Razmisljam da porucim mobitel preko ebay-a, nikad do sada to nisam radio i ne znam apsolutno nista. Zanima me da li se ukoliko osvojis artikal na aukciji i porucis ga da li samo placas cijenu mobitela ili placas i neke druge stvari tipa da li na carini nesto uzimaju provizije ili slicno.
Diskusija
Kupovina mobitela
185 pregleda · 7 odgovora · otvorena 15.05.2013. u 15:08
Ukupno oko 30% od cijene plaćaš državi ako ti je stvar koju si kupio skuplja od 50 dolara.
Dakle, kupiš mobitel za 300 dolara, 90 dolara ćeš platiti državi (carina + PDV).
Pa sad vidi da li ti se isplati.
Dakle, kupiš mobitel za 300 dolara, 90 dolara ćeš platiti državi (carina + PDV).
Pa sad vidi da li ti se isplati.
ma ne bih ti preporucio da kupis. jest da je jeftinije ali kada dodas carinu izadje te skoro isto. a opet nemas servisa niti kakve garancije. bolje ovdje uzeti ako nista polovan znas barem na cemu si mozes ga isprobati vidjeti kako sta.
Preskupo ce te izaci vjeruj mi, osim ako nemas nekog u inozemstvu pa da ti donese. Dosta para ces dati na pdv i carinu posebno ako uzimas neki skuplji telefon. Topla preporuka univerzalno.com, imaju dosta telefona i povoljne cijene.
Ovi gore su upravu, ali ako se doovoriš sa likom da ti pošalje mobitel u kutiji i da nanjoj piše GIFT. Nećeš platiti ni carinu niti pdv samo plačaš ležarinu u našoj BH pošto koja iznosi 3.5km
enyoj.
enyoj.
Ja sam na ebayu narucio tablet koji kosta oko 150 KM. Navodno se ne carini roba do 100€ i toga sam se i cuvao. Medjutim kad sam dobio tablet, dobio sam porez i carinu na njega. Porez moras platiti ali mi nikad nije bilo ajsno zasto sam carinu platio. Na kraju me tablet izaso 200+ KM. Neka to sve, ali me iritira to sto je moj rodjak narucio tablet cija je vrijednost bez carine i poreza bila oko 190-200 KM i nije platio carinu ni porez. To znaci imas samo u nasoj drzavi pa vidi hoces li narucit
1.http://gamers.ba/forum/10/131556/kupovina-preko-ebaya-/
Pogledaj komentare možda pomogne.
Pogledaj komentare možda pomogne.
Sve u svemu ne isplati se kockati, bolje jos malo para skupiti i ovdje kupiti telefon.
Hvala svima
Hvala svima
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.