Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Nove tehnologije u hotelijerstvu

152 pregleda · 13 odgovora · otvorena 13.05.2013. u 16:37

Pozdrav gameri,
Eto, nije me bilo na Forumu vec nekoliko mjeseci, bio toliko zauzet da sam i zaboravio na njega  :S

Kao sto je navedeno, bio sam zauzet, pogotovo skolom, i zato i otvaram ovu temu, jer mi treba mala pomoc.

Za 2 tjedna moram predati Zavrsni rad od minimalno 14 stranica, ukljucujuci uvod, povijesni prikaz, sadrzaj i zakljucak.

Za sada pisao sam od svega pomalo: nekoliko rijeci uvoda, teoretske osnove i nekoliko tema - sve zajedno samo 5 stranica  :@ !!
Kao sto i sam naziv ovog Topica govori, moja tema za Zavrsni rad je Primjena nove tehnologije u hotelijerstvu.
Kada sam odabirao tu temu (jer mi je zanimljiva i najvise bi mi koristila za faks koji namjeravam upisat), imao sam hrpu ideja sto i o cemu pisat, i sva ta "hrpa ideja" je na kraju ispala samo 2 stranice...

Za sada od sadrzaja imam ICT tehnologiju, "Pametne sobe", Key-Cardovi, SolarEis i CRS/GDS sustavi (sto mislim izbacit jer se vise koristi u avio kompanijama i agencijama, a ne u hotelijerstvu).

Vjerujem da vecinu maturanata muci isti problem, neznam o cemu bi dalje pisao. Seminar bi mogao zavrsiti u 2-3 dana kad mi imao ideje i izvore po kojima bi mogao pisati.
A šta je to hotelijerstvo ?
742 je napisao/la:
E to i mene zanima 
Wantz je napisao/la:
E to i mene zanima 
Pa #SeneMi prevedi na naški
Kod Vas u Bosni bi to bilo Ugostiteljstvo (prema Google-u Vi nematu tu podjelu kao mi u Hrvatskoj :P).
Ugostiteljstvo se dijeli na hotelijerstvo (smjestaj) i restoraterstvo (hrana i pice).
Moja tema obuhvaca novu tehnologiju koja se koristi u hotelijerstvu, to jest u poslovanju hotela, npr. recepcija, hotelski bar ili blagovaonica i hotelska kuhinja.
_FliP je napisao/la:
Kod Vas u Bosni bi to bilo Ugostiteljstvo (prema Google-u Vi nematu tu podjelu kao mi u Hrvatskoj ).
Ugostiteljstvo se dijeli na hotelijerstvo (smjestaj) i restoraterstvo (hrana i pice).
Moja tema obuhvaca novu tehnologiju koja se koristi u hotelijerstvu, to jest u poslovanju hotela, npr. recepcija, hotelski bar ili blagovaonica i hotelska kuhinja.
Kako mislis nemamo mi u Bosni?

Po kojim kriterijima mi nemamo tu podjelu?

Mi dakako imamo tu podjelu, tacnije na hotelijerstvo i restoranstvo.

I druga stvar, ne znam koji je cilj tvoje teme? Sta zelis? Da diskutujemo o hotelijerstvu ili?

Edit:

Toliko o tome sta mi to nemam: http://www.uhr-bih.ba/

Edit II:
@ ovaj ispod mene

Vi ste tacno smijesni. Turizam i turisticka ponuda je nesto sasvim drugo od ugostiteljsva. Turizam se naslanja u sustini na ugostiteljsvo, tj na hotele i restorane jer su oni sustina ponude. Cuj vi u Livnu nemate toga... :/ Ja stvarno ne znam odakle crpite toliku glupost?
742 je napisao/la:
Kod nas ti je to ugostiteljstvo, ali u Livnu toga nema, samo turistička. A i iz naziva možeš shvatiti.
_FliP je napisao/la:
Kod Vas u Bosni bi to bilo Ugostiteljstvo (prema Google-u Vi nematu tu podjelu kao mi u Hrvatskoj ).
Teško da ćeš ovdje to naći jer nije isti princip rada vaših i naših škola.Vi ulazite u EU znatne su razlike.Teško da ćeš ovdje šta uvidjeti jer ima mnogo maloumne djece koja će te zajebavati.

Uostalom ovi naši admini zabranjuju teme o školi iako u kofi šopu piše "sve i svašta nedovezano za ništa"

Nego ti jarane otiđi na neki aktivniji hrvatski forum sa članstvom starijih članova pa se raspitaj vjerujem da ćeš dobiti bolje ideje nego ovdje.

Sretno,poz 
Burek_King je napisao/la:
Kako mislis nemamo mi u Bosni?

Po kojim kriterijima mi nemamo tu podjelu?

Mi dakako imamo tu podjelu, tacnije na hotelijerstvo i restoranstvo.

I druga stvar, ne znam koji je cilj tvoje teme? Sta zelis? Da diskutujemo o hotelijerstvu ili?

Edit:

Toliko o tome sta mi to nemam: http://www.uhr-bih.ba/

Edit II:
@ ovaj ispod mene

Vi ste tacno smijesni. Turizam i turisticka ponuda je nesto sasvim drugo od ugostiteljsva. Turizam se naslanja u sustini na ugostiteljsvo, tj na hotele i restorane jer su oni sustina ponude. Cuj vi u Livnu nemate toga... :/ Ja stvarno ne znam odakle crpite toliku glupost?
Sto se ljutis odmah?
Mozda sam se krivo izjasnio.

Cilj ove teme nije diskusija o hotelijerstvu, vec ideje nekih tehnologija koje se u njemu koriste, sto si mogao i sam zakljuciti da si procitao temu kako treba.
Radi se o seminarskom radu, u kojem sam zablokirao i neznam o cemu pisati, pa sam zato otvorio temu u slucaju da ovdje postoje memberi koji se profesionalno bave u tom podrucju ugostiteljstva i mogli bi mi spomenuti nekoliko inovacija koja se danas koriste u hotelijerstvu.
_FliP je napisao/la:
Sto se ljutis odmah?

Cilj ove teme nije diskusija o hotelijerstvu, vec ideje nekih tehnologija koje se u njemu koriste, sto si mogao i sam zakljuciti da si procitao temu kako treba.
Radi se o seminarskom radu, u kojem sam zablokirao i neznam o cemu pisati, pa sam zato otvorio temu u slucaju da ovdje postoje memberi koji se profesionalno bave u tom podrucju ugostiteljstva i mogli bi mi spomenuti nekoliko inovacija koja se danas koriste u hotelijerstvu.
Ako je iko procitao temu do kraja, onda sam to vjeruj, ja!!

Ti si definitivno na krivom sajtu. Znas zbog cega? Iz prosta dva razloga:

1) Ovo je gamers.ba ! Iz samog imene mozes razjasniti da je ovaj sajt vezan za igre. Sama rijec gamer proizilazi iz engleskog sto znaci igrac, tacnije neko ko igra igrice.

2) teme vezane za skole, seminarske i slicne bogove ce biti izbrisane a autor takvih tema sankcionisan.

I jos nesto da dodam... Zar mislis da ces naci odgovore medju rajom gdje je prosjek godina nekih 15-16-17?
Hotel šta ?

Prvo pojasni pojam riječi prije nego što ostalo napišeš 
_FliP je napisao/la:
Sto se ljutis odmah?

NOVA TEHNOLOGIJA, ja bih uveo konobare robote da ne uzimaju bakšiš ko ovi sad lopovi.
wxn je napisao/la:
Hotel šta ?

Prvo pojasni pojam riječi prije nego što ostalo napišeš ;)
Prvo nauci citat teme prije nego sto pokusavas ocajnicki trollat ;)
Ima Un4giveN pravo, ovdje mogu naci samo hrpu maloumne djece umjesto savjeta.
Kako je moguće da ne možeš sastaviti 14 strana ?

Samo mi reci jesi li ikad ranije pisao seminarski, koja ti je metodologija ovog rada što planiraš uraditi, i pomoći ću ti  :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.