Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Programi koji mislite da su najbolji

239 pregleda · 11 odgovora · otvorena 13.05.2013. u 12:53

ADOBE AUDITION
jednostavno je super, kupio sam si mikrofon za 20 chuna i sada snimam zvukove, dodajem efekte, miksam neke pjesme i slicno! super je a i jednostavan

BRYCE 5
ma nema zanimljivijeg programa za izradu 3d grafike, jest da nije moćan kao 3d studio max ali je zanimljiv i može se napraviti super landscapea u samo nekoliko minuta...evo vam i link od njega ako vas zanima!
Sad, ko šta koristi, mislim da nije realno da svi napišu jednake programe, jer nisu svi 3D dizajneri, a nisu svi ni gameri, ili programeri itd.
Ovisno o potrebama svako koristi programe koji su njemu dobri za korištenje ..
Ja ću izdvojiti Rocket Dock jer otkako sam saznao za njega, moj desktop je lijepo sređen a program ne opterećuje CPU, te koristi samo 10ak MB RAMa ..
Ostale programe neću spominjati jer nisu opšte namjene, odnosno nisu potrebni drugima s obzirom da ih ja koristim prema svojim potrebama.

Evo da dodam Steam i TeamSpeak. Mislim da ih koristi većina gamera i da su jednostavni za korištenje te im je primjena odlična ! Ne mogu zamisliti sada mixeve/cw-ove bez TSa, al' vjerovatno bi se onda koristio Ventrilo, Raidcall itd.
Zavisi u kojoj oblasti ? Moze se nabrojat 100 programa.

Pokit ftw 
TuneUp Utilities

za odrzavanje pc-a.
ciscenje nepotrebnih fajlova, defrag, razne postavke za ubrzavanje sistema, i jos mnogo stvari.
mnogo bolji od cc cleaner koji svi ovdije preporucuju.
Programe koje koristim:

For fun:

Steam,
Teamspeak 3,
Google Chrome,
Photoshop CS5

Za održavanje računala:

Ccleaner,
Advanced SystemCare 6,
IObit Malware Fighter
ima puno programa koji su itekako upotrebljivi, ali ja ću pobrajati par njih koji su besplatni i open source a rade odlično svoj posao i zamjenjuju komercijalne aplikacije:
1.audacity zamjenjuje adobe audition
2.scribus zamjenjuje adobe indesign
3.gimp mijenja adobe photoshop
4.inkscape mijenja coreldraw
5.avidemux mijenja adobe premiere pro
6.test disk i photo rec alati za data rescue
7.libre office besplatan office
8.mixxx zamjena za virtual DJ
9.blender 3D rendering
10.XBMC medija centar
Teamspeak 3

Steam

TuneUp Utilities

Najbolji program je Skype i Mozilla FFX.
Mozilla Firefox najbolji program po meni. 
Google Chrome,Teamspeak 3,Origin,uTorrent,Sony Vegas Pro 12,Google Drive,Adobe After Effects CS6 i Photoshop CS6

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.