forum/10/194957/izbor-mobitela-/) na Ilidzi bisu bili dostupni prodali su se, i evo danas sam dobio neki katalog novi od bhtelecoma sa mobotelima i iima bruku ponuda .

Sada npr pise LG Nexus 5 vec od 19,95KM mjesecno .

Ne razumijem preko cega se ide sada jel ide preko telefona i koliko placas 12/24 mjeseca ili kako vec to ide .

Moze mi to neko da objasni ako je nekada kupovao mob u bhtelecomu na ovaj naci da odem da uzmem mob :)
Trebas imati fixni telefon ili internet BH telecoma i onda zavisi sve drugcije su rate (cijena) po pretplatama msm tim.Moze ja msm i 12 i 24 mjeseca
Nazovi podrsku BHT i pitaj.
Placas im svaki mjesec 20 km u tvom slucaju preko racuna koji ti dodje za telefon, tj. samo ti povecaju racun za 20 km. Eh sad zavisi koji paket imas, ne mozes sa bilo kojim paketom uzet bilo koji mobitel na pretplatu. A u vezi vremena trajana ja mislim da potpises ugovor na 12 ili 24 mjeseca. :)
Adem93000 je napisao/la:
Placas im svaki mjesec 20 km u tvom slucaju preko racuna koji ti dodje za telefon, tj. samo ti povecaju racun za 20 km. Eh sad zavisi koji paket imas, ne mozes sa bilo kojim paketom uzet bilo koji mobitel na pretplatu. A u vezi vremena trajana ja mislim da potpises ugovor na 12 ili 24 mjeseca. :)
Ma evo bas citam ovaj katalog sta i kako , ima i ovo nesto vec od 1km jednokratno i ti fazoni sacu naci broj od onog prodajnog mjesta na ilidzi da ih zovem da vidim sta kako.
fiskerR je napisao/la:
Ma evo bas citam ovaj katalog sta i kako , ima i ovo nesto vec od 1km jednokratno i ti fazoni sacu naci broj od onog prodajnog mjesta na ilidzi da ih zovem da vidim sta kako.
To je pretplata i dobijas racun za kredit kao fixni :)
Već mi je dosadilo objašnjavati za ove bhtelecom tarife i kupovinu telefona preko telecoma.
Uzet ću za primjer LG Nexus 4.
Ne znam šta ti ovdje može biti nejasno.

http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalji+M559bd161b3d.html

Lijepo je napisano koliko košta uređaj ako si pretplatnik, znači možeš izabrati hoćeš li kupiti telefon na 1 ili 2 godine i koliku ćeš ratu plaćati (na osnovu paketa koji koristiš). Ako nisi pretplatnik konkretno ovaj telefon ne možeš kupiti, što nije slučaj sa većinom ostalih.
Ono što bi te još moglo zanimati je PDV a njega plaćaš uz prvi račun i onda nastavljaš regularno plaćati rate za telefon koje ti dolaze uz račun.

Ako ti treba još informacija javi na pp ili gbook...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.